Kjogo Furuhaši (Reuters)
Kjogo Furuhaši (Reuters)

Hibs nije izdržao, još jedan Japanac postaje idol Kelta (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 19.12.21. | 18:11

Dva gola Kjoga Furuhašija za prvi trofej Seltika u sezoni

Posle sezone za zaborav u kojoj je ljuti rival Glazgov Rendžers osvojio sva tri trofeja, Seltik je konačno razgalio navijače.

U finalu Liga kupa Škotske, popualrni Kelti su preokretom u režiji Japanca Kjoga Furuhašija savladali Hibernijan 2:1 i osvojili trofej.

Izabrane vesti

Uspeo je popularni Hibs na putu do finala da eliminiše Renderse ali u meču za trofej na Hempdenu protiv Seltika nije mogao do još jedne senzacije.

Zasluženo su Kelti došli do pobede i pehara. Bili su bolji u prvom poluvremenu, držali loptu ali ih je dobra defanziva gostiju sprečila da stvore nešto više od jedne velike šanse.

Zato je početak drugog poluvremena bio spektakularan. Iskusni defanzivac Pol Hanlon je posle kornera u 51. minutu iskoristio očajnu reakciju uspavane odbrane Seltika i pogodio za šokantno vođstvo Hibsa.

I tek što su momci iz Edinburga proslavili gol, Kelti su krenuli sa centra i izjednačili. Brzonogi Furuhaši je umakao odbrani rivala i pogodio za 1:1. Ni to nije bila dovoljna lekcija poslednjoj liniji Hibernijana. Dvadeset minuta kasnije, Furuhaši je opet bio brži od protivničkih štopera, pobegao im iza leđa i šmekerski lobovao golmana za pobedu i trofej.

Japan polako postaje miljenik Seltikovih navijača kao nekada njegov zemljak Šunsuke Nakamura.


tagovi

Kjogo FuruhašiSeltikHibernijan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara