Humanitarni tiket u podne: Jugoslav Vasović tipuje za Zvončicu

Vreme čitanja: 4min | uto. 26.09.23. | 11:51

Proslavljeno ime našeg vaterpola očekuje lagane pobede Juventusa i Barselone

Naš današnji gost u rubrici plemenitosti je Jugoslav Vasović, proslavljeni srpski vaterpolista, direktor VK Radnički iz Kragujevca. Karijeru je započeo u mlađim kategorijama Partizana, za čiji prvi tim je debitovao kao šesnaestogodišnjak, 1990. godine, i osvojio Kup pobednika kupova. U sezoni 1990/91 prelazi u splitski Jadran sa kojim odmah osvaja Prvenstvo SFR Jugoslavije, a godinu dana kasnije i najjače evropsko takmičenje, Ligu šampiona (tadašnji Kup šampiona). Naredne dve sezone proveo je u Crvenoj zvezdi i osvojio dve titule prvaka SR Jugoslavije, da bi potom na kratko branio boje Budvanske rivijere (1994/95).

O karijeri Jugoslava Vasovića pisaćemo još, jer sada je red da pređemo na tipovanje namenjeno Udruženju roditelja dece obolele od malignih I drugih retkih bolesti “Zvončica”.

Izabrane vesti

Pa, krenimo od kombinacije 1X&2-5 sa meča SEVILJA – ALMERIJA. Sevilja je uverena da može bolje od trenutne 17. pozicije. Idealna prilika da se popravi negativan skor svakako je susret sa Almerijom koja je na začelju tabele i ima samo dva boda. Njihova gol razlika od 9:17 definitivno govolri o nemoći njihove odbrane. Taj podatak Sevilja vidi kao vlastitu priliku.

Naš današnji pulen očekuje da gost prvi postigne pogodak na meču ISTANBUL – GALATASARAJ. Galata ima dva boda manje od vodećeg Fenerbahčea, tako da nema nameru da gubi bodove na meču s Istanbulom koji je pretposlednji na tabeli. Zato treba misliti i o golovima, budući da Galata trenutno ima fenomenalnu gol razliku od 11:3.

Sledi jedinica na meču JUVENTUS – LEĆE. Juventus ima bod manje od Leća, što ne znači da će Stara dama biti uplašena pred ovaj meč. Naprotiv, za njima je poraz od Sasuola od 4:2, što nameće impetariv pobede. Leće igra jako dobro i smireno, što može samo da im oteža posao. Poslednji put kada su se sreli, Juventus je u maju savladao Leće od 2:1.

Domaćin treba prvi da postigne gol na meču LIL – REMS. Deli ih samo bod, ali na papiru to naspram sastava ne izgleda tako. Naime, Lil ima kvalitetan tim, a potrebno mu je da prevaziđe sam sebe kako bi smanjio oscilacije koje su u poslednjih pet kola dovele do dva remija i poraza od Lorjena. Inače, Rems je dobio poslednji meč para u maju sa 1:0.

Za kraj, naš Jugoslav Vasović čeka dvojku sa utakmice MAJORKA – BARSELONA. Ništa Barsa ne sme da prepušta slučaju. Naime, ona trenutno ima 16 bodobva, kao i Đirona, a tek poen više od Real Madrida, što za Majorku treba da znači da dočekuje rivala kome ništa sem punog paketa bodova ne odgovara. Inače, Majorka ima tri poraza i po remi i pobedu sa poslednjih pet mečeva, a poslednji put od Barselona poražena je sa 3:0.

U nastavku priče, recimo da se Jugoslav Vasović, najduže zadržao u Bečeju, sa kojim je od 1996. do 2001. godine osvojio svih šest naslova prvaka zemlje i isto toliko kup takmičenja, a sve to krunisao Ligom šampiona (2000.). Usledili su potom inostrani angažmani, u nekoliko država. Prvi izlet „preko grane“ napravio je u sezoni 2001/02, u atinski Palio Faliro, da bi naredne sezone sa italijanskom Florencijom postao vicešampion LEN Kupa. Potom je pojačao redove ruskog Šturm Čehova, takođe na godinu dana.

U sezoni 2004/05 vratio se u Partizan i ponovo došao do srebra u LEN Kupu, a zatim je ponovo zaigrao u Florenciji (2005-2008). Za matične crno-bele poslednji put zaigrao je u sezoni 2008-09 i domogao se srpske duple krune.

Poslednji inostrano igračko iskustvo imao je u redovima Al Kadizije iz Saudijske Arabije (2009-2011) sa kojom je osvojilo ligu 2010. godine, da bi igračku karijeru završio u Crvenoj zvezdi (2011/12). Reprezentativac Srbije bio je od 1992. do 2001. godine, a najveći uspeh ostvario je 2000. kada se okitio bronzom na Olimpijskim igrama u Sidneju.

Odmah po završetku igračke karijere posvetio se stručnom radu u Vaterpolo savezu Srbije, a od 2016. godine je tim menadžer reprezentacije Srbije. Od 2013. godine bio je sportski direktor VK Radničkog, kluba koji je u to vreme beležio velike uspehe u Evropi, a od 2016. je prvi čovek KVK Radničkog.

Jedan je od najzaslužnijih što se u Kragujevcu ponovo igra vaterpolo na visokom nivou i što Radnički zahvaljujući odličnom radu sa mlađim selekcijama ne mora da brine za budućnost.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta, dobitak će biti doniran za humanitarnu organizaciju, udruženje, fondaciju, pojedinca, na adresu po izboru Mozzart tima u Republici Srpskoj, odnosno BiH. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 100 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak, kolege iz BiH, usmeravaju tamo gde je u datom trenutku najneophodnije.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


tagovi

Jugoslav Vasovićhumanitarni tiketsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara