Ivica Iliev (MN Press)
Ivica Iliev (MN Press)

Iliev hvali Luku Jovića i preporučuje Mihajla Ilića

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.02.23. | 11:46

Bivši direktor Partizana pričao za italijanske medije

Fiorentina ne može bez igrača sa ovih prostora. Ranije su to bili Jovetić, Ljajić, Nastasić, Savić, Vlahović... Danas se velike nade u Firenci polažu u Luku Jovića koji daje naznake da se vraća u golgetersku formu.

Sa dva gola na gostovanju Bragi u plej-ofu za osminu finala Lige konferencija, Jović je trasirao Violi prolaz dalje i popeo se načelo liste strelaca u ovom takmičenju. Ono što su svi u Toskani čekali od njegovog letošnjeg dolaska iz Real Madrida. I sada se nadaju da će u istom ritmu nastaviti i u Seriji A gde je na 20 utakmica dao samo tri gola.

Izabrane vesti

O Joviću je za italijanske medije pričao bivši Partizanov sportski direktor Ivica Iliev.

„Presrećan sam zbog Jovića jer je odigrao sjajnu utakmicu. Kao i ceo tim Fiorentine. Luka je pokazao šta ume. Jedan je od najjačih napadača u kaznenom prostoru. Ako mu tim obezbedi šanse, on će postizati golove. Prvi gol je bio majstorija, drugi delo predatora u šesnaestercu. Pre 20 godina sam u Mesini igrao sa Rikardom Zampanjom koji je poput Jovića bio ubitačan u kaznenom prostoru, a manje opasan van njega“, rekao je Iliev.

Da li Jović ima karakter igrača koji će vući svoj tim i biti lider?

On sigurno nema fudbalsku glad kao Vlahović. Došao je u Firencu posle perioda u Real Madridu gde je bio okružen igračima sa super mentalitetom. Možda nekada deluje stidljivo ali nije takav. Nije ni sportski bezobrazan. Sada polako pronalazi kontinuitet i vraća se na nivo iz Ajntrahta. Međutim, ceo tim treba da mu pomogne u toj misiji“

Prokomentarisao je Iliev i formu Nikole Milenkovića?

„Mislim da je malo pao u formi posle Mundijala. Srpski igrači su pogođeni i osećaju efekte neispunjenih očekivanja na Svetskom prvenstvu. Pored toga, ni glasine o transferu u velike klubove nisu od pomoći“.

Treći Srbin u Firenci je Aleksa Terzić.

„Ima kvalitet ali treba mu vremena. U narednih 12 meseci bi trebalo da otkrije na kojem je nivou“.

Koje biste nove srpske igrače preporučili Fiorentini?

„Fiorentina i Partizan imaju sjajne odnose poslednjih godina i nadamo se da ćemo opet stvoriti igrače koji bi zadovolji kriterijume tržišta. Trenutno je Mihajlo Ilić igrač koji ima potencijal da bude igrač za Seriju A. U poslednjem meču u Ligi konferencija je bio sjajan“.


tagovi

Mihajlo IlićAleksa TerzićIvica IlievLuka JovićNikola Milenković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara