Humanitarni tiket u podne: Mario Nakić tipuje za Svice u mraku

Vreme čitanja: 4min | uto. 31.10.23. | 12:19

Košarkaš Igokee veruje Kelnu, a to vredi kvote 2,35

Naš današnji gost u rubrici plemenitosti je košarkaš Igokee, Mario Nakić. Ponikao je u mlađim kategorijama Zemuna i tamo se zadržao do 2014. godine. U sezoni 2014/15. igrao je za pionire Partizana, da bi se u septembru 2015. priključio mlađim kategorijama Real Madrida i odmah je izborio mesto u selekciji starijih kadeta. Nakić je predvodio Real do titule pobednika juniorskog turnira Evrolige za 2019. godinu. Proglašen je i najkorisnijim igračem tog izdanja turnira, a samo u finalnom meču imao je indeks korisnosti 41 (33 poena, 8 skokova i 4 asistencije).

Nadamo se da će postati šampion i naše rubrike koju posvećuje “Svicima u mraku”, odnosno inkluzivnom programenjenom osobama s autizmom. Osnovao ga je glumac Mikica Petronijević u Venčanima kod Aranđelovca, ono što se sa njim dešavalo proteklih dana spada u domen vrhunskih podviga. Naime, Mikica je prepešačio preko 800 kilometara sa štapom u ruci i rancem na leđima, idući nogu pred nogu sve od Aranđelovca, do Hilandara.

Izabrane vesti

Bravo za Mikicu koji je na ovaj način pokušao da skrene pažnju javnosti na probleme i potrebe osoba s autizmom. Za njegove „Svitce“ tipujemo u danu kada on lično stupa na tlo Svete gore.

Pa krenimo uz Nakića u tipovanje, počev od jedinice s meča DERBI – NORTHEMPTON. Gostujući Northempton visi na ivici fenjeraške grupacije. Da ne padne dole, mora da pokuša da izvuče bodove sa ovog meča. To će biti jako teško sa devetoplasiranim Derbijem. Međusobnu statistiku ne treba uzimati u obzir, budući da je prošlo tri godine od poslednjeg susreta para, a za to vreme mnogo toga se promenilo.

Idemo na 3+ sa meča VIGAN – ČARLTON. Reč je o duelu dva osrednja kluba. Viganu ide na ruku neposredni niz od ukupno četiri pobede u svim takmičenjima. Čarlton je poražen na dve uzastopne utakmice, a od Vigana je dva puta uzastopno gubio. Jasno je da želi da prekine ovu tradiciju, što ne može da bude lak zadatak.

Dvojku imamo na meču KAJZERSLAUTERN – KELN. Keln je pred ovaj meč debelo ponižen. Tukao ga je RB Lajpcig sa 6:0, pa je pitanje koliko će motivacije biti u njima na meču sa timom koji dolazi iz Cvajte. Kajzerslautern je pred ovaj meč odigrao za konačnih 3:3 sa HSV-om, a poznat je po tome da na njegovim mečevima u poslednje vreme ne pada manje od četiri gola.

Za kraj, tu je kombinacija I1+&3+ na meču ARMINIJA BILEFELD – HSV. Arminija kao trećeligaš nije baš dorasla Hamburgeru koji je u Cvajtoj pred ovaj meč sa Kajzerslauternom odigrala do konačnih 3:3. Setimo li se februara meseca ove godine, na pamet će nam pasti rezultat poslednjeg meča para koji je okončan sa 2:1 za HSV. I sada će isti tim biti u favorizovanoj poziciji.

Što se tiče Nakića, recimo da je za seniorski A tim Real Madrida Nakić prvi put zaigrao 25. juna 2018. godine, na meču protiv Gran Kanarije. U julu 2020. godine je potpisao dvogodišnji ugovor sa belgijskim Ostendeom. Sa ovim klubom je osvojio titulu prvaka Belgije i Kup u sezoni 2020/21. Početkom avgusta 2021. godine je potpisao dvogodišnji ugovor sa Andorom.

Mario Nakić u akciji © MN PressMario Nakić u akciji © MN Press

Podsećanja radi, Nakić (21, 201 cm) koji ima trogodišnji ugovor sa Igokeom, sin je Iva Nakića koji je ostavio veliki trag, posegbno kao član član zlatne gerenacije Partizana koja je 1992. godine košarkaški pokorila Evropu.

Vratimo se na kraju hodočasniku Mikici Petronijeviću koji je stiže do Hilandara, a prošle godine pešačio od Venčana do Ostroga. On je svoju dedovinu u selu posvetio udruženju „Svici u mraku“, sa idejom da od seoskog domaćinstva napravi moderan centar za dnevni i višednevni boravak dece za autizmom. Udruženje postoji od 2021. godine, i već u prvoj godini su uspeli da obezbede skromne kapacitete što se tiče ležajeva, a prošle i ove godine su organizovali letnji kamp, gde su vikendima dolazila deca iz udruženja ali i iz čitave Srbije sa svojim roditeljima. Njegova ideja je da ovaj centar preraste u regionalni i da deca i odrasli iz susednih zemalja imaju svoj kutak za boravak i druženje.

Petronijević koji je i sam roditelj mladića sa autizmom, ovu svoju odluku doneo je za vreme zdravstvene krize sa koronom i nametnutim ograničenjima za sve stanovnike.

Molimo aplauz za Nakića, Petronijevića i “Svice u mraku”.

Hvala našem današnjem gostu na učešću u “Humanitarnom tiketu u podne”, uz nadu da ćemo već u toku večeri konstatovati novu plemenitu pobedu. Napominjemo da je do sada ukupno donirana cifra u „Humanitarnom tiketu u podne“, došla do iznosa od 29.868.409  dinara. Očekujemo novi plus! 

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta, dobitak će biti doniran za humanitarnu organizaciju, udruženje, fondaciju, pojedinca, na adresu po izboru Mozzart tima u Republici Srpskoj, odnosno BiH. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 100 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak, kolege iz BiH, usmeravaju tamo gde je u datom trenutku najneophodnije.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjebet analizaMario NakićIgokea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara