Stadion Santosa (©Reuters)
Stadion Santosa (©Reuters)

Infantino: Predložiću da svaka zemlja nazove jedan stadion po Peleu

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.01.23. | 16:32

Hiljade ljudi okupilo se na stadinu brazilskog Santosa i oko njega kako bi uputilo poslednji pozdrav legendarnom Peleu

U toku je bdenje na stadionu Santosa u istoimenom brazilskom gradu povodom smrti legendarnog Edsona Arantesa do Nasimenta - Pelea.

Veliki broj navijača i fudbalskih radnika iz celog sveta došao je da uputi poslednji pozdrav Kralju, koji će u utorak biti sahranjen. Među prisutnima je i predsednik Svetske fudbalske federacije, Đani Infantino, koji je u razgovoru sa medijima izneo zanimljiv predlog da se u svakoj državi jedan stadion nazove po Peleu.

Izabrane vesti

U Srbiji je dosad od stranaca čast ukazana bivšem predsedniku UEFA, Mišelu Platiniju, koji je imao velike zasluge za izgradnju Kuće fudbala u Staroj Pazovi, te je po njemu nazvan glavni teren u njoj. Crvena zvezda je decembra 2014. svoju Marakanu zvanično imenovala po svojoj prvoj zvezdi i golgeteru Rajku Mitiću, u Užicu je stadion Slobode avgusta 2021. nazvan po Radomiru Antiću, dom ubskog Jedinstva od leta 2017. zove se Dragan Džajić, Vojvodina je svoj sportski centar nazvala po čuvenom Vujadinu Boškovu, a prvi je ime po nekoj ličnosti poneo stadion Radničkog iz Kragujeva - Čika Dača, kršten po Danilu Stojanoviću koji je davne 1903. godine doneo prvu fudbalsku loptu u Srbiju.

O Peleovoj veličini mogli ste prethodnih dana opširno da čitate na Mozzart Sportu. Fudbaler poput njega zaslužio je da mu se svet pokloni i nikada ga ne zaboravi, a da li je pomenuti Infantinov predlog najbolje rešenje, o tome će se sigurno diskutovati.

"Predložiću da svaka zemlja na svetu nazove jedan od svojih stadiona po Peleu", poručio je prvi čovek FIFA iz Brazila.

Podsetimo, Pele je preminuo 29. decembra posle borbe sa rakom.

"Svi koji volimo ovu predivnu igru nadali smo se da ovaj dan neće doći. Dan kada smo izgubili Pelea. Njegov život je bio veći od života običnog fudbalera. Promenio je percepciju nabolje u Brazilu, Južnoj Americi i širom sveta. Njegovo nasleđe je nemoguće sažeti rečima", bila je Infantinova prva poruka nakon tužne vesti.


tagovi

FIFAĐani InfantinoPele

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara