Humanost Dejana Stankovića na delu

Vreme čitanja: 1min | ned. 28.07.19. | 15:30

Veliku stvar napravio je nekadašnji kapiten Srbije za decu sa invaliditetom

Druga sezona fudbalskog kampa Deki5 koja se od 21. jula do 24. avgusta održava na Zlatiboru i Kopaoniku ima i humanitarni karakter.

Na kampu našeg proslavljenog fudbalera, nekadašnjeg asa Crvene zvezde, Lacija, Intera ove godine učestvovali su i mladi sa smetnjama u razvoju, članovi Kluba malog fudbala Mungos.
"Od 2009. godine u okviru našeg kluba funkcioniše sekcija za osobe sa smetnjama u razvoju i invalididetom", počinje priču Aca Kovačević, predsednik KMF Mungos.

Izabrane vesti

Kako kaže, na kampu su učestvovale i osoebe sa Daunovim sindromom, ali i...
"Deca sa autizmom, oboleli od dečije cerebralne paralize, osobe sa intelektualnim teškoćama i deca bez roditeljskog staranja. Svi oni su prethodnih sedam dana zaista uživali, njihovoj sreći nije bilo kraja, bili su oduševljeni. Najbolje od svega je što su ih sva ostala deca na kampu sjajno prihvatila, družili su se i zajedno se radovali. Kamp Deki5 je omogućio da se postigne ono o čemu svi pričamo i težimo, a to je inkluzija i to u punom smislu te reči. Sve to je za njih bilo od izuzetne važnosti, jer su dobili mogućnost da budu jednaki i da ravnopravno učestvuju u svim aktivnostima na kampu", konstatovao je Aca Kovačević i izrazio veliku zahvalnost Dejanu Stankoviću na realizaciji ovog projekta.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara