Kai Haverc (©Reuters)
Kai Haverc (©Reuters)

Haverc o novom početku: Nije Bundesliga loša, samo je Premijer liga drugi svet

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.10.20. | 13:49

“Čini mi se da u Premijer ligi nema prosečnih ili loših fudbalera, svi igraju na visokom nivou“, tvrdi Čelsijev rekorder

Prelazak Kaija Haverca iz Bajera u Čelsi za klupski rekord od 80.000.000 evra (plus 20.000.000 evra u bonusima) podigao je veliku prašinu, ali i probudio velika očekivanja svih na i oko Stamford Bridža.

Možda se od nemačkog vunderkinda očekivalo više, ali razlog zašto je Haverc u dosadašnjem delu prvenstva ostvario samo jednu asistenciju, uz het-tri protiv Barnslija na startu Liga kupa, leži u tome što ga Frenk Lampard više gura na prinudnu, nego na prirodnu poziciju na terenu. Dosad je najveći deo vremena proveo kao desno krilo, iako se jasno vidi da mu uloga čoveka iza špica najviše leži.

Izabrane vesti

Pritisak javnosti je veliki, ali Haverc funkcioniše u skladu sa dobro poznatim nemačkim postulatima – hladnokrvno i kao mašina.

“Priznajem da mi je teško, jer je Premijer liga potpuno drugačija“, kaže Haverc i nastavlja:

“U Engleskoj se igra s mnogo većim intenzitetom i to sam osetio već posle nekoliko utakmica. Uprkos svemu zadovoljan sam, ali znam da ima još mnogo prostora za napredak. Želim da se to dogodi već u narednim sedmicama i mesecima“.

Baš u pomenutom meču s Barnslijem Haverc je igrao iza špica i upisao prvi het-trik u dresu Plavaca. Doduše, Barnsli je daleko ispod Čelsijevog kvaliteta...

“Taj het-trik mi je mnogo značio. Teško je kada ste na novom početku i to u Engleskoj, pogotovo jer sam prethodno sa ekipom trenirao samo pet ili šest dana. Utakmice su došle brzo, a sve ovo za mene je bio veliki korak napred u karijeri i životu. Prvi put sam otišao od svoje porodice i prijatelja. Potrebno je vreme da stvari dođu na svoje“.

Iako sam priznaje da se Premijer liga značajno razlikuje od svega što se dosad kroz karijeru suočio, zbog toga mu i treba još malo vremena da sve pohvata...

“Intenzitet u duelima i brzina igre su mnogo veći. Potpuno je drugačije takmičenje i veoma iscrpljujuće. Ne mogu da kažem da je Bundesliga lošija, ali razlike su osetne. Čini mi se da u Premijer ligi nema prosečnih ili loših fudbalera, svi igraju na visokom nivou“.

Haverca čeka meč Lige nacija protiv Ukrajine u Kijevu, a isti je na programu u subotu od 20.45.



tagovi

Kai HavercLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara