Foto: Reuters
Foto: Reuters

Hladan tuš za Engleze u 91. minutu: Mlada reprezentacija Hrvatske bombom Bradarića prošla u četvrtfinale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.03.21. | 20:10

Juniori Vatrenih sjajnim golom obezbedila mesto među osam najboljih na Starom kontinentu

Mlada reprezentacija Hrvatske prvi put u istoriji plasirala se u četvrtfinale kontinentalne smotre, a u junaka Vatrenih izrastao je Domagoj Bradarić koji je fenomenalnim pogotkom u sudijskoj nadoknadi ublažio poraz od Engleske (1:2) i tako na osnovu bolje gol razlike odveo svoj tim među osam najboljih.

Englezi, koji su se tokom prethodne dve utakmice pokazali u veoma bledom svetlu, što najbolje oslikava samo jedan šut u okvir gola tokom 180 minuta protiv Švajcarske i Portugala, uspeli su da poprave utisak u odlučujućoj borbi za prolaz dalje. Golovima Ezea i Džonasa Gordi Albion je došao na korak od sledeće faze, ali im je planove pokvario inspirisani defanzivac Lila.

Izabrane vesti

Vođstvo Engleskoj u 12. minutu doneo je fudbaler Kristal Palasa sa bele tačke, a prednost je udvostručio igrač Liverpula i tako u 74. minutu doveo svoju reprezentaciju na prag četvrtfinala. Već viđeno mesto u sledećoj fazi uticalo je na Engleze da se opuste u završnim trenucima susreta, a gard spušten tek na trenutak bio je dovoljan da Bradarić posle dodavanja Majera pošalje neodbranjiv udarac sa 20 metara i donese veliko slavlje svojoj reprezentaciji.

Znatno manje uzbuđenja i neizvesnosti viđeno je na ostalim utakmicama u okviru grupa C i D s obzirom na to da su favoriti opravdali svoje uloge i zadržali pozicije obezbeđene pre trećeg kola. Lideri Danska i Portugal očuvali su stoprocentan učinak pobedama nad Rusijom i Švajcarskom, a mesto u narednoj fazi osigurala je i Francuska trijumfom nad Islandom (2:0).

Rutinskom pobedom nad Rusijom Danci su ujedno olakšali posao Franuskoj, a pobedu prvoplasiranog tima Grupe C za nešto više od minut su trasirali Brun Larsen i Drejer. Napadač Anderlehta načeo je rivala u 11. minutu, a samo nekoliko desetina sekundi kasnije Drejer je udvostručio vostvo i potpuno urušio snove Rusije koja je do kraja utakmice izgledala vrlo demoralisano i bezidejno što je u završnici utakmice kaznio Holse i golom za 3:0 overio pobedu Danske.

Rutinskom pobedom izabranici Alberta Kapeljasa olakšali su posao Francuskoj kojoj je u tim okolnostima bio dovoljan i bod protiv Islanda, međutim Trikolori nisu želeli da prepuste svoju sudbinnu u ruke drugih te su pogocima Genduzija i Eduara već do poluvremena osigurali drugo slavlje u grupnoj fazi i plasman među osam najboljih.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA MLADE – 3. (POSLEDNJE) KOLO

GRUPA C

Danska - Rusija 3:0 (2:0)

/Brun larsen 10, Drejer 11, Holse 90/

Island - Francuska 0:2 (0:2)

/Genduzi 17, Eduar 38/

GRUPA D

Hrvatska - Engleska 1:2 (0:1)

/Bradarić 90+2 - Eze 12p, Džons 74/

Švajcarska - Portugal 0:3 (0:1)

/Keiros 3, Trinkao 60, Francisko Konseisao 65/



tagovi

Evropsko prvenstvo za mlademlada reprezentacija engleskeMlada reprezentacija Francuskemlada reprezentacija PortugalaMlada reprezentacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara