Rudi Garsija i Kristijano Ronaldo (©Reuters)
Rudi Garsija i Kristijano Ronaldo (©Reuters)

Hrvat privremeni trener Ronaldu posle smene Rudija Garsije

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.04.23. | 16:34

Francuz dobio otkaz zbog navodno lošeg odnosa sa igračima Al Nasra

Sjajne odbrane Vladimira Stojkovića ukočile su Kristijana Ronalda i Al Nasr u šampionskoj trci sa Itihadom. Tim Al Fejhe, koji s klupe vodi Vuk Rašović, a u igračkom kadru je, uz nekadašnjeg golmana Partizana i bivši špic Crvene zvezde Milan Pavkov, odigrao je 0:0 sa favorizovanim rivalom i ostavio ga na tri boda zaostatka za liderom. A, Rudiju Garsiji potpisao otkaz posle samo osam meseci.

Francuski trener je po zvaničnom saopštenju kluba sporazumno raskinuo saradnju sa Al Nasrom, mada mediji iz Saudijske Arabije izveštavaju da je do rastanka došlo zbog Garsijinog lošeg odnosa unutar svlačionice. Pominje se čak i da je bilo omalovažavanja pojedinih fudbalera.

Izabrane vesti

Bivši strateg Rome, Lila, Olimpik Marselja, Liona... okrivio je igrače za remi sa Al Fejhom, a posebno se na udaru našao napadač Abdulrahman Garib.

"Ko si ti da se žališ što sam te zamenio? Davao sam ti komplimente u mnogim utakmicama dok si bio običan igrač, ali od danas si van mojih planova", navodno je grmeo Francuz na 26-godišnjaka iz Džede.

"Previše sam te razmazio; ti si samo običan igrač; ideš među rezerve; kada se vratiš sa treninga videćeš šta ću ti uraditi", ističu se kao neke od uvreda i pretnji koje je Rudi Garsija izgovarao na sastanku sa ekipom.

Umesto poznatog stratega ekipu Al Nasra će kao prelazno rešenje do angažovanja novog šefa stručnog štaba u narednim danima voditi hrvatski trener Dinko Jeličić (49), koji je dosad komandovao selekcijom igrača do 19 godina, a imao je i ulogu direktora metodologije. U Hrvatskoj je bio angažovan u tamošnjem savezu kao selektor reprezentacija za igrače do 19 i 20 godina, dok je od klubova radio u Kustošiji, Rudešu, Novigradu i Radnik Sesveteu...

Jeličićev debi na klupi Al Nasra biće 18. aprila u velikom derbiju sa gradskim rivalom Al Hilalom.



tagovi

Rudi GarsijaKristijano RonaldoAl Nasar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara