Miloš Gordić i Marko Mijailović ispred Nikole Štulića (© Star sport)
Miloš Gordić i Marko Mijailović ispred Nikole Štulića (© Star sport)

Igra doterana za Vojvodinu, crno-bele brine realizacija: Mačvini bonusi bolji od Partizanovih (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pet. 16.04.21. | 19:57

Preokret u Šapcu

Ako je suditi na osnovu poslednje dve utakmice - posle večitog derbija, a pre polufinala Kupa Srbije - Partizan je igrački spreman za Vojvodinu. S te strane Grobari mirno spavaju uoči meča koji bi mogao da označi uspeće na završni stepenik borbe za trofej. Nemir im stvara podatak da je protiv Radničkog i Mačve crno-beli tim čak 40 puta šutirao ka golu, a dao samo po dva.

Kao što se ispromašivao za vikend u Humskoj, tako je bio neefikasan u Šapcu. Igrački je sve bilo manje-više prema navijačkim i željama stručnog štaba. Protiv nedoraslih rivala lopta klizi kao kugla po bilijarskom stolu. Kad bi trebalo poentirati, sastav iz Humske nekako zakaže. Netipično. Moraće pod hitno da poradi na završnici kako naredne srede na „Karađorđu“ ne bi ostao bez jedine realne šanse da spasi sezonu.

Izabrane vesti

Zaključak je izveden na osnovu još jedne tehnički doterane i napadački nespretne partije Partizana, u 32. superligaškom kolu je mašio, mašio, mašio i na kraju tek golovima Takume Asana i Lazara Markovića preokretom savladao izvesnog prvoligaša, Mačvu – 2:1.

----------------------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, 32. KOLO

MAČVA - PARTIZAN 1:2 (1:1)

/Knežević 3 - Asano 43, Marković 56/

Stadion: Mačve, bez gledalaca

Sudija: Pavle Tomić

Žuti kartoni: Sladojević, O. Mijailović, Gordić (Mačva), Štulić (Partizan)

Mačva (4-2-3-1): Gordić - Pejović (od 67. Jovanović), M. Mijailović, Trimanović (od 83. V. Panić), Subotić - O. Mijailović (od 67. Tripković), Knežević - Sladojević (od 78. Obrovac), Adamović, Ćirković - Đoković (od 78. N. Panić). Trener: Slaviša Jelić.

Partizan (4-2-3-1): Stojković - Miljković, Vujačić, Ostojić, Urošević - Zdjelar, Pavlović (od 73. Jojić) - Asano (od 46. Stevanović), Natho (Suma od 61), L. Marković (Jović od 61) - Štulić (od 46. Holender). Trener: Aleksandar Stanojević.

-----------------------------------------

Izraz lica Aleksandra Stanojevića govorio je više od prikaza na semaforu. Ljutnja, bes, možda i razočaranje u izdanje pojedinaca tokom prvog poluvremena, kombinovano sa nevericom kako se problem realizacije manifestovao pet dana posle „brda“ promašaja protiv Radničkog, pokazali su kako su crno-beli shvatili obaveze u petak popodne. Kao da planiraju izlazak u grad, a ne da igraju protiv jedne od najslabijih ekipa lige, neki od fudbalera delovali su nezainteresovano do granice iritacije. Drugi bezvoljno. Treći su glavama bili već u Novom Sadu.

Kad je tako onda ni lopta ne sluša. Beži. A šanse se – promašuju. Najviše blagodareći Milošu Gordiću, u prvih 45 minuta sposobnim da zaustavi čak devet pokušaja favorita! U nastavku je osujetio još dva. Branio je golman Mačve kao da je Manuel Nojer lično: rukama, nogama, čak i glavom, sprečavao pokušaje Markovića, Štulića, Asana, Natha. Ruku na srce, „pomogli“ su mu i ofanzivci crno-belih birajući loša rešenja i(li) pucajući pravo u čuvara mreže iz „klase 2000“. Očigledno izuzetno motivisan da se dokaže poslodavcima iz Crvene zvezde, odakle je stigao na pozajmicu i možda je baš današnjim izdanjem obezbedio sebi povoljniji status u nameri da ugrozi Milana Borjana.

Gordić jeste primio dva gola, međutim, bio je ubedljivo najbolji deo ekipe trenera Slaviše Jelića. Drugi je predstavljao Branislav Knežević. Još jedan bonus (rođen 2002) pokazao je da pisanja stranih medija o interesovanju Udinezea imaju čvrstu osnovu. Prvi ozbiljan napad domaćina pretvorio je u pogodak. Posle centaršuta 38-godišnjeg desnog beka Filipa Pejovića pobegao je štoperu Igoru Vujačiću i (posle dužeg vremena) starteru Lazaru Pavloviću, posle prijema matirao Vladimira Stojkovića, postigao tek drugi gol za Šapčane u poslednjih sedam rundi i skicirao portret zanimljivog zaključka: Mačvini bonusi ostvarili su bolji učinak od Partizanovih!? Gordić odbranama, Knežević golom, dok su Nikola Štulić i Lazar Pavlović proćerdali jednu od retkih prilika da se nametnu stručnom štabu. Ako protiv davljenika ne mogu da naprave razliku, kad će?

Osim pogotka za 1:0 (četvrtog u sezoni), Knežević je imao šansu da se proslavi, da postigne i drugi gol u akciji započetoj odličnim udarcem sa distance Nikole Subotića, ali je u te dve situacije kvalitet Vladimira Stojkovića (jednom uz pomoć Saše Zdjelara) spasao favorita i opomenuo ga da mora konkretnije u tuđem kaznenom prostoru.

I to su, posle silnih promašaja, kao posledica velikog broja opasnih napada, učinili Takuma Asano posle prodora Aleksandra Miljkovića u finišu provg dela, te Lazar Marković s početka drugog. Dva najefikasnija fudbalera Partizana kreirala su preokret kraj Save. Japanac 21. golom u sezoni, bivši srpski reprezentativac jubilarnim desetim. Pobeda gostiju mogla je i morala da bude izražena sa više razlike da su samo neku od šansi iskoristili rezervisti Filip Stevanović i Sejduba Suma u drugom delu.

Naredne srede, u polufinalu kupa, moraće i poluprike da se pretvaraju u gol(ove). Inače...

S

UPERLIGA, 32. KOLO

Petak

OFK Bačka - Vojvodina 1:2 (0:2)

/Zličić 61 - Gemović 6, 28/

Mačva - Partizan 1:2 (1:1)

/Knežević 3 - Aasano 43, L. Marković 56/

Subota

19.00: (1,10) Crvena zvezda (10,0) Radnik (23,0)

Nedelja

13.00: (2,35) Metalac (3,20) Inđija (3,15)

13.00: (3,50) Novi Pazar (3,45) Čukarički (2,10)

13.00: (6,35) Zlatibor Čajetina (3,50) Rad (1,65)

19.00: (1,90) TSC (3,50) Voždovac (4,10)

19.00: (3,05) Proleter Novi Sad (3,05) Mladost (2,50)

19.00: (1,65) Radnički Niš (3,70) Javor (5,70)

19.00: (1,95) Spartak Subotica (3,45) Napredak (4,00)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama



tagovi

FK PartizanAleksandar StanojevićTakuma AsanoLazar MarkovićMačva Šabac

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara