Foto: Hajduk.hr
Foto: Hajduk.hr

Hajduk opsedao Kranjčevićevu, Mijo Caktaš kreirao pobedu u 90. minutu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 24.11.20. | 18:56

Svemogući kapiten Splićana

U zaostaloj utakmici 9. runde hrvatskog šampionata, Hajduk iz Splita je nadigrao Lokomotivu u Kranjčevićevoj, a najzaslužniji za trijumf bio je Mijo Caktaš. Kapiten Majstora sa mora je u 90. minutu po drugi put bio precizan na utakmici i Hajduk se u grad podno Marjana vraća sa celim plenom - 2:1.

Kapiten Hajduka, Mijo Caktaš, došao je do brojke od sedam golova protiv Lokomotive i potvrdio da mu Zagrepčani leže i da Majstor sa mora može da računa na njegove golove. Sa druge strane, Indrit Tuci se drugi put u nizu protiv Hajduka upisao na semaforu.

Izabrane vesti

Nije teško bilo uočiti da je Majstor sa mora prodisao od kada je Boro Primorac preuzeo kormilo kluba. Iskusnom stručnjaku igrači veruju, osećaju se sigurnije i rezultati su počeli da pristižu. Premijera nije bila uspešna - remi sa Osijekom na Poljudu - ali je u narednom kolu pao Slaven Belupo na zaista uvek teškom gostovanju za Hajduk. Novi trijumf jasan je signal da je bili brod posle dosta lutanja zauzeo pravi kurs. Ali, problemi nisu isparili preko noći

Evidentno je da Lokomotiva tokom leta nije uspela da pronađe adekvatne zamene za igrače koji su joj protekle sezone bili nosioci, a čije su odlične igre dobro naplatili. Gubitak je iz ove perspektive nenadoknadiv, a Goran Tomić će morati da zasuče rukave i izvuče maksimum iz dosta skromnijeg sastava Lokomotive u kojem mnogo toga još uvek nije leglo na svoje.

Za sustet u Kranjčevićevoj Boro Primorac nije mogao da računa na kvartet Mario Vušković, Darko Nejašmić, David Čolina i Nihad Mujakić.

Splićani su u Zagreb došli po tri boda i od starta su pritisnuli Lokomotivu u Kranjčevićevoj. Prošlogodišnji vicešampion Hrvatske i finalista kupa bio je sabijen na svoju polovinu, a Bili su poveli u 12. minutu. Napad je tekao po levom boku, Brazilac Žairo je kombinovao sa Jakolišem, prosledio loptu u peterac iako bi se mnogi odlučili na solo završetak akcije, naleteo je kapiten Mijo Caktaš i zakucao loptu pod prečku. Bio je to četvrti prvenstveni pogodak Hajdukovog kapitena koji se minule sezone zlatnim slovima upisao u povest Hajduka ulaskom među deset najboljih strelaca tima sa Poljuda.

Hajduk je gospodario terenom i konstantno napadao. Vođstvo nije zadovoljilo igrače Hajduka, a kapiten Caktaš i Žairo bili su najagilniji. Propustio je ofanzvni dvojac da duplira prednost u uvodnih 20 minuta, koji su verovatno bili najboljih 20 minuta Bilih u sezoni. Pritisak Splićana je popuštao kako je vreme odmicalo, a Lokomotiva je dobila više prostora i slobode da krene napred. Najbliža golu Lokomotiva je bila pred kraj prvog poluvremena, ali nije imala ni sreće. Enis Čokaj uhvatio je glavom kiflu Karačića, ali je lopta pogodila stativu, a potom se odbila u drugu. Tucija je lopta prevarila i nije je sproveo u mrežu nakon duplog odbitka kod kojeg Posavec nije mogao apsolutno ništa.

Nastavila je Lokomotiva da pritiska u drugih 45 minuta i to joj se isplatilo. Odbrana Hajduka je kiksnula, a Frančesko Tahiraj, bivši igrač tima sa Poljuda, iskoristio je grešku defanzivaca i šutirao, Posavec je odbio loptu, a iz drugog plana je natrčao Indrit Tuci i smestio je u mrežu. Samo koji minut nakon izjednačenja Adam Đurčo je umalo doveo Splićane u novo vođstvo, ali je njegov razoran udarac samo dobro uzdrmao okvir gola.

Primorac je uvođenjem grčkog napadača Dijamantakosa umesto veziste Umuta, te zamenom Todorovića za Jakoliša pokušao da unese svežu krv koja bi mu obezbedila preokret. Vidljiv je bio umor kod igrača Hajduka. Bili su sve tromiji Splićani kako je utakmica odmicala. Ali, da ne dođe do podele bodova, iako je sve ka tome vodilo, postarao se Mijo Caktaš. Kapiten je pokazao da na sve načine može da zatrese mrežu, a novi gol postigao je u 90. minutu glavom posle odlično izvedenog kornera sa leve strane.


HRVATSKA 1 – 9. KOLO (ZAOSTALI MEČ)

Lokomotiva Zagreb – Hajduk Split 1:2 (0:1)

/Tuci 56, Caktaš 12, 90/



tagovi

Hajduk SplitLokomotiva ZagrebMijo Caktaš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara