IN MEMORIAM: Arsenije Šoškić

Vreme čitanja: 1min | pet. 16.06.23. | 19:01

U Beogradu, u 54. godini života, preminuo poznati sportski novinar

Tužna vest stigla je ovog popodneva za srpski sport i ovdašnje sportsko novinarstvo. Od posledica srčanog udara preminuo je Arsenije Šoškić, među kolegama poznatiji kao Šole, u 54. godini života.

Najveći deo karijere proveo je u kompaniji Novosti, u kojoj je, između ostalog, radio kao urednik sportske redakcije. Bio je dete Večernjih Novosti, od početka karijere izverzirao se kao stručnjak za praćenje domaćeg fudbala, mada mu nisu bili strani ni ostali sportovi. Posebno košarka, o čemu svedoči da je bio specijalni izveštač Večrnjih Novosti sa Evropskog prvenstva 1995. godine.

Izabrane vesti

Bio je svedok velikih pobeda i poraza nacionalnog fudbalskog tima, pošto je po službenoj dužnosti pratio zbivanja u Savezu više od jedne decenije. Izveštavao je sa Mundijala u Francuskoj 1998. godine, kao i dva leta kasnije sa Prvenstva Evrope u Belgiji i Holandiji. Bio je i svedok poslednjih fudbalskih utakmica zajedničke države Srbije i Crne Gore na Prvenstvu Sveta 2006. godine u Nemačkoj.

Kasnije je bio hroničar dešavanja u dva naša najveća kluba, Crvenoj zvezdi i Partizanu. Bio je urednik i sportskog portala Sportal (pre nešto više od jedne decenije), dok je poslednji profesionalni angažman imao na portalu Maxbet Sport. Pre toga radio je i kao dopisnik Nedeljnika iz Madrida.

Ko god je sarađivao sa Arsenijem Šoškićem, pamtiće ga po novinarskim veštinama i blagoj naravi. Bio je ljubitelj druženja i novinar sa velikim uglednom u našoj branši.


tagovi

In memoriam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara