Komentari na vest

INTERVJU - Nikola Petrić: U Srbiji superligaški fudbaleri više nisu socijalni slučajevi

G

Gost23

pre preko 1 godinu

Pa naravno... Svaki superligaski klub ima u startu obezbeđeno skoro 400.000 eura od TV prava i Mozzarta kao sponzora Superlige Srbije. Na to dodajte sponzore, pa opštinske pare za svaki svoj tim, pa ulaznice od kojih nema neka vajda, jer je gledanost mala, garantovano nijedan klub u Superligi nije ispod 700-800..000 evra budžeta, možda i više. To ranije nije realno bio slučaj, koliko se sećam, najmanji budžeti su bili 300-400.000 eura. Danas duplo veći!
1

145 5

pre 11 meseci

Sećam se 2009, tada sam se bavio profesionalno fudbalom. 21 000 dinara plata. Toliko je 20 igrača imalo. U to vreme je to bilo oko250 evra ako se dobro sećam. Ostala 2 igrača u klubu imali 40 000 din. Igrali smo super ligu.
R

Rakoo

pre preko 1 godinu

To ce i biti problem na upravu sto nekim igracima dali plate po tih pet sest hiljada a oni ne prave nikakvu razliku
Z

Zivorad

pre preko 1 godinu

U zvezdi moze da se zaradi mnogo vise al samo treba biti pametan pa se dogovoriti sa terzom, navijacima i menadzerom.
N

NN3

pre preko 1 godinu

Nismo mi uopšte tanki sa parama u fudbalu kao što mnogi misle. Pojedini srpskoligaši, dakle treći rang, daju plate od preko 100 000 dinara, što je jednako dve prosečne plate nastavnika u školi, dok neki timovi u zonama daju po meču i do 100 evra, a imaš 4-5 mečeva mesečno, tako da itekako fudbaleri u Srbiji mogu da žive od igranja fudbala. Što za druge sportove nije slučaj.
S

Selekto

pre preko 1 godinu

Tako je brate svuda. Nemaju drugi sportovi perspektivu nigde u svetu što se tiče zarade. Eventualno ta košarka gde su opet premije manje nego u fudbalu ako izuzmemo SAD. Hvala Bogu da su i kod nas primanja u fudbalu stala na noge, tako imamo veće tržište igrača gde možemo da biramo. Ipak mišljenja sam da zarade u fudbalu moraju biti još veće da bismo krenuli u korak npr sa Austrijom, Švajcarskom, Turskom gde igraju kvalitetniji igrači samo zbog boljih plata a lige su na sličnom nivou kao naša.
K

K1996

pre preko 1 godinu

Peti rang takmičenja, klub u blizini Novog Sada. Pojedinci 500 € mesečno.