Heung Min Son i Hari Kejn posle petog gola (©Reuters)
Heung Min Son i Hari Kejn posle petog gola (©Reuters)

Hari Min Son (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 20.09.20. | 14:55

Četiri pogotka napadača iz Južne Koreje, četiri asistencije Harija Kejna i Ingsova mala škola za centarfore - 5:2 (1:1)

Može biti da su žestoke kritike Žozea Murinja posle Evertona urodile plodom ili da je Sautempton s previše otvorenim fudbalom jednostavno probudio uspavanu zver, ali ono što su Heung Min Son i Hari Kejn napravili ovog nedeljnog popodneva ostaće zauvek upisano kao jedno od najstrašnijih izdanja u istoriji Premijer lige! Nikada, ali pazite nikada u istoriji Premijer lige nije se desilo da jedan tandem napravi ovako nešto - da jedan igrač razigra drugog u četiri situacije, za četiri gola! Heung Min Son je tresao mrežu Sautemptona kao od šale, a na kraju je i Hari Kejn uspeo da se upiše u listu strelaca i kruniše Totenhemovu pobedu s Murinjovim potpisom - 5:2 (1:1)!

Svaka čast Sautemptonu i treneru Ralfu Hazenhitlu na tome što su se u najvećem delu meča držali taktike i ravnopravno napadali protivnika iz Londona, ali Totenhem u svojim redovima ipak ima malo veće mačke, a i Murinjo je bolji stručnjak - uz dužno poštovanje kvaliteta austrijskog trenera -, pa je znao kako da razbije bedem domaćina, a onda ga na kraju i dokrajči u maestralnoj fudbalskoj predstavi Heung Min Sona i Harija Kejna.

Izabrane vesti

Totenhem je ispresecao Sautempton iz kontri, a Kejn i Son su igrali fudbal kao da sutra ne postoji. Razigravao je engleski reprezentativac svog dugogodišnjeg saigrača nesebično i omogućio mu da uđe u istoriju Premijer lige i probrano društvo igrača koji su u jednoj utakmici postizali po četiri gola. Možda je zato i bolje što je utakmica počela sa nekoliko pregleda VAR snimaka i poništenih golova, jer ko zna da li bi dalji tok bio ovako zanimljiv... Možda i bi, ali na kraju ostaje zapisano da smo samo ovog vikenda gledali već treći meč sa bar sedam pogodaka! Da li je to zato što nema publike, pa igrači pokušavaju da bar na neki način ulepšaju televizijske prenose onima koji bi radije bili na tribinama, ili su se fudbalski bogovi odvažili da nam prirede start engleskog šampionata kakav se ne pamti, ali mi se ne žalimo!

Kako igra Hari...pardon, Heung Min Son?! Da se prosečan fudbalski zaljubljenik zapita: "Šta to radiše Sone, sine?"

Reprezentativac Južne Koreje je sa toliko lakoće izlazio na kraj sa svakom Kejnovom loptom i iz svakog udarca izvlačio je ono najbolje - u milimetar precizno. Sonov i Kejnov šou u zapečak je ostavio prelep gol Danija Ingsa koji je u rasponu od nekoliko podelio svim napadačima sveta kako se postižu golovi. Pravovremeno utrčavanje u prostor na dubinsku loptu Kajla Voker Pitera, prijem lagan kao pero, udarac i lopta završava u maloj mreži. Bez mnogo komplikovanja, izmišljanja, preteranih driblinga. Tako da ni golman kakav je Ugo Loris ne dobije vremena, ni prostor da se namesti i eventualno odbrani ovaj udarac. Bilo je to 1:0 za Sautempton i najava odličnog meča. Dobili smo mnogo više!

Son u drugom minutu nadoknade, pa nepunih 90 sekundi po otvaranju drugog poluvremena, pa opet u 64. i onda 73. minutu. Sve na asistencije Harija Kejna! I onda engleski golgeter koristi jedan odbitak kada su igračima Sautemptona sve lađe otplovile, za ogromnih 5:1! Kejn je tako postao prvi igrač koji je bio direktno uključen u pet golova na istom meču posle marta 2018. i nezaboravnog izdanja Mohameda Salaha. Kejnu je ovo drugi put u karijeri da je napravio nešto ovako, a bilo je to u maju 2017. protiv Lestera. Takođe je tek šesti igrač u istoriji Premijer lige sa četiri asistencije u jednom meču, a prvi Englez sa takvim učinkom. Što se Sona tiče, postao je tek četvrti fudbaler otkako je Premijer lige koji je imao bar het-trik na asistenciju jednog igrača. Svojevremeno su to radili tandemi Njuel – Širer u Njukaslu 1995, Kolimor – Fauler u Liverpulu iste godine i Anri – Ljungberg u Arsenalu, davne 2003. godine. 

Poslednju reč rekao je ipak Dani Ings svojim drugim pogotkom, ovog puta sa bele tačke posle reakcije iz VAR sobe. Zaslužio je i više, bar zbog onog prvog gola...

PREMIJER LIGA - 2. KOLO

Subota

Everton - Vest Bromvič Albion 5:2 (2:1)

/Kalvert Luin 31, 62, 66, Rodrigez 45, Kin 54 – Dijangana 10, Pereira 47/

Lids – Fulam 4:2 (2:1)

/Košta 5, 57, Klih 41 penal, Bamford 50 – Mitrović 34 penal, Rid 63/

Mančester junajted - Kristal Palas 1:3 (0:1)

/Van de Bek 80 – Taunsend 7, Zaha 74 penal, 85/

Arsenal - Vest Hem 2:1 (1:1)

/Lakazet 25, Nketija 85 – Antonio 45/

Nedelja

Sautempton - Totenhem 2:5 (1:1)

/Ings 32, 90 penal – Son 45+2, 47, 64, 73, Kejn 82/

15.00: (2,70) Njukasl (3,00) Brajton (2,85)

17.30: (3,00) Čelsi (3,40) Liverpul (2,35)

20.00: (1,70) Lester (3,70) Barnli (5,20)

Ponedeljak

19.00: (2,60) Aston Vila (3,05) Šefild Junajted (2,90)

21.15: (5,70) Vulverhempton (4,00) Mančester Siti (1,60)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Hari KejnHjong-Min SonDani Ings

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara