Klop i Gvardiola (@Reuters)
Klop i Gvardiola (@Reuters)

Gvardiola o odlasku Klopa: Bolje ću spavati, on je najbolji protivnik kog sam imao

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.01.24. | 00:36

"Pred utakmice sa Liverpulom uvek sam imao noćne more"

Prvo u Nemačkoj, a onda i Engleskoj, Pep Gvardiola i Jirgen Klop vodili su brojne međusobne okršaje u šampionskim trkama. Tako je i ove sezone u Premijer ligi, ali već sledeće taj rivalitet odlazi u prošlost, bar na neko vreme. Jirgen Klop je najavio da napušta Liverpul i da će neko vreme odmoriti od fudbala.

Videćemo koliko dugo, ali Gvardiola je uveren da će se 56-godišnji strateg vratiti trenerskom poslu. Makar to bilo i za 10 godina...

Izabrane vesti

"Ne želi da prizna, ali sigurno će se vratiti. Znam to. Možda za 10 godina, kada povrati energiju, možda kao selektor, ali znam taj tip ličnosti i siguran sam da će opet biti trener. Fudbalu su potrebne osobe kao on. Nadam se da ćemo sledeće sezone imati vremena da odemo na zajedničku večeru", izjavio je Gvardiola nakon pobede Mančester Sitija nad Totenhemom u FA kupu.

Poznato je da su dvojica stručnjaka u dobrim odnosima i da gaje ogromno uzajamno poštovanje. Potvrđuju to reči Španca nakon vesti koja je uzburkala fudbalski svet ovog petka.

"Sada ću bolje spavati. Pred utakmice sa Liverpulom uvek sam imao noćne more".

Istakao je Gvardiola i da će mu nedostajati nadmudrivanje sa Klopom.

"Naravno da će mi nedostajati. Ova vest je šok za sve. On je najbolji protivnik kog sam imao u trenerskoj karijeri. Premijer ligi će nedostajati njegova harizma. I Mančester Siti će izgubiti nešto, ne možemo da definišemo naš period bez njega i Liverpula", iskren je trener Građana.

Klop je najavio da će po završetku aktuelne sezone odmarati barem narednih godinu dana, baš kao što je Gvardiola svojevremeno učinio između poslova u Barseloni i Bajern Minhenu.

"Bio je devet meseci na jednom mestu. Potreban mu je svež vazduh. Tako sam se i ja osećao u Barseloni", objasnio je Španac.

Jirgen Klop i Pep Gvardiola dosad su se sreli u 29 utakmica, a u blagoj prednosti je nemački stručnjak sa 12 pobeda i 11 poraza, dok je šest mečeva završeno nerešenim ishodom. Rivalitet za svako poštovanje!


tagovi

Jirgen KlopPep GvardiolaLiverpulMančester SitiPremijer liga

Obaveštavaj me

Liverpul
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara