Henes sišao na teren - bukvica ili saveti Tomasu Tuhelu?

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.04.23. | 12:17

Još jedan dokaz da mnogo toga ne štima u Minhenu

Kriza u Bajernu iz nedelje u nedelju dobija nove oblike. Da li su u pitanju loši rezultati (jedna pobeda u poslednjih šest utakmica), povrede igrača, loša komunikacija ljudi iz samog vrha klupskih struktura ili nešto četvrto manje je važno. Da nešto debelo ne štima jasno je već nekoliko meseci, iliti od otpuštanja trenera golmana Tonija Tapalovića. Promena trenera trebalo je da mnoge stvari postavi na svoje mesto, međutim ispalo je još gore. Umesto željene šok terapije, samo šok u vidu ispadanja iz DFB kupa i Lige šampiona. A onda i veoma neprijatan poraz u Majncu usled kog su Bavarci ostali bez prvog mesta u Bundesligi.

Ekipa ne igra dobro, kuburi s efikasnošću, sporija je u odnosu na Nagelsmanov period značajno, uglavnom bezidejna, o atraktivnosti da ne i ne govorimo... I dok jedni već upiru prstom u Tomasa Tuhela, drugi problem traže nešto dublje, verujući da najtežu krizu u poslednjih desetak godina ne bi trebalo da prežive glavnokomandujući - Oliver Kan i Hasan Salihamidžić.

Izabrane vesti

Puno se poslednjih godina spekuliše o uticaju iz senke Ulija Henesa. Upravo je počasni predsednik ključno uticao na njihovo postavljenje, te stoji pretpostavka kako bi mogao i da ih skloni, ali sva je prilika da od toga neće biti ništa.

Zapravo, Kanova pozicija jeste ugrožena i o tome se puno piše u nemačkoj štampi (problem je što nema jasno definisane ideje ko bi ga nasledio), dok Salihamidžić i pored velikih kikseva na tržištu (pre svega ne dovođenje zamene za Roberta Levandovskog) i dalje uživa zaštitu Bajernove 'sive eminencije'. Prema poslednjim informacijama Braco ne treba da brine za svoju fotelju...

Ono što danas privlači posebnu pažnju u medijima jeste Henesovo pojavljivanje na treningu. Bild navodi kako se Uli prilično žustro obraćao Tuhelu, gestikulirao, stiskao pesnicu... U razgovoru su navodno proveli četvrt sata.

"Pre nego što sam potpisao ugovor sa Bajernom bilo mi je veoma važno da se čujem sa Henesom. Pričali smo telefonom. Rekao sam mu da ću dati sve od sebe i da ću dobro da se brinem o njegovom klubu", kazao je iskusni stručnjak na dan promocije u Zebener štrase.

Kasnije je još jednom pomenuo počasnog predsednika. Bilo je to nakon što su ga upitali da prokomentariše transparent navijača na utakmici sa Mančester Sitijem ("Golovi mogu biti promašeni, ali ne i vrednosti kluba").

"Mogu da obećam svim navijačima da ću voditi računa o vrednostima za koje se ovaj klub zalaže. To sam takođe obećao i Uliju Henesu".

U međuvremenu se, međutim, dogodio taj poraz od Majnca, užasna partija posebno u drugom poluvremenu i pad na drugo mesto. Henes je očito smatrao da mora aktivnije da se uključi u celu priču.

Jedini rezultat za sada su medijska nagađanja da li je to početak kraja za Olivera Kana na poziciji CEO. Bild konstatuje da nekadašnji golman nikada nije silazio na teren i razgovarao sa trenerima, odnosno da je i danas sve posmatrao sa tribina. Isti izvor podseća da je za 22. maj zakazana sednica Nadzornog odbora kluba, odnosno da Uli Henes i dalje ima najveći uticaj u telu koje u svakom momentu može da opozove bilo kog direktora.


tagovi

Uli HenesTomas Tuhel

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara