(© Star sport)
(© Star sport)

Igraće reprezentacija i u Zaječaru

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.11.23. | 12:57

Svečano otvoren treći novi stadion u Srbiji

U Leskovcu je nikao srpski Old Traford, na kome će naš državni tim potražiti plasman na Prvenstvo Evrope posle skoro dve i po decenije, u Loznici sa simpatijama gledaju ka ovdašnjem Velodromu veličajući moderni Lagator, a dobili smo još jedan stadion za diku, pošto je u nedelju otvoreno o zdanje u Zaječaru.

Zasad bez odgovarajućeg poređenja sa poznatim evropskim građevinama. Možda i bolje da ostane kako je i bilo poznato dok je na starom mestu igrao Timok. Čak taj naziv Kraljevica deluje autentično i nema razloga da se menja, a ima nade da će se i na njemu pojaviti reprezentativci.

Izabrane vesti

(© Star sport)(© Star sport)

Tako je prilikom „puštanja u rad“ nagovestio Dragan Džajić, predsednik FSS.

„Dobar dan, dragi Zaječarci. Imam veliko zadovoljstvo da pozdravim predsednika Aleksandra Vučića, predsednika UEFA Aleksandra Čeferina, Milorada Dodika i gradonačelnika Zaječara. Drago mi je što ste došli da pomognete. Ne samo danas, već i u narednom periodu da učestvujete i pomognete Zaječarcima da godinu po godinu idu po rang više. Greh bi bio da na ovakvo velelepnom stadionu ne igraju najveći klubovi sa prostora bivše Jugoslavije. Ja vam obećavam da će i reprezentacija Srbije igrati neki od svojih mečeva na ovom stadionu“, predočio je Džajić.

Osim legendarnog fudbalera, otvaranju stadiona prisustvovali su presednik države, Aleksandar Vučić, te prvi čovek UEFA Aleksandra Čeferina.

(© Star sport)(© Star sport)

Stadion se nalazi u okviru Sportsko-rekreativnog kompleksa, može da primi 8.168 gledalaca, a ceo projekat koštao je 3.300.000.000 dinara.

Ovo je Zaječar, niste u Londonu. Niko njie verovao kada smo postavljali kamen temeljac po onoj kiši. Čudesno izgleda. Sada imamo četiri prelepa i nova stadiona, Zaječar, Loznica, Leskovac, TSC, a slede Niš, Kragujevac, Vojvodina, pa Nacionalni stadion“, dodao je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić

Otvaranju su prisustvovali još ministar sporta Zoran Gajić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, direktor Nacionalnih asocijacija UEFA Zoran Laković, potpredsednik FSS Branislav Nedimović, generalni sekretar Jovan Šurbatović, gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković i drugi...



tagovi

Zaječarnovi stadionFSSDragan DžajićDragan Džajić Džajafudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara