Aleksander Serlot (©Reuters)
Aleksander Serlot (©Reuters)

Haos zbog Halandovog partnera Serlota: Lajpcig daje 25.000.000, Trabzon i Palas na nož oko podele novca, on ni da čuje da se vrati u Tursku

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.09.20. | 16:40

Jedna od luđih priča na ovogodišnjoj transfer pijaci

Apsolutno je normalno da na transfer pijaci čujemo i vidimo svašta. Jednostavno, živa je stvar i ponekad se dešavaju potpuno lude stvari. E, upravo je u jednu takvu situaciju upao Aleksander Serlot. Momak koji će zajedno sa Erlingom Halandom kroz tri sedmice napasti Srbiju u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo napravio je ni kriv, ni dužan pravu pometnju na tržištu, a zapravo je za sve "kriv" Lajpcig.

Posle odlaska Tima Vernera u Čelsi za 53.000.000 evra Julijan Nagelsman je dugo tražio njegovu idealnu zamenu i pronašao je u liku 24-godišnjeg centarfora koji lično iza sebe ima sezonu iz snova u Trabzonu. Na 49 takmičarskih utakmica postigao je 33 i spakovao još 11 golova i to kao pozajmljeni igrač Kristal Palasa. Serlot je eksplodirao u dresu turskog kluba i tako privukao veliku pažnju na sebe, a kada je Nagelsman rekao da je on taj, sve je pošlo naopako.

Izabrane vesti

Objasnićemo celu situaciju, da bi i vama bilo lakše... Naime, Serlot je u Trabzonu na dvogodišnjoj pozajmici koja se završava narednog leta, a turski klub ima opciju da već posle prve sezone otkupi Serlota po simboličnoj ceni od 6.000.000 evra.

Pošto je sezonu ranije završio s učinkom od šest golova i četiri asistencije na 38 mečeva, klub iz Londona nije želeo da pravi mnogo problema oko Serlotovog transfera i očekivala se, eto, samo skromna kompenzacija. Međutim, prašina koja se digla oko Erlinga Halanda nije podigla samo njemu cenu, već i praktično svim norveškim reprezentativcima u određenoj meri, pa tako i Serlotu. S tim što je Serlot još tresao mreže kao navijen i tako sebi napumpao vrednost do sume od 25.000.000 evra, koliko je Lajpcig ponudio Trabzonu sa sve bonusima. Od toga je 20.000.000 evra fiksni deo.

Ne treba ni pominjati da će Serlot postati naskuplje prodati igrač Trabzona kada se (i ako) transfer bude završio, jer će u trećoj brzini prestići Jusufa Jazičija kojeg je Lil pre godinu dana platio 17.500.000 evra. Stvari su se potpuno zakomplikovale kada su odgovorni u Kristal Palasu videli šta Lajpcig nudi Trabzonu. I sada želi deo tog kolača za sebe. Da li Palas zapravo ima pravo na taj novac ili ne, to će mnogo bolje reći advokatski timovi dva kluba, ali u Londonu se očigledno niko nije nadao da će Serlot tako eksplodirati. Istini za volju, Premijer liga i Super lig nisu za poređenje po kvalitetu, ali Serlot je pronašao sredinu u kojoj se idealno snašao i sada je spreman da naplati odlične role koje je pružao.

U Trabzonu sigurno neće ostati jer je klub u ogromnim problemima sa Uefom zbog suspenzije u evropskim takmičenjima jer su kršili propise Finansijskog fer-pleja. Čak je i odbio da se vrati u klub posle završenih obaveza sa reprezentacijom i neko vreme se čak nije ni javljao na telefon. Želi u Lajpcig što pre! Još mu i Lajpcig nudi lep ugovor vredan 13.500.000 evra, odnosno 2.700.000 evra po sezoni za pet godina. Trabzon je već potvrdio da je stigla zvanična ponuda za Serlota, a da bi se posao završio, prvo mora zvanično da ga otkupi od Palasa za već pomenutih 6.000.000 evra.

Klub sa Selhurst Parka se i dalje ne miri sa činjenicom da je ispustio Serlota tako lako. A, šta će do kraja biti, to nam tek predstoji da vidimo...



tagovi

Aleksander SerlotLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara