Džordan Henderson slavi gol (©Reuters)
Džordan Henderson slavi gol (©Reuters)

Henderson drop-kikom rešio još jedan spektakl Liverpula i Milana! Grizman izviždan na Vandi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.09.21. | 23:00

Preokreti na Enfildu, bez golova u Madridu

Čak 13 titula evropskog prvaka imaju Liverpul i Milan zajedno, ali tek ove večeri prvi put sastali su se na kultnom Enfildu. Još zanimljivije, dva kluba iz grupe najvećih na svetu pre ove utakmice samo su se dvaput ukrstili u takmičarskim mečevima. Oba puta u finalima i oba puta u uzbudljivim utakmicama. Tako je bilo i sada.

U prvom meču Grupe B Lige šampiona, Liverpul - Milan 3:2 (1:2). Posle dominacije Liverpula, ali i Milanovog trzaja u finišu prvog poluvremena, koji je naterao domaćine da po povratku sa odmora umesto rutinskog privođenja utakmice kraju, jure preokret.

Izabrane vesti

Da do njega i dođu pobrinuo se kapiten Džordan Henderson sjajnim drop-kik udarcem posle glavom izbačene lopte Benasera na centaršut Trenta Aleksander-Arnolda iz kornera u 69. minutu. Potpuno sam bio je Henderson, usledio je projektil u mrežu vrlo dobrog Majka Menjana i gestikulacija kojom je poručio navijačima Milana da se utišaju, jer bodovi ostaju u Liverpulu.

Apsolutno je Liverpul zaslužio pobedu u ovom meču. Konstantno je napadao i držao rivala na njegovoj polovini, gotovo u kaznenom prostoru. Uputio je čak 23 šuta, od kojih je osam išlo u okvir gola, naspram Milanovih sedam/tri. Uz to, Liverpul je izveo čak 15 kornera, a gosti dva. Posed lopte je, takođe, bio na strani domaćeg tima, 57:43 odsto...

Redsi su poveli u 9. minutu na odličan prodor Aleksander-Arnolda. Pazio je Leao da ga ne obori za penal, a Tomori uklizao tako da se lopta od njega odbila preko Menjana, pa mu je pripisan autogol.

Samo pet minuta kasnije moglo je da bude 2:0, kada je Benaser rukom blokirao šut Robertsona, međutim, Mohamed Salah nije bio precizan sa bele tačke. Menjan je pročitao šut Egipćanina i odbranio, a potom i pokušaj Dioga Žote glavom u padu na odbitak. Potvrdio je Francuz, letošnje pojačanje Milana iz Lila, da je majstor za jedanaesterce. Ovo mu je bila 11 odbrana penala od 35 šuteva.

Nije, međutim, ta situacija promenila tok utakmice. Nastavio je Liverpul da pritiska, Milan da se brani, a onda u 42. minutu gotovo ni iz čega, posle smušene reakcije odbrane domaćina i neuspele ofsajd zamke, Ante Rebić je ostao potpuno sam iskosa levo i lepim udarcem u gol pretvorio dodavanje Leaa. To je, već, bila neophodna adrenalinska injekcija za igrače italijanskog kluba, koju su brzo iskoristili za novi pogodak.

Opet posle dekoncentrisane reakcije Liverpulovih defanzivaca. Teo Ernandez nije iskoristio zicer koji mu je omogućio Rebić, preciznije, Endi Robertson je zaustavio loptu pred gol-linijom, ali je sve to pratio Braim Dijaz i natrčao na odbitak za 2:1 u korist Rosonera.

Vođstvo Milana je, ipak, trajalo taman toliko koliko pauza između dva poluvremena. Tek tri minuta duže, pošto se u 48. minutu Mohamed Salah iskupio za promašen penal i snalažnjivim potezom na asitenciju Origija doneo izjenačenje. Usledio je novi nalet Redsa, krunisam već pomenutim pogotkom Hendersona.

GRUJIĆ IGRAO CEO MEČ U MADRIDU

Marko Grujić u akciji (©Reuters)Marko Grujić u akciji (©Reuters)

U drugom meču ove grupe, duelu Atletiko Madrid - Porto, nije bilo golova. Zapravo jeste, dali su ga gosti preko Mehdija Taremija u 81. minutu, ali ga je VAR poništio zbog faula. Bio je to drugi put večeras da video-tehnologija nije išla u prilog gostima, pošto je rumunski sudija Ovidiju Hacegan posle gledanja snimka u 28. minutu potvrdio odluku da nema penala za Porto posle pada Luisa Dijaza.

Osim tih momenata i crvenog kartona štoperu portugalske ekipe Šanselu Mbembi u petom minutu nadoknade, nije bilo mnogo uzbuđenja na stadionu Vanda Metropolitano, koji je povratak Antoana Grizmana iz Barselone dočekao zvižducima.

Akter ovog meča od njegovog početka do kraja bio je reprezentativac Srbije i vezista Porta, Marko Grujić.

U drugom kolu ove grupe, 28. septembra, sastaju se Porto - Liverpul i Milan - Atletiko Madrid.

LIGA ŠAMPIONA - PRVO KOLO

GRUPA B

Atletiko Madrid - Porto 0:0

Liverpul - Milan 3:2 (1:2)

/Tomori ag 9, Salah 49, Henderson 69 - Rebić 42, Dijaz 44/


tagovi

Majk MenjanMohamed Salahac milanLiverpulLiga šampionaBraim DijazAnte Rebić

Obaveštavaj me

Milan
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara