Trenutak odluke (©Reuters)
Trenutak odluke (©Reuters)

I Ter Štegen ima pravo na žutu minutu: Barsa se raspada, Atletiko je pogurao ka donjem domu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.11.20. | 22:54

Jorgandžije slavile golom Karaska – 1:0

Nije valjao Ernesto Valverde, nije valjao Kike Setjen, valja li Barseloni sad Ronald Kuman? To kako katalonski tim sada izgleda na terenu je tuga, čemer i jad.

Posle desetog odigranog kola Barselona je tačno na sredini tabele, sa tendencijom da se, kada se kolo kompletira, nađe u donjem domu! Nije Atletiko Madrid večeras igrao ništa, ali jednako ništa nije igrao ni tim sa Nou Kampa. Ipak, jedna žuta minuta golmana Ter Štegena je rešila utakmicu i Jorgandžije lansirala na vrh tabele, a Blaugranu na ivicu donjeg dela tabele – 1:0 (1:0).

Izabrane vesti

Za 90 minuta igre Barsa je imala dve velike šanse za gol. Jednu je promašio Mesi, drugu je namestio Mesi za Lenglea, koji je promašio zicer. Nije ni Atletiko bio ubedljiviji, ali Dijega Simeonea nikada taj “umetnički dojam” nije zanimao dok god se dodaju “trojke” na bodovni saldo.

Odigrali su Madriđani tipičnu Simeoneovu utakmicu i pobedili velikog rivala. Što se tiče crveno-belih, onda, sve je bilo savršeno.

Mnogo je puta Mark-Andre ter Štegen bio spasilac Barselone i prošle i ove sezone, pa je valjda red da i on ima žutu minutu, kada mu se desi pomračenje svesti. Jedini je problem što su te golmanske greške vidljive iz aviona. Ova protiv Atletika – sa meseca.

Igrao se poslednji put jalovog prvog poluvremena kada je Barsa prodala loptu na polovini protivnika, usledio je direktan pas na Karaska, a Ter Štegen je izleteo na 35 metara od svog gola da preseče to dodavanje. Em je zakasnio, em mu je Karasko proturio loptu ispog nogu i onda rutinski poslao sa trećine terena fudbal u praznu mrežu. Gol kada mu se niko nadao nije – 1:0.

Do tada se igrala tipična utakmica između Atletika i Barselone. Gosti su držali loptu, kružili s njom oko šesnaesterca, a kada bi je izgubili, Madriđani bi probali iz tri dodira da dođu do šanse.

Prvo je zapretio Grizman u trećem, pa Saul na drugoj strani u petom minutu, ali je najbliži golu bio Ljorente, čiji je udarac uzdrmao prečku Barsinog gola.

Nije bio Mesi ni ove večeri preterano raspoložen za igru, pa otud i njegova atipično loša reakcija u 41. minutu, kada je izbio iskosa sam na Oblaka, ali se predugo nameštao, tražio poziciju za šut i na kraju je Slovenac taj udarac odbranio.

Sve je ostalo isto i posle poluvremena. U igri obe ekipe se ništa nije promenilo. Ali, kakvu je samo promašio Lengle u 57. minutu da vrati Barselonu u igru, da joj donese možda bod! Mesi ga je pogodio u trepavicu i to centaršutem desnom nogom, a Francuz je sam kao duh skočio na petercu i glavom šutirao direktno u Oblakovo naručje!

Do kraja se igralo u istom maniru: Barsa je držala loptu, pritiskala, a Atletiko vrebao kontre. Imali su Madriđani dve-tri dobre situacije, jedan solidan udarac Kokea, dok su gosti zapretili još samo preko Grizmana i to takođe – glavom. Pravo u Oblaka.

Dodatni maler za Blaugranu je povreda Đerara Pikea, koji je u 62. minutu izašao iz igre.

PRIMERA - 10. KOLO

Petak

Osasuna – Ueska 1:1 (0:1)

/D. Garsija 69 – Sandro 5/

Subota

Levante – Elče 1:1 (1:0)

/Melero 12 – Tete 64/

Viljareal – Real Madrid 1:1 (0:1)

/Moreno 75p – Dijaz 2/

Sevilja – Selta 4:2 (2:2)

/Kunde 5, En Neziri 45, Eskudero 85, El Hadadi 87 – Aspas 10, Nolito 36/

Atletiko Madrid – Barselona 1:0 (1:0)

/Karasko 44/

Nedelja

14.00: (3,40) Eibar (2,85) Hetafe (2,45)

16.15: (4,20) Kadiz (3,40) Sosijedad (1,93)

18.30: (2,25) Granada (3,00) Valjadolid (3,60)

21.00: (2,80) Alaves (2,95) Valensija (2,80)

Ponedeljak

21.00: (2,30) Bilbao (3,20) Betis (3,25)

*** kvote su podložne promenama

 



tagovi

PrimeraAtletiko MadridLionel Mesi

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara