Fudbaleri Internasionala (©Reuters)
Fudbaleri Internasionala (©Reuters)

Internasional i Atletiko spuštaju zavesu na 8. kolo brazilske Serije A

Vreme čitanja: 4min | pon. 30.05.22. | 23:05

Meč u Porto Alegreu je na programu u noći između ponedeljka i utorka, od 01.00 časova po srednjoevropskom vremenu

Sa uspešno realizovanim misijama prolaska u osminu finala Kopa Sudamerikane, Internasional i Atletiko Gojanijense noćas (01:00) se vraćaju obavezama u nacionalnom prvenstvu, u susretu kojim se završava 8. kolo Serije A.

U noći 24. maja, Kolorado je na svom Beira Riju obezbedio plasman u osminu finala Kopa Sudamerikane. Kao vodeći tim u grupi, ali bodovno izjednačen sa paragvajskom Gvairenjom, Internasional nije želeo da rezikuje sa mešovitim sastavom, te ja na poslednji meč u grupnoj fazi izveo najjači tim, koji je imao zadatak da poveća prednost u gol-razlici u obračunu sa već eliminisanim Nuevo de Oktubreom iz Ekvadora. Pred rivalom koji nije doveo ni svoj startni tim, pobedio je 5:1, Kolorado je napredovao do 12 bodova iz tri pobede i tri remija, bez poraza.

Izabrane vesti

Ipak, potreba za povećanjem gol-razlike, bila je nepotrebna jer je Gvairenja remizirala 1:1 sa Independijente Medeljinom, i tako zastala sa 10 bodova na drugom mestu. Rezultat je produžio Internasionalov niz bez poraza na 11 mečeva. Serija bez poraza započeta je 14. aprila, i broji pet pobeda i šest remija. Kao domaći tim Inter je i dalje neporažen u Brayilu, od do sada devetbodova u opticaju na Beira Riju i osvojio pet - iz jedne pobede i dva remija - uz postignuta četiri i tri primljena gola.

Uprkos tome što se nalazi na sredini tabele, Inter ima tendencije da se bori bar za direktno mesto u grupnoj fazi sledećeg izdanja Kopa Libertadores. Sa sedam postignutih i sedam primljenih golova u sedam mečeva, ekipa koju vodi Mano Menezes ne ističe se ni u jednom sektoru, ali je drugi najbolji u defanzivnoj fazi, posle lidera Palmeirasa, koji je primio dva gola manje.

01.00: (1,63) Internasional (3,60) Atletiko GO (6,25)

U poslednjem kolu brazilskog prvenstva, Internasional je gostovao Kujabi, na Areni Pantanal, u susretu bez pobednika 1:1. Koloradu je ovo bio četvrti uzastopni remi u Seriji A, pošto je u prethodnim rundama nerešeno odigrao sa Korintijansom (2:2), Žuventudom (1:1) i Avaijem (0:0).

Naredni protivnik Internasionala je Atletiko Gojanijense, koji je prošle nedelje nastupao u Kopa Sudamerikani i takođe obezbedio mesto u osmini finala kontinentalnog turnira. Dragao se plasirao u osminu finala, odigravši izuzetno težag meč na gostovanju u Ekvadoru na nadmorskoj visini od približno 2.800 metara u Kitu, gde je uspeo da izvuče remi 1:1 sa direktnim konkurentom LDU-om.

U duelu odigranom na čuvenom stadionu Kasa Blanka, Atletiko je bio u deficitu, jer je odbrana kapitulirala u 29. minutu prvog poluvremena, pogotkom Hojosa. Gol kojim je izbegnut poraz i obezbeđen prolaz u narednu fazu takmičenja, postigao je Baraljas, uz asistenciju Žoržinja, u 65 minutu meča. Sa 13 bodova iz četiri pobede, jednim remijem i jednim pretrpljenim porazom, Dragao je završio čelu grupe F, dva boda iznad Ekvadoraca, koji su završili na drugom mestu.

U Brazilu, međutim, situacija za Atletiko Gojanijense je mnogo delikatnija, iako je klub u prethodnom kolu savladao Koritibu sa 2:0 kod kuće, sa tek 6 osvojenih bodova, nalazi se na 17. poziciji. Prvo mesto u zoni ispadanja, dva boda ispod Kujabe, koja je na 16. mestu i prvi je klub van zone ispadanja.

Sa 5 postignutih i 10 primljenih golova na sedam mečeva, veliki problem tima koji vodi trener Žoržinjo je nedostatak doslednosti i discipline u realizaciji odbrambenog sektora. Zbog velikog razmaka između njihovih linija, Dragao obično popušta pred velikim brojem napada brzim ofanzivnim prelazima kroz bokove, što je glavni uzrok negativne gol-razlike od -5. U poslednjem kolu Brazila, pobedili su Ameriku Mineiro rezultatom 2:0, u utakmici koja je održana nma svom Antonio Askioliu u Gojaniji.

Poslednji zabeležen okršaj ovih timova, odigrao se na istom ovom stadionu 7. Decembra prošle godine, kada su gosti iz Gojanije slavili rezultatom 2:1. Bio je to treći međusoban duel bez pobede za Internasional, jer su prethodna dva susreta završena bez postignutih golova. Poslednji put kada je Kolorado savladao ovog rivala, bilo je to u novembru 2020 godine na Beira Riju, rezultatom 2:1.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

(Piše: Đorđe Radonjić)

BRAZIL 1 – 8. KOLO

Subota

Gojas – Bragantino1:1 (0:1)

/Nikolas 74 - Artur 40/

Sao Paulo - Seara 2:2 (2:1)

/Kaljeri 9, Rodrigo Nestor 42 - Kleber 37, Mendoza 72/

Nedelja

Fortaleza - Žuventud 1:1 (0:0)

/Velison 65 - Vitor Gabrijel 50/

Koritiba – Botafogo 1:0 (1:0)

/Paišao 29/

Santos – Palmeiras 0:1 (0:0)

/Gomez 80/

Korintijans – Amerika Mineiro 1:1 (0:0)

/Moskito 82 - Aloisio 67/

Kujaba – Atletiko Paranaense 0:1 (0:0)

/Vitor Roke 85/

Fluminense – Flamengo 1:2 (1:1)

/Kano 10 - Pereira 34, Barbosa 57/

Ponedeljak

Atletiko Mineiro – Avai 2:1 (0:1)

/Hulk 53, Eduardo Saša 66 - Morato 41/

Utorak

01.00: (1,63) Internasional (3,60) Atletiko GO (6,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1InternasionalAtletiko Gojanense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara