©AFP
©AFP

Huarez slavio u derbiju začelja, Pumas ostavio Nekaksu na dnu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.04.21. | 06:59

Meksiko, Klausura: Tim iz prestonice vezao četiri meča bez poraza, Atletiko nastavio da tone

Fudbaleri Pumasa slavili su u 14. kolu meksičke Klausure protiv Nekakse sa minimalnih 0:1. Za sastav iz Meksiko Sitija to je bila tek četvrta pobeda u sezoni, ali i pokazatelj da je kriza prevaziđena. Nanizala je ekipa iz glavnog grada četiri susreta bez poraza i nastavila uspon na tabeli, sada je 10. sa 16 bodova, dva više od Keretara, koji je prvi ispod plej-of crte. Nekaksa na samom dnu, sa 10 bodova, posle četvrtog poraza u poslednjih pet kola.

Očekivala se reakcija domaćeg sastava posle slabijih rezultata u poslednje vreme, odigrali su fudbaleri Nekakse sasvim dobar meč, ali je izostala realizacija. Daleko su opasniji bili od protivnika, uputili 16 udaraca ka golu Pumasa, pet u okvir, ali nijedan nije završio u mreži večeras raspoloženog Talavere. Pumas je sa druge strane samo jednom pogodio metu i naterao golmana domaće ekipe Ernandeza da vadi loptu iz mreže.

Izabrane vesti

Odluka je pala u 81. minutu. Posle nekoliko solidnih pokušaja Nekakse, gosti su izveli sjajnu akciju: Vigon je dobio loptu na ivici kaznenog prostora i krunisao je pravim projektilom.


Nešto kasnije na teren su izašle ekipe Huareza i Atletiko San Luisa, a Bravosi su naneli četvrti vezani poraz filijali madridskog Atletika - 2:1.

Fudbaleri Huareza su tokom reprezentativne pauze iskoristili priliku da odigraju dva prijateljska meča i tako se pripreme za nastavak sezone, a takva strategija je urodila plodom. Pružili su dobar otpor protiv Kruz Azula (0:1), a večeras doli i do tek treće pobede u šampionatu. Atletiko je vezao i sedmu utakmicu bez trijumfa, a posle Keretara, Pumasa i Montereja nemoćan je bio i protiv ekipe Alfosa Sose.

Prilično izjednačen meč na Benito Huarez stadionu, ali je domaćin predvođen iskusnim paragvajskim napadačem Darijom Leskanom uspeo da upiše tri boda. Bili su Bravosi nešto opasniji večeras, uputili su sedam udaraca u okvir gola, dva puta golman gostiju Verner nije uspeo da interveniše. Duboko u nadoknadu su mogli i do ubedljivijeg trijumfa, ali nisu iskoristili jedanaesterac.

Domaćin je poveo sa bele tačke, Leskano je u 34. minutu stavio loptu na kreč i pogodio i sa tim rezultatom se otišlo na odmor. Bio je to peti pogodak paragvajskog internacionalca u sezoni. U nastavku je upisao i asistenciju. Igrao se 63. minut kada je Huarez stigao do dva gola prednosti, akcija po levoj strani, lopta u sredinu ka Leskanu, koji proigrava Kontrerasa, a ovaj sa par metara rutinski trese mrežu Atletika.

Gosti se ipak nisu predavali. Samo pet minuta kasnije dobili su penal. Golman Huareza je u pokušaju da boksuje loptu zakačio protivničkog igrača po glavi i posle gledanja snimka Atletiko je dobio priliku da se vrati u meč. Precizan izvođač najstrože kazne bio je Ibanjez. Nije to bio kraj uzbuđenjima, kontra Bravosa duboko u nadoknadi, a Aleks Verner ruši jednog od igrača domaće ekipe i sudija je po treći put na meču pokazao na belu tačku. Kao i u prvom delu, Dario Leskano je preuzeo odgovornost, ali ovoga puta ga je argentinski golman pročitao i uhvatio živu loptu.


MEKSIKO - 14. KOLO

Subota

Nekaksa - Pumas 0:1 (0:0)

/Vigon 81/

Huarez - Atletiko San Luis 2:1 (1:0)

/Leskano 34, Kontreras 63 - Ibanjez 73/

23.55: (2,55) Atlas (3,00) Leon (2,80)

Nedelja

02.00: (1,72) Kruz Azul (3,45) Gvadalahara (4,80)

04.05: (2,40) Tigres (3,10) Amerika (2,95)

19.00: (3,15) Toluka (3,25) Monterej (2,20)

Ponedejak

02.00: (2,80) Keretaro (3,10) Santos Laguna (2,50)

04.05: (2,00) Tihuana (3,30) Mazaltan (3,60)

Utorak

04.00: (1,95) Pačuka (3,30) Puebla (3,80)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Meksiko 1PumasNekaksaAtletiko San LuisDario Leskano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara