Kristijan Belić i Đorđe Ivanović (© Star sport)
Kristijan Belić i Đorđe Ivanović (© Star sport)

Hit dana na Banovom brdu: Moj bivši dragi

Vreme čitanja: 3min | uto. 11.04.23. | 10:55

Sa po četvoricom nekadašnjih aduta, Čukarički i Partizan u borbi za što bolji plasman

Skoro kao finale. Niti donosi pehar, niti rešava pitanje titule (ako se ono uopšte postavljalo), ali u poslednjem kolu osnovnog dela prvenstva Mozzart Bet Superlige na talonu je što bolji plasman uoči plej-ofa, gde će tek biti gužva u borbi za drugo mesto, vredno plasmana u kvalifikacije za Ligu šampiona. Zato je duel Čukaričkog i Partizana (18 časova, TV Arena Premium 1) najzanimljiviji pre nego što se tabela podeli.

Razlog je činjenica da domaćin ima dva boda više i dovoljan mu je remi da bude što bolje plasiran od viceprvaka; može tako i do drugog mesta, uz još jedan scenario (da TSC izgubi od Voždovca); gostu jedino „igra“ trijumf, jer bi na taj način preskočio Brđane i pritisnuo Topolčane, a eventualno se probio na toliko želejnu drugu poziciju za slučaj da ekipa Žarka Lazetića ne slavi na krovu Tržnog centra „Stadion“.

Izabrane vesti

Drugo mesto na kraju osnovnog dela prvenstva je bitno zato što bi se, za slučaju da po okončanju plej-ofa dva tima imaju isti broj bodova, plasman odredio na osnovu toga koji je bio bolji u prvih 30 kola.

Duel Čukaričkog i Partizana svojevrsna je repriza prošle sezone. Tad su se isto sastali u poslednjem kolu, baš na Banovom brdu, skoro tačno u dan (lane se igrao 10. aprila, sad 11), u pomalo kontroverznom susretu okončanom bez pogodaka, ali uz veliku tenziju. Gosti su bili ljuti što nije dosuđen crveni karton Bojanu Kovačeviću u uvodnu meča; domaći su narednog jutra smenili Sašu Ilića sumnjajući da je namerno na teren poslao mlađi tim. Nekoliko šansi na tom susretu propustio je Rikardo Gomeš...

Tad golova nije bilo, ali bi sad moglo da ih bude, jer su u međuvremenu oba susreta beogradskih rivala okončana vatrometom. Dobio ih je Parni valjak. Doduše, na svom stadionu. Najpre 3:1 u doigravanju, potom 3:2 jesenas. Slavio je tim iz Humske i prilikom prethodne poste Banovom brdu, maja 2021. kad je bilo 2:0. Samo, Čukarički je uverljiv domaćin. U seriji je od pet mečeva kod kuće koje je dobio. Nekad na mišiće, u završnim minutima, ali – dobio. Na tih pet susreta primio je samo tri gola.

Meč će imati i emotivnu notu, jer su po četvorica igrača oba sastava nekad igrali za rivala. Zato bi pesma Aleksandre Radović „Moj bivši dragi“ mogla da predstavlja svojevesni hit dana, imajući u vidu ispreplitanost belo-crnih i crno-belih.

Kad se pogleda učinak u aktuelnoj sezoni deluje da su na tom planu momci iz Čukaričkog uverljiviji: Miladin Stevanović je prebacvio 2.000 minuta na terenima Mozzart Bet Superlige; Luka Stojanović po povratku iz Saudijske Arabije postigao pobedonosni gol u Lučanima, prethodno bio precizan i protiv Kolubare; Đorđe Ivanović drugi strelac ekipe (osam pogodaka); jedino Aleksa Janković od fudbalera koji su nekad bili u Partizanu (mlađe kategorije ili prvi tim) nema bogzna kakav učinak, niti minutužu.

Ima Parni valjak, takođe, kvartet momaka oblikovanih na Banovom brdu. Počev od golmana Nemanje Stenovića, koji se na terenu današenjg protivnika profilisao i zaslužio poziv iz Humske, a onda kad na Topčiderskom brdu nije branio našao mir u Čuki. Možda i najbolji fudbal u karijeri Andrija Pavlović je igrao na stadionu gde će danas čekati šansu s klupe, pošto mu je period u belom-crnom omogućio transfer u Kopenhagen, a po povratku iz inostranstva našli su Kristijan Belić (pitanje je da li je spreman posle dva propuštena meča) i Danilo Pantić (počeo da igra uverljivije) prostor za rehabilitaciju i odatle preporučili sebe Partizanu u dva poslednja letnja prelazna roka.

Ko će sad naći povoljniju ulaznicu za plej-of?

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, 30. KOLO

ČUKARIČKI – PARTIZAN, 18.00 (TV Arena Premium 1)

Beograd

Stadion Čukaričkog

Sudija: Milan Mitić

Projektovani sastavi

Čukarički: Popović – Stevanović, Drezgić, Pankov, Tošić – Kovač, Docić – Lučić, Tomović, Ivanović – Badamosi.

Partizan: Stevanović – Filipović, Marković, Vujačić, Urošević – Fejsa, Pantić – Menig, Natho, Jović – Rikardo.

MOZZART BET SUPERLIGA - 30. KOLO

Ponedeljak

Mladost Lučani - Mladost Novi Sad 0:0

Crvena zvezda - Radnički 1923 2:0 (1:0)

/Vigo 6, Mitrović 82/

Kolubara - Spartak 2:1 (0:0)

/Đuranović 58, Ilić 72 - Đurasović 47/

Utorak

16.00: (1.75) Vojvodina (3.50) Novi Pazar (5.00)

18.00: (2.95) Čukarički (3.30) Partizan (2.45)

18.00: (4.30) Voždovac (3.50) TSC (1.87)

Sreda

16.00: (1.90) Radnički Niš (3.45) Javor (4.20)

18.00: (2.40) Radnik (3.10) Napredak (3.20)



tagovi

FK PartizanČukaričkiMozzart Bet SuperligaLuka StojanovićMiladin StevanovićĐorđe IvanovićAleksa JankovićNemanja StevanovićKristijan BelićDanilo PantićAndrija Pavlović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara