Rikardo Rodrigez
Rikardo Rodrigez

Iskusan, u srednjim godinama, nije skup: Rikardo je idealan za Barsu

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.06.19. | 20:15

Španski šampion je izgleda pronašao konkurenciju za Đordija Albu

Barselonina rekonstrukcija za sledeću sezonu dobila je na značaju posle informacija da postoji realna mogućnost povratka Nejmara na Nou Kamp, a ideja uprave katalonskog velikana je i da se istovremeno pojača i odbrana, tačnije leva strana na kojoj bi španski reprezentativac Đordi Alba dobio ozbiljnu konkurenciju.

Izbor je, tvrdi katalonski Sport, pao na reprezentativca Švajcarske Rikarda Rodrigeza (26), koji može da napusti Milan ovog leta u slučaju razumne ponude. Njegovo ime jedno je od tri koja se nalaze na listi potencijalnih pojačanja Barselone, a prema navodima katalonskog dnevnika, definitivna odluka biće donesena sledeće nedelje. 

Izabrane vesti

Od odlaska Luke Dinja u Everton, Alba faktički nema konkurenciju, a 19-godišnji momak iz La Masije Huan Miranda teško uspeva da ga ugrozi. Zato trener Valverde razmišlja o nekim drugim opcijama, a kao idealni kandidat dugo je slovio Žunior Firpo iz Betisa. Međutim, njemu je u poslednje vreme opasno skočila cena, pa se Barsa "ohladila" svesna da bi fudbaler mogao u Englesku. Slično je bilo i sa Rafaelom Gererom iz Borusije Dortmund. Barsa je pregovarala prošlog meseca, ali bezuspešno i izgleda da se Portugalac obećao Pari Sen Žermenu, pa Katalonci traže druge opcije.

Neko vreme čak je i Filipe Luis slovio kao kandidat za prelazak na Nou Kamp, ali želja za podmlađenim timom definitivno je izbacila Brazilca sa spiska. Tendecija Katalonaca je da dovedu iskusnog fudbalera u srednjim godinama, i da nije preskup, i to je ono u šta se upravo Rodrigez ukalapa. Takođe, Milan mora da proda nekoliko fudbalera, a tu je i najavljeni dolazak Tea Ernandeza iz Reala, upravo levog beka, što dodatno otvara prostor za Barsu koja bi da ponudi 15.000.000 evra za Švajcarca.

Rikardo Rodrigez je stigao u Milan pre dve sezone iz Volfzburga za 18.000.000 evra, a Barselona ga je i tada želela, ali se na kraju odlučila za Luku Dinja. U klubu veruju da je Švajcarac defanzivno bolji od Albe, a iskazuje se i kvalitetnim izvođenjem prekida. Jedini problem Barseloni moglo bi da predstavlja interesovanje Arsenala, ali kako je veći izazov igrati uz Mesija, u Kataloniji veruju da će Rodrigez izabrati Nou Kamp.

I to vrlo brzo, možda već sledeće nedelje.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara