Humanitarni tiket u podne: Boris Bajić za Fondaciju “Zajedno za mlade”

Vreme čitanja: 7min | ned. 05.02.23. | 11:19

Doktor, košarkaš i suvlasnik KK Sloga Upsala očekuje potencijalni dobitak od 130.300 dinara

Prve košarkaške korake, zajedno sa rođenim bratom, napravio je u Užicu. Nakon što su se porodično preselili u Švedsku, paralelno sa košarkom, Andrej i Boris Bajić počeli su da treniraju i fudbal. Te 1994. godine stigli su u Švedsku mada je prva opcija roditelja bila Danska. Po nekim podacima, kazao nam je Boris, trenutno u Švedskoj živi čak 250.000 Srba i negde oko 300.000 ljudi koji su stigli iz BiH i Hrvatske. Kada se zna da se u celoj Skandinaviji poštuju zakoni, red i pravila igre postaje logično zašto ima preko pola miliona doseljenika sa Balkana.

Inače, naš današnji plemeniti kladilac, hirurg, i njegov brat specijalista ortoped, kada su bili dečaci, uzore su imali u Nebojši Iliću, Predragu Daniloviću, Saši Đorđeviću i Dejanu Bodirogi. U srcu doktor Boris Bajić nosi reprezezentaciju Srbije i Zvezdu. Trenutno, Boris ima veliku želju da igra basket, ali poslovene obaveze i obaveze u KK Sloga Upsala mu baš ne dozvoljavaju. Za Mozzart Sport je doktor i suvlasnik Sloge Upsala govorio kako je došlo do formiranja kluba u Švedskoj.

Izabrane vesti

“Nakon što smo završili medicinski fakultet u Beogradu, oženili smo se i vratili smo se u Švedsku. Pošto smo za vreme studija igrali basket rešili smo da osnujemo klub i krenemo u takmičenje iz ‘beton’ lige. Sloga je bila kulturno – umetničko udruženje, a mi smo osnovali košarkašku sekciju. Aktivirali smo sve saigrače iz Švedske, sa kojima smo rekreativno igrali, i iz godine u godinu smo napredovali. Obojica smo igrali za naš prvi tim dok nismo stigli do, po kvalitetu, treće lige. Potom smo počeli samo da vodimo klub, tačnije, posvetili smo se menadžmentskom poslu. Trenutno se takmičimo u drugoj ligi Švedske i borimo se za plasman u plej – of. Može se reći da smo jedna od 25 najboljih ekipa u Švedskoj”, kaže Boris Bajić i startuje sa dobrotvornim tipovanjem.

U 14.00 igraju MAJORKA – REAL MADRID. Trener Anćeloti nije zadovoljan što se utakmica igra, a da nije prošlo 72 sata nakon poslednjeg meča. Real ima 45, a rival 25 poena. Gostima izostaje Benzema i još četvorica saigrača. Kraljevski klub nije izgubio na poslednjih pet utakmica, takođe, dobio je Majorku na poslednja četiri okršaja dok je domaći sastav poražen od Kadiza sa 2:0.

“KI 2”.  

Od 17:30 sastaju se u Nemačkoj VOLFZBURG – BAJERN odnosno u Premijer ligi TOTENHEM – MANČESTER SITI. Bavarci imaju 37 poena, četiri utakmice odigrali su nerešeno, tri sa 1:1, pa su slavili sa 4:0. Sa 2:0 dobili su Vukove koji su od Verdera i Berlina poraženi sa 2:1. U Engleskoj, Građani imaju 45 poena i suficit u odnosu na Totenhem od devet bodova. Pevci su dobili svoja dva poslednja meča bez primljenog gola, ali je Mančester sa 4:2 slavio nadrivalom u poslednjem okršaju. Siti nastupa bez dvojice igrača.

“UG 4+ u Bundesligi, a u Premijer ligi UG 3+”.  

Dalje, u 20:45 sastaju se u gradskom derbiju INTER – MILAN. Nedavno je Inter dobio Rosonere sa 3:0. Takođe, Atalantu sa 1:0 dok je u poslednjoj utakmici Milan baš poražen sa 5:2. I dalje veće kadrovske probleme imaju uslovni gosti na stadionu Đuzepe Meaca.

“UG 3+”.  

Poslednja stanica je Španija, 21:00 sat i duel BARSELONA – SEVILJA. Barsa je prva sa 50 poena. Katalonci imaju šest trijumfa u nizu, potom četiri pobede i remi sa Seviljom. Klub iz Andaluzije ima tri pobede i poraz na svoja četiri meča. Dembele fali Barsi, a Sevilji čak šestorica igrača.

“KI 1”, zaključuje plemenito tipovanje Bajić i za naš portal nastavlja priču o klubu Sloga Upsala.

“U klubu su igrali najčešće Šveđani, Srbi, ali i košarkaši iz Hrvatske, Albanije…Švedsku, do skoro, nismo povezivali puno sa košarkom, ali poslednjih godina u Stokholmu deca se najviše bave upravo košarkom. Pravi način da se stranci socijalizuju u Švedskoj je da se bave sportom, tačnije košarkom. Tako postaju deo švedskog društva. Ovdašnji klubovi, pa i mi, igramo u gradskim dvoranama. Iznajmljujemo opštinsku halu koja je moderna. Reč je o tenisko – košarkaškom kompleksu. Nas gledaju navijači iz bivše Jugoslavije, redovno nas prati oko 300 navijača ”.

Trenutno, puno Šveđana igra košarku na najvišem nivou.

“Da, imali su igrača u Realu, pa Jerebka u NBA ligi i najvećim ruskim klubovima, zatim Andersona koji na vrlo visokom nivou igra za Bilbao”.

Ipak, i dalje je Zlatan Ibrahimović najpopularniji sportista u Švedskoj.

“Jeste, ali mislim samo kod nas stranaca on je najpopularniji i najznačajniji sportista Švedske”.  

Kod Vas u klubu radi poznati košarkaš Stevan Peković.

“Priključio se našem timu pre više meseci. Radi kao trener, savetnik, za naše mlađe kategorije. Paralelno sa seniorskim sastavom smo,  zbog naše dece, oformili i mlađe kategorije. Moj sin trenira od šeste godine, sada ima 13 i iskreno Pekovićev je favorit. Ide na reprezentativne kampove u Srbiju, a nedavno je bio u Barseloni gde su verujte bili oduševljeni”.

Verujemo da nije lako ispratiti sve potrebe kluba koji ima ambicije da zaigra i u elitnoj ligi.

“Finansijsku konstrukciju zatvaramo na razne načine. Deo novca dobijamo od sponzora, mali deo od članarine, a najveći deo para obezbeđuje naša porodica. Najviši rang takmičenja iziskuje novac, oko 300.000 evra, koji nam u ovom trenutku nije dostižan, potrebni su jači sponzori”.      

Nama je interesantan podatak da celokupna dijaspora u Švedskoj upražnjava sportsko onlajn klađenje.

“Pa svi moji poznanici iz Srbije, ali i iz bivših jugoslovenskih država se klade. Takođe, i Šveđani  često okušaju sreću onlajn klađenjem. Verujem da se klade i kod Vas na Mozzartbet – u. Čuo sam za Vašu akciju u kojoj sportskim klubovima donirate sportsku opremu. Rado bismo poneli opremu sa logom Mozzarta”, zaključuje hirurg, košarkaš i suvlasnik KK Sloga Upsala Boris Bajić. Doktor potencijalni dobitak usmerava za Fondaciju Zajedno za mlade, Danica Grujičić.

Nakon što su postali dobitni Mozzartovi dobrotvorni listići strelca Damira Mikeca, košarkaša Nikole Kalinića, 3x3 šampiona Marka Brankovića, nekadašnjeg predsednika OSS Zorana Gajića, poznate voditeljke Nataše Miljković, trenera Faruka Hadžibegića, fudbalerke Nine Matejić, Ane BrđovićNenada J. Popovića i Vuk Radivojević postao je Mozzarov pobednik. U našem humanitarnom nizu 375. po redu.

Kompanija Mozzart, samo kroz humanitarni tiket, donirala je tačno 27.688.458  dinara.

Kada je Mozzartov humanitarni rad u pitanju učestvovali smo u akciji “Bitka za bebe” i donirali veći broj inkubatora srpskim porodilištima, potom respiratore… Takođe, bili smo, a i trenutno smo, naslovni sponzori KK Partizan, KK Borac, potom FK, RK i OK Vojvodina, FK Željezničar iz Sarajeva, FK Velež, FK Spartak iz Subotice, FK Radnički 1923, FK Napredak, FK OFK Beograda. Beting partneri smo KSS – a, OS Srbije, FSS – a, RSS, FK Crvena zvezda, KK Partizan, Mozzartbet Super lige Srbije…

Doniramo sportsku opremu manjim klubovima, pomažemo UDUS, a u akciji “Sto terena za jednu igru”, obnovili smo preko 90 košarkaških igrališta. Jedan od poslednjih terena, 91. po redu, kod Arene, poneo je ime velikog Dušana Dude Ivkovića. Nedavno je Mozzart otvorio novi teren (92.) u Kraljevu. Dobio je ime po Vasiliju Vasi Miciću! Čuvena Mozzartova akcija nastavlja se otvaranjem 93. renoviranog igrališta, posvećenog kapitenu košarkaške reprezentacije Vladimiru Lučiću, ali i 94. obnovljenog terena u Novom Sadu koji se posvećuje našim zlatnim 3x3 basketašima. Maštali su stanovnici Žagubice da se košarkaška lopta zakotrlja i u njihovom mestu. Želje uz pomoć kompanije Mozzart postaju stvarnost i 95. teren u okviru društveno odgovorne akcije „Sto terena za jednu igru“otvoren je u Žagubici. Sve zasluge idu Filipu Iliću koji je sastavio pobednički tiket u igri „Osvoji teren, budi pobednik“.

Podsećamo na MOZZART – ove dobrotvorne kladioce u “Humanitarnom tiketu u podne” sa iznosima od preko 100.000, 00 dinara. To su: Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Emir Kusturica, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić, Ljubiša Stojanović, Milan Mačvan, Nenad Brnović, Ivan Paunić, Dejan Ristić, Milena Pavlović Čučilović, Antun Novaković, Pero Antić, Ivan Ivković, Brajs Džouns, Nebojša Vučićević, Darko Tešović, Aleksandar Simetrija Đorđević, Zoran Njeguš, Milan Zelen, Predrag Jeremić, Igor Gluščević, Slavoljub Krnjinac, Mirko Milikić, Mladen Krstajić, Vanja Savić, Vladimir Lučić, Danilo Nikolić, Olja Lević, Milovan Ćirković, Danilo Anđušić, Moka Slavnić, Marko Baćović, Radivoje Lale Bojičić,Vladimir Jocović, Goran Bjelogrlić, Nenad Nerandžić, Bojan Todorović, Momir Rnić, Milica Zarić, Dušan Marković, Žarko Paspalj, Boris Pingović, Miloslav Samardžić, Vuk Saletović, Ivana Ilić, Nina Radovanović, Damir Mikec, Predrag Kolarević, Petar Grašo, Strahinja Rašović, Stefana Veljković, Predrag Kolarević, Đorđe Pejak, Ivana Katanić, Dušan Čeganjac, Bianka Buša, Andrija Racić, Inspektor Blaža, Maja Zmaja Stojanović, Nikola Kalinić, Milorad Popović, Vedran Borovčanin, Milan Petrović, Aleksandar Todorović, Aleksander Sekulić, Lazar Marković, Vladan Zec, Vukašin Vule Mandić, Stefan Kovačević, Nenad J. Popović, Nataša Miljković i Zoran Gajić.

MOZZART – ov 843. učesnik Humanitarnog tiketa u podne, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio humanitarni tiket za rekordnih 823.600, 00 dinara. Ivica je dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolele od malignih i retkih bolesti – ZVONČICA. Interesantno, za ZVONČICU je “prošao” drugi rekordni dobitak u MOZZARTOVOM Humanitarnom tiketu u podne od 726.200, 00 dinara.

Tu su kompanijske donacije koje odlaze u BiH. Ukoliko “prođe” humanitarni tiket našeg gosta dobitak će biti doniran za Humanitarno udruženje ZLATNA JESEN, Laktaši. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 100 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Kvote su bile aktuelne u momentu sastavljanja Humanitarnog tiketa u podne! U slučaju promene termina odigravanja meča, postgnut rezultat se smatra konačnim ukoliko je utakmica odigrana u roku od 50 sati od vremena navedenog u ponudi za klađenje. U slučaju da se sportsko takmičenje ne održi u roku od 50 sati za događaj se računa kvota 1.

 Piše: Đurđe MEČANIN/Miloš MILIĆ

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

tiket u podnesportsko klađenjebet analizahumanitarni tiket

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara