I opet - ovo nije Bajern! Tuhel izbacivanjem Kimiha i Milera sebi noćas verovatno potpisao otkaz (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pet. 15.09.23. | 22:33

Bajer Leverkuzen na momente čak i dominantan

Bajern je sapleten. Prvi put ove sezone i već osmi put otkako je na klupu nemačkog šampiona seo Tomas Tuhel?! Bod iz Minhena potpuno zasluženo nosi Bajer iz Leverkuzena - 2:2! Bod zaslužio, za sva tri može da žali. To je u najkraćem rezime derbija 4. runde Bundeslige.

Rana je faza prvenstva i svakako da ne treba donositi prerane zaključke, pogotovo kada je u pitanju trka za titulu i mogućnosti Bajernovih konkurenata da se nose na 'duge staze', ali ono što je sigurno - u Zebener štrase ponovo predstoje teški dani i buran period. Manje zbog prosutih bodova - to je valjda svima jasno - mnogo više jer je ovo što sa Tuhelom igra nemački šampion, miljama daleko od ideala kome se teži u Minhenu.

Izabrane vesti

Računajući sve utakmice što je vodio, Tuhel u proseku nije uspeo da dobije svaku drugu. Tako loš učinak nijedan trener Bajerna u poslednjoj deceniji nije imao. I opet treba konstatovati: nije čak ni do toga. Najveće problem leži u tome što Bajern pod njim nije Bajern. Nema agresije, nema presinga, nema tempa, golova je malo, igra je dosadna. Sa malima muka, sa velikima, iliti najboljima - blamaža. Prošle sezone u Ligi šampiona protiv Mančester Sitija, ove sezone protiv RB Lajpciga.

I kao da je na sve probleme koje već ima iskusni stručnjak noćas želeo da doda još jedan. Šta se krije iza njegove odluke da u 60. minutu izbaci dvojicu kapitena i dvojicu od trojice najuticajnijih ljudi u svlačionici - Tomasa Milera i Jozuu Kimiha - teško je dokučiti. Koliko je to iznenađenje bilo za sve na terenu pokazuje i Milerov gest, koji je, ugledavši svoj broj na tabli četvrtog sudije, mahinalno traku počeo da stavlja Kimihu na ruku. A onda je koji sekund kasnije i Kimih morao da je skida, jer se i njegova 'šestica' našla na svetlećoj tabli.

Jozua Kimih jeste imao lakšu povredu uoči ovog susreta, međutim prilikom izlaska sa terena jasno se videlo nezadovoljstvo na njegovom licu. I ne samo to. Usput je nešto i prigovorio Tuhelu pre nego što je seo na klupu...

E sad, imajući u vidu da Bajernova svlačionica verovatno važi za 'najotrovniju' u svetu fudbala i da je toliko puta došla glave trenerima - dovoljno je reći da tamo nije uspeo da se snađe ni legendarni Karlo Ančeloti - onda nikoga ne treba da začudi ukoliko Tomas Tuhel u skorije vreme postane bivši. Uz ovu igru, pa još i ovakav odnos prema klupskim 'senatorima', to je gotovo izvesno.

Zapravo, možda je Tuhel večeras sebi potpisao otkaz a da toga nije ni svestan.

Ćabiju Alonsu i njegovim momcima idu sve čestitke. Španac je definitivno potvrdio da se radi o jednom od najtalentovanijih trenera današnjice. Zaigrali su gosti s jasnom idejom da pokušaju da se suprotstave Bajernu tako što će mu oduzeti loptu. Ne može se reći da su uspeli u prvih petnaestak minuta, ali kako je utakmica odmicala, igračima Leverkuzena je raslo samopouzdanje.

Ćabi je sa klupe gestikulirao s dve ruke: "samo smireno"; nije ga od prvobitnih ideja odvratio ni rani pogodak Harija Kejna i na tome mu posebno treba čestitati. U svakom času znao je kako želi da njegova ekipa igra, bilo je tu uspona i padova, bilo je sreće, posebno u finišu prvog dela, bilo je čudesnih odbrana Lukasa Hradeckog, međutim kada se crta podvuče, bod Bajera nikako ne može da bude sporan.

Do njega su gosti došli usled nesmotrene reakcije Alfonsa Dejvisa u dubokoj sudijskoj nadoknadi. Pokupio je Kanađanin u jednom duelu i loptu i nogu Jonasa Hofmana, a Ezekijel Palasios bio siguran sa 11 metara - 2:2.

Prvi gol za Lever delo je Aleksa Grimalda iz slobodnog udarca, dok je Bajernu drugu prednost doneo Leon Gorecka u 86. minutu. Eksplodirala je Alijanc arena u tom času, ali bilo je jasno da Bajern nije zaslužio da slavi. I to se na kraju i nije dogodilo.

Iza svih navedenih problema koje prate Tuhela ostaje i utisak o veoma lošem 'govoru tela' igrača Bajerna. Na 1:1 gosti su držali loptu po dva minuta, mirno kombinovali na sredini, kretali u akcije iz poslednje linije bez ikakvih muka. 'Znake života' i želje za valjanim presingom davali su samo Matis Tel, Liroj Sane i Džamal Musijala.

Da li je do taktike, ili možda do nemogućnosti Tomasa Tuhela da motiviše igrače sasvim je svejedno.

To nije Bajern.

BUNDESLIGA – 4. KOLO

Petak

Bajern Minhen - Bajer Leverkuzen 2:2 (1:1)

/Kejn 7, Gorecka 86 - Grimaldo 24, Palasios 90+4pen/

Subota

15.30: (2,35) Keln (3,60) Hofenhajm (3,10)

15.30: (3,15) Frajburg (3,60) Borusija Dortmund (2,20)

15.30: (2,65) Majnc (3,25) Štutgart (2,75)

15.30: (1,28) RB Lajpcig (6,75) Augzburg (10,5)

15.30: (2,30) Volfzburg (3,45) Union Berlin (3,30)

18.30: (2,95) Bohum (3,40) Ajntraht Frankfurt (2,40)

Nedelja

15.30: (2,45) Hajdenhajm (3,50) Verder (3,00)

17.30: (3,10) Darmštat (3,50) Borusija Menhengladbah (2,40)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara