Muamer Tanković (©AFP)
Muamer Tanković (©AFP)

Hamarbijev problem u napadu, ali stiže omiljena mušterija

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.07.20. | 13:35

Ekipa iz Stokholma loše počela sezonu. Odlazak Nikole Đurđića se pokazao kao nenadoknadivi gubitak. Erebro ima šest vezanih poraza protiv današnjeg rivala

Najbolji švedski fudbaler u ovom milenijumu, verovatno i u istoriji, Zlatan Ibrahimović, početkom godine je kupio četvrtinu deonica Hamarbija. Očekivalo se da ekipa iz Stokholma ove sezone bude u vrhu, ali posle 10 kola tek 11. mesto sa samo tri pobede. Mršav učinak za ekipu kojoj su predviđali čak i borbu za titulu.

Odlazak srpskog napadača Nikole Đurđića u Kinu se pokazalo kao nenadoknadivi gubitak za ekipu iz prestonice. Na 10 utakmica samo devet golova na kontu, a manje pogodaka postigli su samo Helsingborg i Estersund, po osam.

Izabrane vesti

Poraz u Malmeu sa 3:0 u prošlom kolu sigurno je upalio alarm u redovima Hamarbija. Pobeda je imperativ, a povoljna okolnost za domaćina što stiže Erebro, stara mušterija nekadašnjeg šampiona Švedske. Naime, Hamarbi je vezao šest uzastopnih pobeda protiv današnjeg rivala. Ako se gleda u tradiciju, crno se piše gostima. Prošle sezone u mečevima ova dva tima prštalo je od golova. U Stokholmu na Tele 2 Areni bilo je 5:1, a u Erebru je tim iz prestonice slavio sa 3:2.

Hamarbi u ovom šampionatu igra tvrde utakmice na svom stadionu. Poražen je samo jednom na pet utakmica, uz gol-razliku 4:3. Na svih pet utakmica mreže se nisu tresle više od dva puta.

Očekuje se da kod domaćina prorade obogodišnja pojačanja - Paulinjo, Gustavo Ludvigson i Abdul Kali. Prvi strelac tima sa tri gola je Muamer Tanković. Erebro je samo na startu prvenstva iznenadio šampiona Jurgordena u Stokholmu, a onda nije slavio na sledeće četiri utakmice na gostovanjima (ima dva boda).

Estersund će ove sezone grčevito da se bori za opstanak. Klub je početkom godine napustio najbolji igrač i strelac Dino Islamović koji je pojačao norveški Rozenborg. Ove sezone na pet mečeva kod kuće ima samo bod, a stiže Helsingborg koji je takođe u donjem delu tabele. Prethodne dve godine, Estersund je pred svojim navijačima oba puta pobedio Helsingborg sa 2:0 i 3:0. Ova dva tima su postila najmanje pogodaka u dosadašnjem toku šampionata Švedske.

Posle nešto manje od dva meseca sezone u Švedskoj promena na klupi AIK-a. Rikardo Norling je smenjen posle lošeg početka sezone tima iz Stokholma.

ŠVEDSKA 1 – 11. KOLO

Nedelja

Elfsborg – Varberg 3:3 (1:1)

Falkenberg – Norčeping 3:3 (2:0)

Heken – Geteborg 0:0

AIK Stokhold – Jurgorden 0:1 (0:0)

Sirijus – Malme 2:5 (1:0)

Ponedeljak

19.00 (1,53) Hamarbi (4,20) Erebro (6,25)

19.00 (2,30) Mjalbi (3,25) Kalmar (3,20)

19.00 (2,75) Estersund (3,05) Helsingborg (2,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Švedska 1HamarbiEstersundKalmarSirijus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara