I Čelsi bi nagodbu sa Uefom, neće u Ligu konferencije?!

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.05.24. | 08:36

Nešto slično uradio je Juventus prošle sezone...

Čelsi i njegovo učešće u Evropi od jeseni biće jedna od glavnih tema na Ostrvu narednih dana. Osvajanjem FA kupa od strane Mančester junajteda, Plavci su 'skliznuli' sa mesta što vodi u Ligu u Evrope u Ligu konferencije, međutim veliko je pitanje da li će i zaigrati po prvi put u tom takmičenju.

Mada su na zvaničnim sajtu i društvenim mrežama još sinoć 'obnarodovali' kako su obezbedili LK, novinari u Engleskoj, ali i armija navijača Čelsija, spekuliše kako bi klub sa Stamford Bridža mogao da postupi poput Juventusa prošle sezone.

Izabrane vesti

Podsetimo, Stara dama je tada postigla neku vrstu džentlemenskog sporazuma sa ljudima iz Niona, odustala od Lige konferencije kako ne bi bila izbačena zbog kršenja finansijskog fer-pleja, a sve da bi naredne, to jest ove godine, neometano startovala u Ligi šampiona.

"Pošto su Uefina finansijska kontrola dosta stroža od one u Premijer ligi, veliko je pitanje da li će Čelsi automatski prihvatiti učešće u Ligi konferebcije", napisao je novinar uglednog britanskog Telegrafa Met Lou. "Očigledno je da postoji rizik od kršenja FFP-a i naknadne zabrane izlaska u Evropu".

Računica je jasna: ako već mora da preskoči jednu sezonu u Evropi dok 'ispegla knjige', Čelsiju je svakako bolje da to učini u predstojećoj sezoni, kada ga čeka neatraktivno takmičenje poput LK.

Navodno, šansa da se nešto uradi po ovom pitanju i dalje postoji, međutim Plavci bi po hitnom postupku morali da naprave ogroman profit od prodaje igrača, što je u uslovima kada ide Evropski šampionat praktično nemoguće.

Zato je trenutno najrealnija opcija da Čelsi poput Juvea pokuša da napravi dogovor sa Uefom.

Razumljivo, u tom slučaju ostala bi žal što bi bila propuštena prilika da slavni klub postane jedini sa sva četiri evropska trofeja: Liga šampiona, Liga Evrope, Kup pobednika kupova i Liga konferencije.

Ukoliko bi Čelsi odustao od LK, njegovo mesto zauzeo bi Njukasl.


tagovi

UEFA

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara