Ibrahimović (©Reuters)
Ibrahimović (©Reuters)

Ibrin šou u Rimu: Bomba, dve poništene majstorije i iznuđen penal (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.10.21. | 22:44

Milan na krilima nezaustavljivog Zlatana Ibrahimovića savladao Romu i pokazao da je potpuno spreman da se upusti u borbu za šampionsku titulu - 2:1

Zlatan Ibrahimović je ukrao šou na rimskom Olimpiku! Bio je to pravi lični spektakl neverovatnog Šveđanina, koji je direktno učestvovao u svim najvažnijim situacijama na večerašnjem derbiju i bio najzaslužniji za vepoma važno slavlje Rosonera protiv indisponirane Rome - 2:1 (1:0).

A tih situacija nije ih bilo malo, već naprotiv. Ibrahimović je bio strelac spektakularnog pogotka u 25. minutu iz slobodnog udarca, a iznudio je i jedanaesterac iz kojeg je Frank Kesi postavio konačan rezultat utakmice u 57. minutu. Ali to nije bilo sve. Zlatan je bio krator dva sjajna poništena gola Rosonera zbog ofsajda. Prvo je u 37. minutu izuzetnim potezom, grudima, nakon dubinske lopte Simona Kjera, izbacio u gol-šansu Rafaela Lea. Portugalac se odmah nadovezao na to majstorstvo, prebacio Ruja Patrisija i lagano plasirao loptu u mrežu, ali je pogodak poništen. Drgugi nepriznati gol za gost dogodio se u 50. minutu, kada je ponovo Kjer poslao loptu iz poslednje linije, Ibra je doktorski primio loptu na grudi, a onda preciznim udarcem u suprotan ugao matirao Patrisija, ali je i tada bio u nedozvoljenoj poziciji.

Izabrane vesti

Pioli je apsolutno dobio taktičku bitku sa Žozeom Murinjom. Odlični strateg Milana je bolje pripremio utakmicu, Roma je parirala praktično samo u uvodnih dvadesetak minuta i imala odličnu šansu preko Lorenca Pelegrinija, ali je ubrzo počela da gubi konce. Taman kada je domaćin počeo da gubi bitku na sredini terena, usledio je razorni projektil Ibrahimovića, koji je potpuno pokosio sve nade domaćina. Bio je to jubilarni 400. ligaški gol jednog od najboljih evropskih golgetera u ovom veku.

Ibrahimović je i u nastavku meča bio odlučan da makar još jednom zatrese protivničku mrežu, a pravo je čudo kako nije uspeo. Mada, u nekoliko navrata mu je ponestajalo sreće, a pogotovo u toj situaciji iz 50. minuta. Roma je bila potpuno inferiorna sve do 66. minuta, kada je Teo Ernandez zaradio drugi žuti karton. Vučica je posle toga napadala svim silama, nekoliko puta odlične prilike je imao Nikolo Zaniolo, a na topovski udarac Đanluke Manćinija u 90. minutu uspeo da zaustavi Ćiprijan Tatarušanu. Na kraju, Stefan el Šaravi je u trećem minutu nadoknade konačno pogodio gostujuću mrežu, ali Roma nije uspela da stigne do izjednačenja, iako je odličnu situaciju imao Karlos Perez, ali je Tatarušanu izašao kao pobednik. U nadoknadi je bilo panike u gostujućim redovima, ali to domaći tim nije uspeo da iskoristi.

Rimljani nisu dobili nijedan derbi ove sezone, poraženi su od Lacija i Juventusa, a remizirali sa Napolijem. Sa druge strane, Milan ne samo da ima skor od 10 pobeda i jednog remija, već u trijumfalnom stilu okončao težak period, u kojem je bio opterećen povredama i koronom, ali je već dobio Ibrahimovića, a čeka se povratak i ostalih odsutnih igrača, pre svim Braima Dijaza.

SERIJA A – 11. kolo

Subota:

Atalanta - Lacio 2:2 (1:1)

/Zapata 45+1, De Ron 90+4 - Pedro 18, Imobile 74/

Verona - Juventus 2:1 (2:0)

/Simeone 11, 14 - Mekeni 80/

Torino - Sampdorija 3:0 (1:0)

/Prat 17, Singo 52, Beloti 90+3/

Nedelja:

Inter - Udineze 2:0 (0:0)

/Korea 60, 68/

Fjorentina - Specija 3:0 (1:0)

/Vlahović 44pen, 62, 74/

Đenova - Venecija 0:0

Sasuolo - Empoli 1:2 (1:0)

/Toneli 43ag - Pinamonti 83, Zurkovski 90+2/

Salernitana - Napoli 0:1 (0:0)

/Zjelinski 61/

Roma - Milan 1:2 (0:1)

/El Šaravi 90+3 - Ibrahimović 26, Kesi 57/

Ponedeljak:

20.45: (1,88) Bolonja (3,70) Kaljari (4,40)




tagovi

Zlatan Ibrahimović

Obaveštavaj me

Milan
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara