Veljko Lalić
Veljko Lalić

Humanitarni tiket u podne: Veljko Lalić tipuje za NORBS

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.01.22. | 11:24

Direktor i glavni urednik Nedeljnika uveren je da Mitrović s Fulamom ide do prelaza 1-1...

Nemamo nameru da se zanatski takmičimo sa britkim perom jednog Veljka Lalića... Direktor i glavni urednik Nedeljnika svakako je van konkurencije u branši pisane reči, a i disciplinarno se dabome razlikujemo. Umesto toga, na nama je da u domenu sportskog novinarstva raspišemo bet analizu Lalićevog tiketa koga naš uvaženi gost namenjuje Nacionalnoj organizaciji za retke bolesti Srbije – NORBS-u.

U startu konstatujemo da današnji tiket nosi kvotu 12,91, koju množimo sumom od 10.000 RSD, koliko MOZZART donira kao uplatu na dnevnom nivou u okviru akcije “Humanitarni tiket u podne”.

Izabrane vesti

Pa, krenimo uz meč FULAM – BLEKPUL. Kada igra prvi strelac Čempionšipa, golgeter Orlova, naš Aleksandar Mitrović, onda se ne pita ko je favorit. Činjenica da uz njegov učinak Fulam po svemu sudeći po hitnom postupku putuje ka povratku u Premijer ligu, povukla je i uvaženog žurnalistu da odigra logičan prelaz. Njegova format je tip 1-1, a kvota 1,92! Potpuno se slažemo, jer Blekpul je osrednji, a usput je dužan Fulamu za minimalan poraz iz septembra meseca.

Pitali smo se šta da kažemo o Veljku Laliću, a da se ne ogrešimo, da ne izostavimo nešto izuzetno bitno o čoveku koji je izdavač „Njujork tajmsa” na srpskom jeziku, „Mond diplomatika”, kao i drugih publikacija i knjiga. Kako zatim da izostavimo da je Lalić jedan od najpriznatijih srpskih novinara, kao i autor nekoliko istorijskih knjiga, uključujući bestseler o Nj.K.V. Knezu Pavlu Karađorđeviću i istorijskom puču od 27. marta 1941. godine…

A ko vas zanima šta su te sudbonosne noći radili đenerali Dušan Simović i Borivoje Mirković sa sudbinom jugoslovenske krune i naroda, pročitajte Lalićevu i Jankovićevu knjigu “Knez Pavle - istina o 27 martu”… Ako vas pak intersuje šta će večeras biti, propratite s njim još jedan prelaz 1-1, na meču SELTIK – DANDI JUN. Mi ćemo samo reći da je Seltik neprikosnoveni favorit susreta sa Dandijem koji ima četiri poraza sa prethodnih pet utakmica.

Veljko Lalić je nadalje doneo odluku da odigra jedinicu na PANATINAIKOS protiv ASTERASA. Mi nećemo reći da je reč o sigurici, ali ćemo svakako prokomentarisati da Panatinaikos jako dugo nije savladao Asteras. Zamislite, pre poslednje pobede danas gosttujućeg tima, par je vezao čak četiri X ishoda.

Toliko o tome, a sada je na redu Lalićeva odluka da odigra jedinicu na meču JANG BOJS – LUGANO. Reći ćemo samo da ih dele dva boda na tabeli Superlige Švajcarske, te da će najverovatnije biti napeto ukoliko Jang Bojs ne nastavi pir sa prošlog susreta para koji je u decembru okončan u njihovu korist s konačnih 0:5.

Naš Veljko Lalić, tiket je zaključio UG3+ tipom na meču SERKL BRIŽ – OSTENDE. Što se nas tiče, situacija je potpuno jasna i ide u korist Serkl Briža koji je jedini u ligi vezao četiri pobede u poslednjih pet kola. Ostende u istom periodu ima svega jednu, a na poslednjem meču para u oktobru pobedio je baš ovaj tim, uz dolazak GG3+ igre. Domaćin im sprema osvetu.

Gospodinu Laliću, svakako jednom od najuticajnijih ljudi u medijskoj branši na učešću u “Humanitarnom tiketu u podne”. Ako vas zanima kako i šta radi, onda ne propustite da pratite Nedeljnik… Mi ćemo vam samo na kraju reći da je uradio je brojne intervjue sa domaćim političarima, akademicima i intelektualcima, ali i nekoliko svetskih intervjua, između ostalih jedini intervju iz pritvora u Londonu Džulijana Asanža, zatim prvi intervju u epidemiji koronavirusa Fransisa Fukujame, te poslednji veliki testamentarni intervju sa jednim od najvećih srpskih pisaca i intelektualaca Dobricom Ćosićem

U novinarstvu je, ipak, najdublji trag ostavio je kao kao reporter. Dobio je gran-pri nagrade na Internacionalnom festivalu “Interfer” za reportažu sa Severnog pola, i kao kolumnista. Svake nedelje ima redovnu kolumnu u Nedeljniku, koja se često prenosi u regionalnim medijima, što vam od sveg srca savetujemo da pratite.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Veljko Lalić će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji potencijalni dobitak proslediti na adresu Humanitarnog udruženja “Arta” iz Bijeljine. MOZZART kvota je ista, a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 100 konvertibilnih maraka.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


tagovi

Veljko LalićNedeljnikhumanitarni tiketsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara