Noni Madueke (© Reuters)
Noni Madueke (© Reuters)

Igralo se dete fudbala: PSV lansirao Malenovog naslednika, Noni uništio Ajaks, Filipsovci spremni (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.08.21. | 22:12

U Amsterdamu 0:4

Svetla na čuvenom Filips stadionu spremna su da obasjaju renovirani tim PSV-a. Dugo su u Ajndhovenu gledali u leđa Ajaksu, igrali podređenu ulogu u holandskom fudbalu, međutim, ako je suditi na osnovu početka sezone u takmičarskoj 2021/22 mogli bi da se vrate na staze stare slave. Iako će mnogi reći da još ništa veliko nisu uradili, bar su uzeli prvi trofej. I to na terenu najvećeg rivala.

Ekipa Rodžera Šmita usred Amsterdama je podigla pehar Super kupa Holandije, obrisavši patos aktuelnim šampionom (4:0) u utakmici koja je podsetila da prethodni rezultati nisu slučajnost i najavila da bi PSV mogao da bude konkuretan. Odavno nije bio.

Izabrane vesti

Ubedljive pobede nad Galatasarajom (5:1, 2:1) i Midtjilandom (3:0) u kvalifikacijama za Ligu šampiona podigle su samopouzdanje Filipsovcima do te mere da su protiv Ajaksa doslovce leteli terenom, ostaviši domaćina da se guši u prašini koja se podigla posle prodora brzonogog Nonija Maduekea. Reč je o 19-godišnjem napadaču kome je Šmit namenio ulogu naslednika Donjela Malena (otišao u Borusiju iz Dortmunda za 30.000.000), a talentovani Englez odmah potvrdio da je spreman za veliku scenu.

Madueke je sezonu otvorio asistencijom protiv Galate kod kuže, pa golom u Istanbulu, bio je precizan i protiv prvaka Danske, a onda u verovatno najtežem meču ovog leta dvaput probušio Ajaksovog golmana Remka Pasvera. Na sličan način, tako što se zaleteo sa leve strane. Najpre levicom, pa desnicom. Projektili u drugom i 29. minutu otvorili su PSV-u put ka pobedi i odmah podsetili englesku javnost šta sve može momak poreklom iz Nigerije koga se Totenhem možda i lako odrekao pre tri leta i zbog čega ga ovog dovode u vezu sa potencijalnim povratkom u London, a pominje se i interesovanje Liverpula, Kristal Palasa, Lidsa, čak i Bajerna...

Dečko se igra fudbala!

Kao što se PSV poigrao sa Ajaksom. Pomogao mu je Nikolas Taljafiko koji je zbog grubog starta u 40. minutu zaradio direktan crveni karton, gost sa igračem više lako kontrolisao dešavanja na terenu i u finišu, pogocima rezerviste Jorbea Vertesena (76) i Marija Gecea (89, na pas mladog Belgijanca) i zabeležio jednu od najubedljiviju pobeda nad Ajaksom u istoriji, kad se posmatraju mečevi u Amsterdamu.

Ne baš lep način da Dušan Tadić sa kapitenskom trakom oko ruke proslavi 150. utakmicu za Kopljanike.



tagovi

AjaksSuperkup HolandijePSV AjndhovenNoni Madueke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara