Uvod u slavlje (© Reuters)
Uvod u slavlje (© Reuters)

Ima jedan tim koji je rešio da sruši Bajern: Mnogo je opasan, prekide je usavršio, primio najmanje golova u Nemačkoj (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.12.20. | 19:57

Leverkuzen bod iza šampiona

Niko ih nije tretirao ozbiljnim. A jesu. Idu po – titulu!

Da, da, tim koji nikad nije bio prvak rešio je da napadne Bajern, da makar ugrozi dominaciju giganta iz Minhena. Kad već u tome minulih sezone nisu uspeli ni Borusija iz Dortmunda, ni RB Lajpcig, možda je red da pokuša Leverkuzen.

Izabrane vesti

Ako je suditi na osnovu rezultata u dosadašnjem toku sezone deluje spremno da baci rukavicu u lice aktuelnom prvaku. Nije samo reč o tome da je stigao na bod do prvog mesta, nego što mesecima igra uverljivo, stabilno, efikasno i nudi argumente da ga zanimaju visoki ciljevi.

Tim iz Leverkuzena očekivano je na koncu nedeljnog programa desetog bundesligaškog kola savladao Šalke (3:0), iskoristio činjenicu da Milioneri nisu pobedili u Frankfurtu, te remi Bajerna i Lajpciga u derbiju kola i sad je on najbliži lideru. Kazaće na Baj areni da gledaju samo sebe, da je rano za šampionske snove, međutim, posle osiguranog plasmana u nokaut fazu Lige Evrope (četiri pobede iz pet utakmica) i blistavog početka prvenstva (uz Volfzburg jedini neporažen tim) ko može da im zabrani?

Pogotovo što je asortiman ekipe Petera Boša raznovrstan. Nekad povuče Lukas Alario, nekad Leon Bejli, ali pošto je reprezentativcu Jamajke povereno i izvođenje kornera to je segment koji Leverkuzen obilato koristi. Tako je Nici dao dva od tri gola u četvrtak veče, tako i srušio Šalke. Ruku na srce, u desetom minutu pomogao mu je Malik Džao tako što je ubacivanje napadača gostiju sproveo u sopstvenu mrežu, da bi sredinom drugog dela, posle još jednog udarca iz ugla, glavom poentirao i Julijan Baumgartlinger, a seriju završio Patrik Šik koji je odmenio povređenog Alarija.

Koliko ima široku lepezu u napadu, toliko je Levekuzen snažan u odbrani. Ove sezone primio je, uz Lajpcig, najmanje golova u elitnom rangu nemačkog fudbala između ostalog zato što ima Lukasa Hradeckog, koji je u 72. minutu, pri vođstu 2:0, ukrotio jedanaesterac Skržibskom.

Dugo je uz ovaj tim stajao nadimak Neverkuzen. Da li je vreme da se skine prokletstvo?

BUNDESLIGA - 10. KOLO

Petak

Herta – Union Berlin 3:1 (0:1)

/Pekarik 51, Pjontek 74, 77 – Avonji 20/

Subota

Ajntraht - Dortmund 1:1 (1:0)

/Kamada 9 - Rejna 56/

Bilefeld - Majnc 2:1 (2:0)

/Pretl 21, Doan 31 - Šteger 82/

Frajburg - Menhengladbah 2:2 (1:1)

/Linhart 32, Grifo 48pen - Embolo 23, Plea 50/

Keln - Volfzburg 2:2 (2:1)

/Rečbečaj 18, Duda 43 - Arnold 29, Veghorst 47/

Bajern - RB Lajpcig 3:3 (2:2)

/Musijala 30, Miler 34, 75 - Nkunku 19, Klajvert 36, Forsberg 48/

Nedelja

Verder - Štutgart 1:2 (0:1)

/Selke 90+3 - Vamangituka 30 penal, 90+1/

Šalke – Leverkuzen 0:3 (0:1)

/Džao 10 ag, Baumartlinger 67, Šik 78/

Ponedeljak

20.30: (1,93) Hofenhajm (3,60) Augzburg (3,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Bajer LeverkuzenLeon BejliPeter Bošjulijan baumgartlingerPatrik Šik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara