(©Starsport)
(©Starsport)

Ifet Đakovac: Koga god da izvučemo u kvalifikacijama, oni će biti favoriti

Vreme čitanja: 3min | uto. 18.07.23. | 19:10

Vezista Topolčana spreman za najveće izazove u karijeri

Bliži se dugo priželjkivani trenutak za sve navijače TSC-a. Uskoro će njihov tim saznati ime protivnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a malo pre toga početi i domaće prvenstvo. Kako stvari stoje, ekipa je formirana, pojačanja neće više biti sem ako se ne pojavi dobra priliku za dovođenje možda još jednog centarfora i eventualno levog beka. Gotovo sve pozicije su ojačane dolaskom novajlija, a zadržan je i gotovo kompletan kostur tima od prethodne sezone.

Svi igrači koji nose dres tima iz Bačke Topole su prošle sezone odigrali ako ne najbolju, onda jednu od najboljih u karijeri. Među njima se nalazi i vezista Ifet Đakovac, strelac deset pogodaka u prethodnoj takmičarskoj godini. Ako se uzme u obzir činjenica da je bivši učenik Partizanove fudbalske škole po prirodi zadnji vezni, efekat njegovog učinka je još veći. Dobio je Đakovac veću slobodu u igri otkako je trener Žarko Lazetić, uzvratio je odličnim partijama i tako zagospodario sredinom terena.

Izabrane vesti

I Ifet, kao i ceo tim TSC-a, sa nestrpljenjem čeka žreb za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, koji je zakazan za 24. jul, kada će Topolčani saznati ime protivnika. Već duže se zna da su potencijalni rivali Braga, PSV Ajndhoven, Glazgov Rendžers i Olimpik iz Marselja. Nema posebnih želja ni Đakovca, bitno je samo da ceo tim pruži maksimum.

„Žreb je uskoro, svi u našoj grupi su jaki. Koga god izvučemo oni će biti favoriti. Neće biti lako, ali spremni smo za nove izazove“, najavio je Ifet Đakovac.

Topolčani su pripreme za novu sezonu započeli pre gotovo trideset dana. Pobedili su Voždovac u Bačkoj Topoli a zatim otišli put Slovenije, gde su na tri kontrolna susreta jednom slavili, a dva puta su poraženi. Ipak, bez obzira na rezultat, nisu ostavili loš utisak, naročito u meču sa austrijskim vicešampionom Šturmom, kada su veći deo meča bili bolji rival. Kako navodi Đakovac, ispunjen je cilj priprema, a to je uigravanje ekipe, kao i detektovanje i uklanjanje nedostatka u igri.

„Pripreme smo počeli pre skoro mesec dana. Prvi deo smo odradili u Topoli, a posle toga smo bili u Sloveniji. Svakako da nisu bile lake pripreme, ali smo uspeli da ostvarimo ciljeve. Imali smo nekoliko utakmica protiv dosta jakih protivnika. Zadovoljni smo nasim učinkom, onim šmo pokazali na terenu, ali svakako da nismo gotovi. Očekuju nas još dve utakmice, jedna protiv Sremske Mitrovice i generalna provera protiv Crvene zvezde. Sve pripremne utakmice su nam ukazale na greške, nedostatke, ali i ono što je dobro, tako da smo zadovoljni sveukupnim rezultatima“.

Ostvario je TSC istorijski uspeh, drugo mesto u Mozzart Bet Superligi, prvi nastup u Ligi šampiona, polufinale kupa Srbije. Još veći poduhvat bi bio ponavljanje uspeha, a za to je potrebno dosta rada i kontinuitet u igri. Ne opterećuju se u timu iz Bačke Topole, mada priželjkuju da se istorija ponovi.

„Nova sezona je tu, prošlu smo završili kao vice-šampioni, svakako da ćemo i u ovoj dati sve od sebe da se plasiramo što je vise moguće na tabeli, ali je rano još uvek govoriti o tome. Jedno je sigurno, da smo svi u klubu spremni i motivisani za narednu sezonu“.

Otišao je Luka Ilić, doveden je Petar Stanić koji pokriva istu poziciju. U nekoliko pripremnih utakmica viđen je stari Đakovac, koji pokriva veći deo sredine terena, izlazi visoko kada protivnik ima loptu, ali se isto tako vraća defanzivnim zadacima kada se njegov tim brani. Ništa se nije promenilo u taktici TSC-a, barem što se tiče veznog reda.

„Moja pozicija je ista, zadaci su isti i daću sve od sebe da to odradim što je bolje moguće“, kaže Đakovac.



tagovi

Ifet ĐakovacTSC Bačka TopolaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara