Hadson Odoi, enigmatični pozdrav s publikom i Zolin pogodak u metu: Dečko, malo koji tinejdžer igra koliko i ti

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.01.19. | 10:04

Legenda kluba i pomoćnik Mauricija Sarija izneo svoje mišljenje po pitanju sve izvesnijeg transfera mladog ofanzivca u Bajern

Kalum Hadson Odoi je preko noći postao senzacija zimske fudbalske pijace! Od dečaka pred kojim je dugi put do zvezda, postao je je igrač o kome ostrvski i generalno evropski mediji ne prestaju da pune novinske stupce.

Verovatno i najtalentovaniji igrač Čelsijeve akademije pomrsio je razum čak i trezvenim fudbalskim stručnjacima, a njegova odlučnost da napusti matični klub i preseli se u Bajern polarizovala je javnost.

Izabrane vesti

Čelsi nedeljama koristi sve dozvoljene mehanizme kako bi mladom engleskom ofanzivcu stavio do znanja koliko mu znači, ali izgleda da su mu Hasan Salihamidžić i odgovorni u Bajernu našli žicu zbog koje sada više ne želi da popusti. Pre dva dana pisalo se da je podneo zvanični zahtev da ode u Bajern, šuškalo se čak i da je spreman da štrajkuje narednih 18 meseci, odnosno sve do momenta kada će ga klub pustiti da promeni sredinu, a on se opet našao na terenu u ubedljivoj pobedi nad Šefild Venzdejem u FA kupu gde je opet bio strelac i tako dodatno zamrsio situaciju.

Ne pamti se kada je jedan klinac izazvao toliku histeriju u Čelsiju. Valjda zato što ih Čelsi dovodi „na veliko“ i onda ni treneri u klubu ne znaju šta imaju. Posle utakmice protiv Šefilda počeli su da se pojavljuju komentari kako je Hadson Odoi na terenu pozdravljao navijače u maniru opraštanja, dok su mu sa tribina slali jasnu poruku da ostane u Čelsiju.

O nimalo jednostavnoj situaciji svoje viđenje posle utakmice dao je Đanfranko Zola, pomoćnik Mauricija Sarija koji je vodio ekipu protiv Šefilda.
“Svi mi želimo da on ostane, pevali smo sa navijačima i slali mu poruku da ostane“, poručila je jedna od najvećih klupskih legendi iz vremena pre ere Romana Abramoviča.
“Uradili smo sve što je u našoj moći. Pored sebe ima toliko kvalitetnih, dobrih igrača, ali mi i dalje uspevamo da mu nađemo mesto na terenu“.

Nije Zola bio samo slatkorečiv. Ukazao je i na prostu, ali tako jasnu činjenicu koja zaista važi za najveće klubove Liga petice – da malo koji tinejdžer ima prostor i pažnju kao Hadson Odoi.
“To moram posebno da naglasim – ako pogledate velike klubove širom Evrope, videćete da je malo 18-godišnjaka koji igraju koliko i Kalum. Ali, nije moje da se bavim time kakva će njegova budućnost da bude. Postoji određeni kodeks koji mi ne dozvoljava da se bavim tim stvarima, tako da ne mogu više od ovoga da kažem“.

Hadson Odoi je i dalje zakopčan po pitanju spekulacija o njegovim daljim koracima.
“Ne mogu da kažem ništa. Nastaviću da radim jako i videćemo šta će se desiti“, poručio je desnokrilni ofanzivac, koji je čak odbio da odgovori na pitanje da li je bilo kontakta s čelnicima Bajerna.

Ironično, Hadson Odoi je dobio podršku još jedne Čelsijeve legende, Ruda Gulita, da ode sa Stamford Bridža i preseli se u Bajern.
“Da je moj sin, rekao bih mu da ode i igra, jer tamo (u Bajernu) samo može da bude bolji, a ne da sedi na klupi za mladi tim“, poručio je Gulit, inače stručni konsultant BBC.

Hadson Odoi je u poslednjih nekoliko dana odbio nekoliko predloga novog ugovora od Čelsija, te godišnju platu od 5.000.000 evra. Bajern i dalje čeka, čak je spreman da plati 40.000.000 evra, koliko Čelsi traži. Ali, kako Hadson Odoi igra u poslednje vreme, čini se da će i ta suma biti mala... Lajpcig je, podsetimo, takođe zainteresovan, s tim što nudi upola manje novca od Bajerna, ali i opciju otkupa nazad po fiksnoj ceni. Liverpul je, navodno, takođe zainteresovan. 

Ova saga tek će imati svoje zaplete i konačni rasplet...

Foto: Reuters


tagovi

Kalum Hadson OdoiZimski prelazni rok 2019Đanfranko Zola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara