I to se desilo: OFK izgubio u Prvoj Mozzart Bet Ligi Srbije!

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.11.23. | 14:57

Jedinstvo golovima Karikarija savladalo Grafičar na Ubu – 3:1

Konačno se i to desilo, OFK Beograd je pokazao da može da izgubi u Prvoj Mozzart Bet Ligi Srbije. Više od tri meseca, odnosno 15 utakmica, trajao je pozitivan niz Romantičara, računajući i srpskoligaško društvo u prošloj sezoni mnogo duže, ali je ekipa Sime Krunića pala pod Rudnikom.

Nekako se očekivalo da OFK Beograd, ušuškan na liderskoj poziciji drugoligaškog društva, rutinski odradi posao protiv Metalca. Međutim, desilo se suprotno. Ekipa iz Gornjeg Milanovca je bez vfećih problema uzela meru lideru, nanela mu prvi poraz u prvenstvu – 2:0.

Izabrane vesti

Na dešavanja na stadionu Metalca sigurno je uticao rani pogodak domaćina. Bilo je to delo Svetislava Miloševića. Od tog 28. minuta OFK Beograd, koji je bio lišen pomoći Kahvića i Nikole Kneževića, je napadao. Ali nekako nekonkretno. U širinu.

Na kraju je Metalac postigao drugi pogodak i zatvorio utakmicu.

U obliženjem Ubu dominirali su Afrikanci. Ponovo je Kvaku Karikari pokazao da je jedan od najboljih igrača Jedinstva. Sa dva gola režirao je preokret protiv Grafičara (3:1), za skok na četvrtu poziciju na tabeli i borbu za ulazak u elitu. Ubljani su se drugom uzastopnom pobedom izjednačili sa trećeplasiranim Smederevom, uz utakmicu više.

Vodeći gol za Grafičar postigao je mladi Senegalac Babakar. Tim iz Senjaka je nastavku propustio nekoliko lepih šansi i bio kažnjen.

Tekstilac je nastavio da prati OFK Beograd. Romantičari su i dalje daleko, ali tim iz Odžaka se učvrstio na drugoj poziciji, pošto je kao gost bio bolji od Slobode. Sve je bilo rešeno u prvom poluvremenu kada su pogađali Zulfić i Marjanović.


MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 17. KOLO

Petak

Radnički Novi Beograd - RFK Novi Sad 3:1 (0:1)

/Đokić 77pen, Aderunmu 88, Kenedi 90 - Rađen 16/

Subota

Jedinstvo UB - Grafičar 3:1 (0:1)

/Karikari 56 i 74, Milanović 90 - Babakar 5/

Sloboda Užice - Tekstilac 0:2 (0:2)

/Zulfić 1, Marjanović 25/

OFK Vršac - Radnički (SM) 1:0 (0:0)

/Tasić 49 pen/

Metalac - OFK Beograd 2:0 (1:0)

/Milošević 28, Mijailović 61/

15.00: (2,45) Mačva (3,00) Kolubara (2,95)

Odloženo:

Dubočica – Inđija

Mladost GAT - Smederevo

***Kvote su podložne promenama



tagovi

OFK Beograd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara