Igor Matić
Igor Matić

Igor Matić veruje u Pazarce: Želim Evropu i pobede sa stilom

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.01.24. | 18:58

Novi trener odradio prvi trening kraj Jošanice

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara/

Pazarci su izbegli temperaturni minus, pa su novog šefa struke Igora Matića predstavili u komfornom tunelu trening kampa Atletskog stadiona. Predvođeni prvom zvezdom Ademom Ljajićem i sjajnim golmanom Nikolom Mirkovićem, kapitenom u odsustvu Sejdube Sume (sa zemljakom Abdulajom Siseom stiže iz Gvineje 12. januara), Plavi su počeli pripreme za nastavak takmičenja u Mozzart Bet Superligi i Kupu Srbije.

Izabrane vesti

Na prvom treningu u 2024. godini uglavnom poznata lica. Igrački kadar za sada je pojačao povratnik na krilu Stefan Dimić, dok je i papirološki okončana saradnja sa defanzivcem Nikolom Andrićem, Franom Čirjakom, Nemanjom Milojevićem i Aleksejom Golijaninom, koji se još tokom jeseni spakovao i opet je u letonskom RFS-u iz Rige. Čirjak je već u uzbekistanskom Bunjodkoru, a Milojeviću, koji je došao da se pozdravi sa sada već bivšim saigračima, gotovo sigurno predstoji nova saradnja sa Čukaričkim, u koji se iz Pazara vratio u prethodnih godinu i po pozajmljeni Mitar Ergelaš.

Najveću pažnju izazvao je 42-godišnji Matić, nadslednik Siniše Dobrašinovića na klupi i treći trener Plavih u sezoni 2023/24, koju je sa kormilom u rukama otvorio Dragan Aničić. Matić kaže da je dogovor o saradnji postignut za tri minuta, kao i da su ga sa čelnicima Novog Pazara povezale evropske ambicije njegovog novog kluba.

"Čovek sam fudbala, koji mi je na prvom mestu. Čast i zadovoljstvo je biti deo ovakvog projekta. Iskreno, Evropa je uvek moj cilj, a to su mi predočili i ljudi iz kluba. Siguran sam da ova ekipa to može i da će tako da bude. Od prvog treninga nam je u glavi ta Evropa, rekao sam to i igračima. Jako dobro poznajem ovaj tim, nedavno smo bili rivali u Novom Pazaru. Dosta Pazarovih utakmica odgledao sam u prethodnom periodu, u većini slučajeva momci su igrali dobro. Ima prostora da se još malo podignemo, što je i preduslov za izlazak na međunarodnu scenu. Neki stranci će nam se priključiti u naredna dva do tri dana. Vremenske prilike nam ne idu na ruku, što je normalno za ovo dobra godine, pa ćemo do odlaska u Antaliju morati dosta da improvizujemo. Fokus ćemo da stavimo na fizikalije", obratio se Matić novinarima u tunelu Atletskog stadiona.

Mladi strateg još malo se zadržao na proceni potencijala i dometa ekipe, koja ima 29 bodova posle 19 prvenstvenih kola i sa njegovim dojučerašnjim kolektivom sa Banovog brda deli četvrto i peto mesto u Mozzart Bet Superligi.    

"Imamo dosta kvalitetnih igrača, čiji je individualni kvalitet potrebno uklopiti u jednu dobru celinu i staviti ih u službu tima. Tim je uvek na prvom mestu, a uvek iskoči neki individualac. U hodu ćemo rešavati pitanja dolazaka i odlazaka, ako neko ode da neko dođe. Zadovoljan sam sa postojećim kadrom. U ovom trenutku ne mogu da vam kažem da li će još neko da dođe. Imamo širok roster. Prelazni rok je živa stvar. Nadam se da te stvari režimo do odlaska u Tursku, ali transferi su otvoreni do polovine februara. Znamo kako funksionišu stvari u srpskom fudbalu, pa ćemo da vidimo".

Matić je pojasnio i svoju fubalsku filozofiju i tačke preseka sa postojećim igračkim kadrom na obalama Jošanice i Raške.

"Otišli su dobri i kvalitetni igrači, ali koga nema bez njega se mora i može. Rezultat jeste važan, ali nije najvažniji. Jako je bitno kako dolaziš do njega. Znam da je Novi Pazar fudbalska sredina, ali je od krucijalnog značaja da sutra, kad budemo pobeđivali, to budu pobede sa stilom".

U Matićevom stučnom štabu biće njegov doskorašnji pomoćnik u Čukaričkom Slobodan Diničić, kao i starosedeoci Dragan Žarković i Suad Prtinac, koji će nastaviti da vodi brigu o golmanima.

Pazarci se 19. januara sele u Antaliju, gde će tokom dve sedmice trenitati i igrati kontrolne mečeve.

"Za mene i moj stručni štab najvažnije je da ćemo imati vremena da prođemo pripreme sa ekipom. To je ključno. U Čukarički sam, recimo, došao tokom sezone. Nisam imamo mnogo vremena za trenažni proces, utakmice su bukvalno bile na dva, tri dana. Nisam mogao da sprovedem ideje, kako sam mogao. Sada će mi biti lakše", zaključio je Igor Matić.


tagovi

FK Novi PazarIgor MatićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara