Humanitarni tiket u podne: Nikola Rađen tipuje za Savez distrofičara Srbije

Vreme čitanja: 4min | pet. 17.08.18. | 11:06

Zlatni srpski vaterpolista je gost u 800. plemenitom listiću!

Dan po dan i eto nas u 800. jubilarnom “Humanitarnom tiketu u podne”. U bogatom nizu društveno odgovornih aktivnosti kompanije MOZZART plemeniti listić je samo jedna od humanitarnih akcija. 

Naš današnji gost je Nikola Rađen. Srpski zlatni vaterpolista će, sa potencijalnim dobitkom od 158.600, 00 dinara, pokušati da postane 131. dobitnik u dobrotvornom listiću. Na taj način bi se  uvećala suma od 7.673.960, 00 dinara, koliko je, samo u ovoj akciji, donirala kompanija MOZZART.

Izabrane vesti

Rađen je humanitarno tipovanje započeo utakmicom iz Francuske, REMS – LION. Međusobni skor je na strani Olimpika, 3:0:6. Ipak, treba upozoriti da su domaći dobili poslednji meč sa Lionom i to sa 4:1. U prvom kolu francuske Lige 1 rivali su ostvarili trijumfe. U Kupu šampiona Lion je sa po 1:0 poražen od Čelsija i Intera.

“Večeras više verujem u Olimpik pa igram dvojku”.

Naredna destinacija po izboru čuvenog vaterpoliste je Belgija, ANDERLEHT – MUSKRON. Domaći nose barjak u belgijskom prvenstvu. Iz prve tri utakmice ostvarili su isti broj pobeda, gol razlika je 11:4. Muskron je bez bodova sa samo jednim datim golom. Istorija kaže 6:0:2 u korist Anderlehta koji je znao da pobeđuje i sa 7:0.

“Poštujem klub iz Brisela i igram prelaz iz jedan u jedan uz tri i više golova”.

Treći duel humanitarnog tiketa dolazi sa Iberijskog poluostrva, BETIS – LEVANTE. Klub iz Sevilje bio je sjajan tokom priprema. Na sedam uzastopnih mečeva nije osetio gorčinu poraza. Bilo je i golova, najčešće preko tri. Levante je nanizao četiri meča bez poraza, takođe uz golove…Međusobni skor je na strani Real Betisa 10:4:6.

“Čista jedinica na Betis”.

GRONINGEN – VILEM DRUGI je četvrti par na dobrotvornom tiketu našeg gosta. Međusobni skor je približan, 15:10:17. Poslednji okršaj okončan je podelom poena. Timovi su prvenstvo započeli porazima pa je ovo prilika da se iskupe. Gosti su nanizali četiri poraza bez datog gola. Vitese je tukao Groningen sa 5:1.

“Možda je prilika da se raspucaju napadači obe ekipe, tri plus”.

 I Rađen tiket zaključuje utakmicom iz Turske, TRABZON – SIVASPOR. Domaći su u prvom kolu trijumfovali, a gosti su ostali bez bodova. Na poslednjih pet utakmica Trabzon ima učinak od 1:2:2, a Sivas 2:2:1. Trabzon ima bolji međusobni  skor 14:5:9.

“Pokušaću sa još jednom jedinicom, kec”.

Da se podsetimo, pored dobrotvornog tiketa MOZZART ima niz društveno odgovornih aktivnosti.

PREPIŠI TIKET NIKOLE RAĐENA

Veliki odjek u javnosti ima naša akciju “Sto terena za jednu igru” u kojoj smo obnovili i svečano otvorili tačno 63 košarkaška igrališta. Tereni su otvoreni i u čast srpskih reprezentativca Nemanje Bjelice, odnosno, Marka Gudurića. Predposlednji košarkaški teren Mozzart je svečano otvorio u Kruševcu, a poneo je ime našeg reprezentativca Dragana Gagija Milosavljevića. Usledilo je svečano otvaranje u Nišu u čast još jednog reprezentativca Stefana Jovića.

MOZZART – ov karavan stigao je i do Doboja, a promoter je bio srpski reprezentativac Ognjen Kuzmić.  

U Srbiji slede renoviranja i svečana otvaranja košarkaških igrališta u Kragujevcu, Loznici, na Tari…

Naša kompanija je generalni sponzor sporta na BU. Donirala je više od 1.000 televizora bolnicama i školama u Srbiji. Za vojne bolnice u Srbiji otišlo je čak 400 televizora. Poslednja donacija usmerena je za sport u Vojsci Srbije i iznosi fantastičnih 100. 000 evra.

MOZZART je podržao i najveći festival pisaca za decu u Srbiji “Vitezovo proleće”, a nagrada za kompaniju je stigla u vidu Zlatne povelje.

Doniramo sportsku opremu manjim klubovima iz cele Srbije. Akcija se zove “Novi dresovi za nove šampione”. Preko 70 klubova je dobilo našu opremu.

Kompanija pomaže fondacije “Podrži život”, “Budi human”, subotičku “Kolevku”, UDUS, NURDOR, Život, Zajedno za život, Koš za sreću, SOS Dečja sela, Tiršovu, Zvečansku…

I na kraju par rečenica o plemenitom gostu…

Rođen je u Somboru. Sa vaterpolo reprezentacijom Srbije osvajao je mnogobrojna odličja.

Nikoli Rađenu posebno su drage srebrna medalja sa kontinentalnog šampionata iz Malage,  bronza sa Olimpijade iz Pekinga, ali mu je najdraže zlato iz Rima. Te 2009. godine u finalu je pala Španija posle velike drame i peteraca.

U vitrinama ima i veliki broj medalja iz klupskih takmičenja. Višestruki je prvak Srbije, osvajač kup takmičenja sa Partizanom, Zvezdom…Sa večitima se popeo i na krov Evrope. Prvo sa crno, a potom i sa ‘crveno –belima’.

Poslednji trofej uzeo je u Rusiji, postao je prvak države sa moskovskim Dinamom.

Drugu godinu za redom, u Vrnjačkoj Banji, Nikola Rađen je koordinator kampa vodenih sportova. Naravno, čuvenom sportisti u pomoć su priskočile vaterpolo veličine poput Igora Milanovića, Dejana Savića, Branislava Mitrovića, Duška i Gojka Pijetlovića

Bitno obaveštenje za Republiku Srpsku

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg proslavljenog gosta Nikole Rađena dobitak će biti doniran i za Yu Dom za lica sa invaliditetom Prijedor. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 20:30 1818 BEL 1 Anderlecht - Moeskroen kmb 1-1&3+ 1,72
Pet 20:45 5012 FRA 1 Reims - Olympique Lyon ki 2 1,70
Pet 20:00 1615 HOL 1 Groningen - Willem II ug 3+ 1,60
Pet 20:45 5301 TUR 1 Trabzon - Sivasspor ki 1 1,80
Pet 22:15 4003 ŠPA 1 Betis - Levante ki 1 1,70
Ukupna kvota14,32

 

Pišu: Đurđe Mečanin i Miloš Milić


tagovi

humanitarni tiketNikola Rađen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara