Foto: Reuters
Foto: Reuters

Himenez sa penala skrnavio De Burov debi, Italijani pregazili Moldaviju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.10.20. | 22:42

Kaputo do prvenca na debiju, ukazao se El Šaravijev talenat

Ono čega su se mnogi Holanđani pribojavali dogodilo se večeras u prijateljskoj utakmici sa Meksikom. Novi selektor Frank de Bur poražen je na trenerskom debiju na klupi nacionalnog tima nagovestivši tako da bi posle Intera, Kristal Palasa i Atlante mogao da sledi novi neuspešan angažman – 0:1. Istina utakica sa Meksikancima nije bila takmičarskog karaktera, ali se ipak očekivala ubedljivija igra i trijumf na Johan Krojf areni. Ovako će selektor sa mnogo većim pritiskom očekuje gostovanja Bosni i Hercegovini, odnosno Italiji u Ligi nacija.

Sastav Lala poprilično jak, sa Memfisom Depajem, Đinijem Vajnaldumom i Donijem van de Bekom na sredini, odnosno Virdžilom van Dajkom u odbrani, Bilo je manje iskusnih fudbalera, ali to nije opravdanje za poraz.

Izabrane vesti

Meksiko protiv koga god da igra, uvek važi za nezgodnog rivala, a to je potvrdio i večeras poštto je utakmicu prelomio u 59. minutu sa bele tačke. Raul Himenez bio je egzekutor, a penalu je prethodilo povlačenje rezerviste Nejtana Akea, koji je oborio upravo napadača Vulverhemptona.


Centralnoamerički Trikolori popravili su statistiku - u prethodnih 19 utakmica u koje ulaze i prijateljske, slavili su u 16 navrata, dva puta igrali nerešeno u Gold kupu (na kraju dobijali na produžetke i penale) i samo jednom doživeli poraz.

Sada i naredni protivnici Lala, Bosna i Hercegovina i Italija znaju koliko je sastav Franka de Bura ranjiv i pokušaće to da iskoriste u narednih nedelju dana.

Upravo je selekcija sa Apeninskog poluostrva napravila izuzetno ubedljivu uvertiru za predstojeće duele u Ligi nacija. Italija preko puta sebe nije imala ozbiljnog rivala i rezultat 6:0 više govori o slabosti Moldavije, nego o snazi Azura. Ipak, ovo veče četa Roberta Mančinija iskoristila iskoristila je za uživanje na terenu i 13. pobedu u prethodnih 14. utakmica.

Utakmicu na Arrtemio Frankiju posebno će pamtiti Brajan Kristante i Frančesko Kaputo. Obojica su stigla do debitantskog gola u dresu sa državnim grbom, s tim što je vezista Rome to učinio u devetom nastupu, a napadač Sasuola na debitantskom.

Posle pogodaka pomenute dvojice na scenu je stupio Stefan el Šaravi, demonstrirao koliko još fudbalskog talenta i brzine postoji u njemu. Pogodio je dva puta do odlaska na odmor, a između njegovih blistavih momenata umešao se i evro autogol Posmaka. Tačku na i u 72. minutu stavio je Domeniko Berardi.


PRIJATELJSKE UTAKMICE

Sreda

Zambija - Malavi 1:0 (1:0)

Kipar - Češka 1:2 (1:2)

Danska - Farska Ostrva 4:0 (4:0)

Estonija - Litvanija 1:3 (0:2)

Malta - Gibraltar 2:0 (1:0)

Crna Gora - Letonija 1:1(0:1)

Luksemburg - Lihtenštajn 1:2

Austrija - Grčka 2:1 (0:0)

Nemačka - Turska 3:3 (1:0)

Italija - Moldavija 6:0 (5:0)

Holandija - Meksiko 0:1 (0:0)

Poljska - Finska 5:1 (3:0)

Portugal - Španija 0:0

Slovenija - San Marino 4:0 (3:0)

Švajcarska - Hrvatska 1:2 (1:1)

Francuska - Ukrajina 7:1

Četvrtak

18.15: (2,45) Rusija (3,10) Švedska (3,10)

20.45: (1,33) Belgija (5,30) Obala Slonovače (8,00)

21.00: (1,33) Engleska (5,20) Vels (9,00)


*** kvote su podložne promenama


tagovi

Raul HimenezFrank De Bur

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara