Foto: AFP
Foto: AFP

Isak rame uz rame sa Darkom Kovačevićem, protiv Reala za istoriju

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.03.21. | 11:57

Ukoliko zatrese mrežu madridskog tima, postaće prvi igrač Baska koji je na sedam uzastopnih prvenstvenih mečeva tresao mrežu rivala

U sredu u Bergamu, kada su ga još jednom svi otpisali, Real Madrid je opravdao epitet najvećeg, Kraljevskog kluba. Bez devetorice prvotimaca i sa samo jednim na klupi - mnogi će reći uz obilatu pomoć sudije Tobijasa Štilera - madridski tim se u Španiju vratio sa golom prednosti. Bio je to peti uzastopni meč u svim takmičenjima na kojem Zinedin Zidan nije mogao da računa na minimum sedmoricu seniora. Svaki je dobio. Prethodna četiri uz netaknutu mrežu. U nedostatku oštrice, Real se pretvarao u štit i redom odbijao rivale sa jasnim ciljem, da do gradskog derbija sa Atletikom istopi zaostatak i izgubljeno nadoknadi na "Vandi". Poslednji na tom putu ka domu ljutitog rivala stoji mu Sosijedad, koji u poslednjem meču 25. kola Primere gostuje na "Alfredo di Stefanu" (21.00).

Lista odsutnih u madridskom timu se u odnosu na utakmicu sa Atalantom, za večerašnji susret praktično "prepolovila". Od devetorice fudbalera, na koliko Zidan nije mogao da računa u Bergamu, četvorica su se - Marselo, Fede Valderde, Rodrigo i Alvaro Odriozola - u subotu vratila trenažnom procesu, i mada niko od njih nije starter, predstavljaće luksuz kakav francuski stručnjak dugo nije imao. Oni najbitniji pak, Serhio Ramos, Karim Benzema, Dani Karvahal, Eden Azar i Eder Militao, i dalje su van stroja.

Izabrane vesti

21.00: (2,10) Real Madrid (3,35) Sosijedad (3,60)

I u suprotnom taboru se u prethodnom periodu dogodio preporod. Od ekipe koja je na jedanaest utakmica od kraja novembra do završetka januara ostvarila samo jednu pobedu, Sosijedad ponovo igra kao tim o kojem se na startu sezone pisalo kao o potencijalnom izazivaču u borbi za titulu. Ona će naravno ostati pusti san, ali sa 11 bodova iz poslednjih pet mečeva baskijski klub može da računa na mesto u Ligi Evrope, koje u ovom trenutku suvereno i drži.

Najveće zasluge za uspon Baska idu na račun Aleksandera Isaka. Švedski napadač je tresao mrežu svakog od prethodnih šest rivala u Primeri, čime se izjednačio sa Darkom Kovačevićem i Džonom Oldridžom po broju uzastopnih utakmica na kojima je postigao makar po gol. Uspe li da otključa Kurtoin "sef", ući će u istoriju Sosijedada. Ali, podsetimo, Real više od 360 minuta u svim takmičenjima nije primio gol, i sigurno da Sosijedadu neće biti lako u glavnom gradu Španije.

Mada, prethodna tri međusobna duela u Madridu govore drugačije, pošto su dva pripala Sosijedadu. Na poslednjem je upravo Isak sa dva gola najavio trijumf na Santijago Bernabeuu. Večeras će mu biti dovoljan i jedan. Za istoriju.

PRIMERA – 25. KOLO

Petak

Levante - Bilbao 1:1 (1:0)

/Rožer 33pen - Garsija 56pen/

Subota

Eibar - Ueska 1:1 (0:0)

/Diop 83 - Ramirez 81/

Sevilja - Barselona 0:2 (0:1)

/Dembele 29, Mesi 85/

Alaves - Osasuna 0:1 (0:0)

/Kike Barha 77/

Hetafe - Valensija 3:0 (1:0)

/Arambari 39, Mata 55, Alenja 87/

Nedelja

Selta - Valjadolid 1:1 (0:0)

/Muriljo 90+4 - Oreljana 70/

Kadiz - Betis 0:1 (0:0)

/Huanmi 84/

Granada - Elče 2:1 (1:1)

/Kina 31, Puertas 79 - Boje 40/

Viljareal – Atletiko Madrid 0:2 (0:1)

/Savić 27, Feliks 69/

Ponedeljak

21.00: (2,10) Real M. (3,35) Sosijedad (3,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Real MadridReal SosijedadAleksander Isak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara