Komentari na vest

Ispada da Zvezda drži monopol na predlog za dva bonusa

Z

Zvlat BG

pre oko 2 meseca

Dr. Terzić: "Znam šta sam mu rekao prošle godine. Isto što i Zbiljiću sad na ručku." Šta je rekao? Pitanje je retoričko i tajming se poklapa sa izborom na čelo Zajednice! Svi su glasali i predložili, zato što niko nije hteo da se prihvati toga, jer znaju šta sledi kada prvenstvo krene! Dr. je malo veći i "namazaniji" igrač! Funkcioniše po pravilu "štapa i šargarepe". Radi u dogovoru sa NJIM!
P

Pedjast3

pre oko 2 meseca

Da da Pizon je izguran kroz bonus pravilo,Stankovic,Prosinecki,Boban,Vidic, i mnogi drugi asovi sa ovog podneblja,ha ha odlicna ideja slijepci!Ukinuti skroz pravilo odmah,nece ni jedan trener drzati pravog igraca na klupi ako je mlad.Ovako se samo tim mladim igracima daje komfor da budu lijenji,bahatiji i da manje grizu,jel boli ga uvo mora igrati!Ma nosite se vise!
M

Mudrac iz našeg sokaka

pre oko 2 meseca

Interesantno kako nijedan igrač ekstra klase nije izašao iz naše lige od kad je uvedeno ovo pravilo. Tek možda dva-tri solidna igrača kao što su Eraković i i nzm još možda Ratkov. Pogotovo su Zvezda i Partizan isforsirali brdo igrača koji su se kasnije ispostavili kao prosek ili potpuni promašaji tipa Nemanja Jović, Željko Gavrić, Veljko Nikolić, onaj golman Popović. A pre toga smo izbacivali mnogo bolje igrače kao što su Vlahović, Jović, Grujić.
F

FkpCascais

pre oko 2 meseca

Ilegalno je da se to već primeni ove sezone, a treba i da ide na glasanje da li uopšte da se primeni. Srednjim i manjim klubovima to uopšte ne odgovara i ne treba da se primeni. Jedan bonus je već dovoljno da bude OBAVEZAN a ko hoće neka igra sa 11.
U

Umesto

pre oko 2 meseca

da skrate ligu na manji broj klubova jako bi se dobilo na kvalitetu guraju se nekakvi bonus igrači. Ne smetaju mi bonus igrači taman posla ali gurati ih u niži rang a ne u najviši.
3

35 titula

pre oko 2 meseca

Od kvaliteta znači neće biti ništa,korak napred dva koraka nazad. Moraju igrati dva klinca po svaku cenu na žalost.
M

Ma

pre oko 2 meseca

Terzić.
M

Miloja mizdronja

pre oko 2 meseca

Ovo pravilo u suštini odgovara menadžerima i pojedinim mladim igračima. Videćemo verovatno još bezbroj slučajeva kao što su Marko Lazetić, Nemanja Jović, Veljko Nikolić itd gde se igrači guraju i prodaju pre vremena i za 6 meseci se više niko i ne seća da su fudbaleri.
A

Apoel

pre oko 2 meseca

Trebalo je da bar jedan bonus bude 2003 godiste... jer 2002 ove sezone ima 22 godine, sledece 23, to vise nisu mladi igraci
Г

Геџа - Србијанац

pre oko 2 meseca

Значи, Лука Модрић се не би наиграо у нашој лиги?! Можда да Алкарас и екипа предложе ово правило у тенису, таман да лагано реше Старину Новака! Каква глупост, мајко мила!!!
H

Hahahahaha

pre oko 2 meseca

Partizan nema ni seniore a zalaze se ds igra sa dva bonus igraca😂
N

Nidje veze

pre oko 2 meseca

Menadzersko pravilo.
I

I tako to..

pre oko 2 meseca

Jedno je cinjenica: sa ovim pravilom mi nemamo profesionalnu ligu, jer osnovno pravilo profesionalnih liga je da igraju najbolji, tacka. Mogu je oni zvati kako hoce da zamazu oci, ali to su cinjenice. Mi imamo poluamatersku, razvojnu ligu, jer su kod nas jaki menadzerski lobiji, kojima nasa liga sluzi kao prilika za dobru zaradu, tacka. Jer eto, mi smo najpametniji, a svi oni nemaju pojma sto ne uvode pravilo mladih igraca u svoje profesionalne lige...
i

ime gosta

pre oko 2 meseca

Imaju i oni slična pravila, ali ne u najjačoj ligi, jer je ona "najjača), već se pravila primenjuju na niže lige. I neka od tih pravila bih prepisao jer imaju smisla, ali ne za Superligu, jer ona, kao što si i napisao, treba da bude liga najboljih igrača koji igraju kod nas.
m

makiš ada

pre oko 2 meseca

Nemam ništa protiv 2 bonus igrača ALI da to budu SRBSKI IGRAČI a ne stranci kojim su data državljanstva posle 2-3 meseca boravka u Srbiji.SAMO SRBI I TAČKA.
Z

Zvezda jedina

pre oko 2 meseca

@Nenad1246 Ko ti daje pravo da mi kazes da lupam? Cime sam te to uvredio? Na osnovu cega tvrdis da mnogo igram menadzera? Verovatno imas dosta manje godina od mene, pa ti ne prilici da mi se tako obracas. Da si pazljivo pratio izjave rukovodstva pojedinih klubova znao bi da "ne zele da pojacavaju konkurenciju", pa prodaju talente u inostranstvo cak i za slabije ponude. A ti talenti ostanu samo talenti.
N

Nenad1246

pre oko 2 meseca

Sad još više lupetaš. I to je legitimno kad se radi o konkurentima ali da se ne lažemo ovde ko daje iste novce kao strani klub osim Zvezda? Da neće TSC? Voša? Lučani? Kažeš da si spcao tolko godina,a u glavi razmišljanje osnovca i još kad bi znao šta je zapravo pojam uvreda, a ne ko dete neko da se uvredi na činjenicu da je lupio glupost.
V

VladaBg

pre oko 2 meseca

Ovo je odlicno sto uvode. Ljudi ne shvataju da ce uz ovo pravilo nas fudbal biti brzi, jer mladi mogu i hoce da trce. Ja sam ovo odmah shvatio pa sam zato jos prosle godine prvi lobirao da se uvedu 2 bonusa, i da se poveca broj stranaca. Sreca pa su sad uveli i ovo uz EU strance. Nisu treneri krivi, treba razumeti da je njima najvazniji bod, a rezultat nebitan. 1:0 ili 0:0, njima super, a sto je za taj bod, mladi igrac grejao klupu, dok je veteran iz Kazahstana orkestrirao fudbalsku uspavanku, igrajuci na iskustvo, mladi igrac zato nije napredovao, publika se smorila, a klub na duge staze izgubio prospekt za buducu prodaju. Zalite se na batadjorizam, al ko ce da trci, kad je treneru uvek vaznije da igra na siguricu, nego da uigrava mladje igrace. Ovako, bice brza igra, vise timova ce igrati kao RKG prethodne sezone, atomski fudbal, na golove, a ne na bod, a to je najvaznije. A klubovi ce od ovog pravila 2 bonusa itekako profitirati. Jer nece klub napredovati tako sto ce povratnici iz Kazahstana i Kipra da guse igru, da bi sto manje trcali, i gospodarili svlacionicom, te 2-3 sezone, vec ce mladi igraci da napreduju, i da dobijaju sansu, a neki ce ostati i malo duze, ako nasa liga podigne kvalitet, da im se isplati da ostanu kako bi napredovali, a onaj ko hoce da ide, klub ce to dobro da naplati, a ovako bi otisao za sicu upravo na Kipar ili u Kazahstan, kako bi se godinama kasnije vratio isti takav kakav je i otisao, samo bez volje i snage da trci.
D

DDF

pre oko 2 meseca

Ti kao da pises hvalospeve o evropskim ligama ne o ligi u"srbistanu",gde se mlad igrac ne tretira za igraca koji ce unaprediti igru,mlad igrac u nasim klubovima se tretira kao"dzak🤑"koji ce zavrsiti u dzepovima clanova uprave...malo bolje sagledaj dublje o uvodjenju drugog bonus igraca...videces da C.Zvezda u kv.za lš i grupnu fazu(lš ili le)nece imati u timu nijednog bonus igraca u timu,posle toga ces promeniti misljenje o najglupjem pravilo koji zele da uvedu zarad"lesinarenja igraca"
N

N81

pre oko 2 meseca

Ti si lobirao? Da nisi organizovao koktele sa zakuskama za članove FSS i sudijske organizacije?
N

Nenad1246

pre oko 2 meseca

Aha šteta što nemaju šorcevi džepove da mogu da ture ruke dok šetaju po terenu jer se ubiše od silnog trčanja.
n

nisi u pravu

pre oko 2 meseca

pre par godina bilo je 20-tak klubova u ligi i pravilo 2 bonus igraca i niko od tih bonusa nije postao igrac, osim Erakovica i mozda jos 1-2 igraca. gde su ostali. pravilo bonus igraca za elitni rang takmicenja je nevidjena glupost...
G

Grc

pre oko 2 meseca

Sad je glavni , kad ima mandarica iza ledja
C

Crna rupa

pre oko 2 meseca

U zvezdi treba da igraju najbolji, sta ce nam Bonus igraci. Sve u dobrobit srpskok fudbala. Kupice mo mi igraca za 8 Millionen a onda stojica kupe od tsc u par rata. Jeste vi najbolji u liga nema sta to stoji, ipak smesniji od drugih, bogami niste
D

DP

pre oko 2 meseca

Da ne zaboravimo, bonus igrač ne mora biti iz Srbije. Zvezdin bonus biće Điga, a prošle godine beše Stamenić. I gde je tu interes srpskog fudbala? Ili se ipak radi samo o privatnim džepovima?
V

Vidi ga

pre oko 2 meseca

ovaj baš poleteo a?
М

Марлоне

pre oko 2 meseca

Просто је невјероватно колики број коментатора, који иоле прати фудбал, а да се противи овом правилу и тиме само показује велико незнање и непознавање прилика у српском фудбалу и гдје се он налази у односу на друге лиге. Ми једноставно морамо да производимо играче, тј. развијамо младе играче. Клубови живе од продаје играча, а најбоља цијена се постиже за младог играча. Тиме и репрезентација добија много, јер се гура значајан број младих играча, један дио њих показује квалитет и развија се у репрезентативце. Кад не би било овог правила, због третмана ЕУ играча као домаћих, ускоро би имали лигу гдје готово не би било младих српских играча, са гомилом странаца, јер тренери би играли на сигурно са старијим играчима. Та лига ништа не би доносила српском фудбалу, нити би српски клубови нешто значајно више правили у Европи. Поред тога, клубови би имали мање приходе и стагнирали. Генерално ишао би српски фудбал уназад. Српски клубови имају јако мале приходе и искључиво се финансирају продајом играча. Тиме они не могу да се пореде са многим клубовима Европе. Клубови Холандије и Португала, који имају далеко веће приходе од тв, маркетиншких права и улазница су произвођачи играча, форсирају младе играче, а Србима који имају далеко слабију лигу, би јелте требали да играју маторци.
b

breb

pre oko 2 meseca

ok, vidim da si stručnjak ... aj samo neko da objasni od početka primene bonusa koji je to igrač zaigrao za A repku, ili doprineo u-21... ma samo u naznakama, jel ima barjedan. ... da smo što se kaže iškolovali bar jednog .. . menadžerske kombinacije
G

Gostgost

pre oko 2 meseca

Ima jedna prosta stvar. Ako klubovi umeju da naprave mladog igraca, isforsirace ga sami. I ako postoji mladi igrac da vredi, gurali bi ga sami u prvi tim, ne bi im bilo potrebno bonus pravilo. Koje je pritom jako glupo, narocito u ovom formatu. E sad, treba videti zasto klubovi nisu u stanju da naprave mladog igraca za prvi tim...
d

dejanera

pre oko 2 meseca

Ti naprica svasta nesto samo to nema bas mnogo logike! Kazes da Holandija i Portugal forsiraju mlade igrace. Zasto? Zato sto imaju neko bonus pravilo? Ne bih rekao! Belgija jedna od najboljih reprezentacija pa opet nemaju pravilo o bonusu. Stvar je vrlo prosta! Ili vredis ili ne vredis! Ako vredis igraces i sa 16 a ako ne vredis neces se popraviti dovoljno sve i da svaku utakmicu igras po 90 minuta do kraja bonus statusa. Zato sto cim zavrsis sa igranjem, zato sto moras da igras zbog glupog pravila, selis se na klupu a onda druga- treca liga i kraj karijere! E sad zamisli kako svi gledaju igraca koji je igrao kao bonus. Sve i da je bio dovoljno dobar da igra po neku utakmicu ili da igra redovno bilo kao starter ili da ulazi sa klupe niko to njemu ne priznaje! Svi odreda kazu da igra zato sto mora a ne zato sto vredi! Samo postena zasluga! Ako vredis igraj i sa 16 i sa 40! Kad neko bolji dodje ili ces zapeti ili sakupljaj kablove pa na sledece gradiliste.
М

Марлоне

pre oko 2 meseca

@ breb Петар Ратков, а ускоро ће и Коста Недељковић (послије година и година, добијамо десног бека, надам се да ће ово бонус правило "изродити" и лијевог бека).
j

jagodinac

pre oko 2 meseca

Bolje vi uvedite pravilo tipa " igrac stariji od 30 god , koji se u srpski fudbal vraca iz liga koje nisu u top 20 , ne moze igrati u superligi i PLS" A ne da nam mesta deci zauzimaju vucibatine koje se vracaju iz raznih Singapura i Uzbekistana..
0

0211

pre oko 2 meseca

I do 22. godine ne smeju da napustaju domaci fudbal.
F

FkpCascais

pre oko 2 meseca

NE MOZES LJUDIMA DA ZABRANJUJES SLOBODU DA IDU VANI GENIJE!!!!!!!!!! TREBA TEBI ZABRANITI IZ SOBE DA IZLAZIS
Z

Zvezdina bit(k)anga

pre oko 2 meseca

Da stavite da mora i jedan preko 40 pa da saznamo konacno koliko nas Kanga ima godina.

Milos Bozic

pre oko 2 meseca

NIJE TO BAŠ TAKO...kaže...🤣
E

El Fuerza de Politica

pre oko 2 meseca

Neverovatno kako se u ovim korumpiranim glavama rodi ideja da uvedu ovako suludo pravilo koje unistava generacije i generacije talentovanih igraca, a nikakva korist apsolutno od toga nije dosla. Bagra unistava fudbal bez otiska na pistolju.
B

BokiUSA

pre oko 2 meseca

Vidim ovde ljudi zvalave na to da pravilo puni menadzerima dzepove I nasim lopuzama po klubovima. A moje pitanje je bilo pravila ili ne opet moze da se guraju mladi. I pitanje zasto postoji pravilo ako mladi vrede igrace. Moze biti I 11 mladih ako su dobri. Totalno ne mogu da razumem pravilo.
М

Марлоне

pre oko 2 meseca

Зато што млади играчи често не добију шансу у првом тиму и њихов талент пропада. Разлог је што је лакше тренеру да игра са старијим играчима на сигурно, него да пружа шансу младом играчу. Ту нема ни квалитет улогу, јер млади играч не добије прилику да покаже квалитет, а вријеме пролази. Сад са правилом да ЕУ играчи се третирају као домаћи, итекако треба правило за бонус играче, јер већина екипа ипак гура младе српске играче, а странаца је све више и они би додатно угушили српске младе играче. У случају да не постоји ово правило, пола екипа не би имало младе играче у тимовима, а не би дошли до изражаја Недељковић, Мијатовић, Глушчевић, Миладиновић, Ивановић, Луковић, Ратков и други. А цијела ова плејада талентованих играча је управо изникла дијелом и због правила о бонус играчу.
G

Gost13

pre oko 2 meseca

Inače je produktivno pravilo. Od njegovog uvođenja mlada reprezentacija nam liči na San Marino jer se u ligi guraju da igraju oni koji igrom ne bi zaslužili nikad.
P

Pixy

pre oko 2 meseca

Možete li ikako zabraniti prodaju igrača do 22 godine?
M

Mjv

pre oko 2 meseca

Ne moze
S

Srbija 1999

pre oko 2 meseca

Glupo pravilo da nema gde,to samo ima kod nas i u Zanzibar.
O

Optimus Prime

pre oko 2 meseca

Bolje da su uveli pravilo da se mora ostati u ligi do 21 ili 22 druge godine. Nego da svi idu sa 17-18 i 97% propadne. Ja mislim da bi se ovako povecao kvalitet a ne da se guraju deca koja mozda nisu spremna.
S

Starscream

pre oko 2 meseca

Legendo, ne možeš nikome zabraniti da ide kad hoće i gde hoće. Sve lepo piše u statutu FIFA-e
D

Don Vito Corleone'

pre oko 2 meseca

Bonus pravila???? Broj stranaca???? Sa tim ograničenjima pokazujete koliko ništa ne znate. Znači mladi igrači treba da se guraju na silu u startnu postavu i ako nemaju kvalitet za startnu postavu. Ne gurate vi svi klince da bi oni igrali 4-5 godina u svom klubu nego da bi ih brže bolje prodali i sebi uzeli neki procenat. Strancima dajete pasoše preko noći i preko reda, a običan narod mora da čeka 10-15 dana da izvadi bilo koji papir. I Kurti i Murti dajete državljanstva a kada odu iz Srbije 80 posto njih više nikada neće kročiti u Srbiju. Ukinuti bonus pravila i ukinuti broj stranaca, pa neka igra onaj koji je svojim kvalitetom to zaslužio bio on domaći igrač ili stranac, imao on 18 ili 30 godina.

Don Vito Corleone

pre oko 2 meseca

Ti si mnogo naivan. Ne pokazuju ovim oni da nemaju pojma šta rade, nego rade ono što im puni džepove.
D

Don Vito Corleone'

pre oko 2 meseca

@Mali kradljivac mog Nika. Lepo sam ja napisao nego ti nemaš dva grama u glavi da to shvatiš. Ne znaju šta rade sa fudbalom sa tim glupim pravilima, a naravno da znaju šta rade za svoje interese. Važno da ti pažljivo pratiš svaki moj komentar, i da mi redovno kradeš Nik. Ako ti je to jedina radost u životu, samo napred, neću da kvarim tvoju sreću.
Z

ZM13

pre oko 2 meseca

Nije vezano na ovu vest, ali je na tvoj komentar. Kao sto si napisao Afrikanci mogu preko noci dobiti drzavljanstvo, a ja kao Srbin rodjen u Sloveniji ne mogu do pasosa ili bolje receno odlucivace o mom primeru i to moze potrajati dve godine, dve godine!!! Nije im dovoljno da su roditelji rodjeni u Srbiji, nije im dovoljno da mi je ime i prezime srpsko, nije im dovoljno da sam potpisao onu izjavu da je Srbija moja drzava, ne oni jos hoce da im dokazem gde sam se ja to deklarisao kao Srbin. Kod nas je birokratija brza samo kad je neki interes, ja im nisam bitan, al Djiga koji igra za Burikinu Faso on je bitniji od mene, on moze postati Srbin preko noci. Moze i Natho, nije ni bitno ko, svi mogu, samo pravi Srbi ne mogu...
M

Mauro Tasoti

pre oko 2 meseca

Pravilo sa bonusima je gluplje, besmislenije i komplikovanije od onoga iz SFRJ kad se u inostranstvo išlo sa 28 godina.
N

Neverovatno lose pravilo

pre oko 2 meseca

Katastrofalno pracilo. Pa mladi ifrac ako je dobar , klub ce u njega da ulaze i da ga pusta u ugru bas zbog toga sto mogu da ga prodaju... Nemamo mi 40+ kvalitetnih bonus igraca pa da to podigne ligu na neki nivo.... To sto vredi ce igrati, uvek bilo i bice....
Ц

ЦЗ МС

pre oko 2 meseca

Показало се као нетачно. Млади играчи имају на жалост веома мало простора и углавном би искуство стицали уласком у игру са клупе. То је итекако повезано са амбицијама клубова (по саопштењима већине клубова виде се и амбиције истих, да ли то била борба за опстанак или за европска такмичења) гдје су се тренери углавном ослањали на искусније играче. То су чињенице свидило нам се или не. Млади играчи су склонији осцилацији форме па се једноставно неистрпе. Са наведеним правилом клубови ће бити присиљени да много озбиљније раде са млађим категоријама што је до сада практиковао Чукарички, Вождовац (сада већ прволигаш и ко зна када поново суперлигаш), ИМТ и донекле Младост...... ЦЗ ради озбиљно са младим кадровима али једноставно не добијају довољно прилике да играју, правило 1+ је проузроковало да је увијек један морао бити у игри.
B

BokiUSA

pre oko 2 meseca

CZ MC a eto Vozdovac I Cukaricki nam otvorili oci. Jedni ispali a drugi sluze za preprodaju igraca I nista vise. Sreca da nisu u Evropi ove sezone. Pravilo je preglupo. Ja pratim fudbal jos od stare SFRJ. I tada to pravilo nije postojalo vec su zaista talents igrali. Pixi Dejo it'd u zvezdi sa 18 nosioci. Tako I u drugim klubovima.
Ц

ЦЗ НС

pre oko 2 meseca

BokiUSA@ Вождовац и Чукарики су по мени претјерали са превише младих играча у тиму (први јер су испали из супер лиге након дугог периода успјешног опстанка у истој, други ради неконкурентности у европском такмичењу знајући да ће га и играти), идеалан је микс са искуснијим играчима. Пратим и ја фудбал од 80-их и не може се поредити са данашњим временима. Чукарички је практично приватан клуб и власник се опредјелио за форсирање младих играча јер није ту да би улагао пар милиона евра, а да нема никакву добит. О томе је више пута причао Матијашевић и они очигледно успјешно послују. Генерално наш проблем је што причамо углавном из свог угла непознајући довољно ситуацију у клубовима који најбоље знају са каквим тешкоћама се суочавају у финансијском пословању.
M

Mek

pre oko 2 meseca

Hahahahh pa kako je to Vozdovac radio ozbiljno sa mladim igracima ako su ispali iz lige?! Sta bi bilo da nisu radili ozbiljno?

951357

pre oko 2 meseca

Šta tu ima da ispada. Držimo monopolom na sve.
S

Sladajac

pre oko 2 meseca

Treba da se donese odluka koja je u interesu svih klubova SLS, a ne samo ono što je u interesu Zvezde (iako sam navijač Zvezde)! Treba da donesete odluku da samo dva stranca mogu da igraju u našim klubovima! Treba ukinuti običaj da se Afrikancima dodeljuje srpsko državljanstvo, iz nekih viših interesa! Večina tih Afrikanaca ne znaju ma mapu pokazati gde je Srbija! Ne dozvolite da neki ovejani kriminalci iz nekih klubova, vode nacionalnu politiku u fudbalu! Fudbalska politika treba da budu želja većine klubova!
@

@sladajac

pre oko 2 meseca

...i u cijem je to interesu? pogledaj ko su favoriti za evropsko i koliko stranaca igra kod njih. sta neki nas klub da radi u evropi sa 2 stranca? ne vidim da englezima smeta sto imaju vise stranaca nego domacih igraca, em gledaju najbolju ligu na svetu, em su favoriti za osvajanje. koliko je igraca iz afrike u francuskoj dobilo papire? te price su utopika iz proslog veka i tesko da ce se ponoviti. hoces da prodajes erakovice, nedeljkovice, mijatovice ili pantovice, radulovice i ostale a da ne dovodis strance, nemamo mi bas toliko kvalitetnih igraca. ne mozemo da skupimo solidnu odbranu za reprezentaciju, koja ima na raspolaganju sve domace igrace.
N

Nenad1246

pre oko 2 meseca

Bolje da se uvede da mogu samo dva srpska igrača na teren. Da nas poštede raznih Mudrinskih, Bojovića, Pejovića, Gobeljića i sličnih tutumraka. Moraš da shvatiš da je afrikanac daleko jeftiniji od našeg igrača. Klinac iz afrike dođe da igra za hranu i stan,a naši klinci traže džpia za sebe, za tatu, stan i svakojake gluposti misleći da su Ronaldo. Tata Danila Pantića recimo je dobio i džip i stan od Partizana sa ucenama sviro onoj stvari po kladionicama sve na račun Partizana.
p

pali bre

pre oko 2 meseca

ti nisi navijac zvezde
D

Darko1101993

pre oko 2 meseca

Koja je ovo cirkus liga, ista kao kls Miki Maus liga, pazi zvezda naredi da mora 2 bonusa al moze i 2002 godiste u bonus hahahaha i onda da ne bude madjija to progurao on kaze zbilji da to odradi, al zbilja pametno decko hahahaha pa da skroz zamaskira trag naredi ovim poltronima u propalom nasem partizanu da oni to predlože. Ovo nema u tunguziji, dajte im sledećih 5 titula i ugasite partizan možda tad devojcice u crvenom budu sretne hahahahaha
v

verovatno

pre oko 2 meseca

ce liga biti odlicna i postena samo kad je vi budete osvajali placite tise molim vas
Z

Zvezda jedina

pre oko 2 meseca

Zbog cega se ne pomera godiste bar za jednog? Ionako je vazilo pravilo za tog jednog, pa bi svi klubovi morali da imaju tog jednog. Za drugog su mogli i postepeno da uvode. Recimo 2001. Pa sledece godine da smanje razliku, tj. da bonusi budu 2003. i 2004. a trece da se izjednace. Tako bi svi imali vremena da se spreme. Takodje, bilo bi dobro i da uvedu pravilo da se klubovi obavezu da za igrace od strane drugih domacih klubova prihvate izjednacene najbolje ponude iz inostranstva. A onda neka igrac odluci gde ce.
N

Nenad1246

pre oko 2 meseca

Šta lupaš? Previše igraš menadžera. Koji to klub neće prihvatiti istu ili veću ponudu bez obzira od koga je? I dali postoji igrač koji bi pre izabrao Maldost recimo od segunde, serije b, druge nemačke... nema takvog.
8

8329229

pre oko 2 meseca

Gospodin predsednik zajednice neka se malo edukuje, najstariji srpski klub je FK Šumadija 1903 iz Kragujevca...
W

Woooo

pre oko 2 meseca

Kako glupo pravilo vi mozete slobodno u startnih 11 da stavite sve bonus igrace to vam niko ne brani
M

Ma sve je to

pre oko 2 meseca

neko sran.e ....uvek taj prokleti dinar pobedjuje.
I

Igorgost

pre oko 2 meseca

Menadzeri uredjuju ligu po svojoj gramzivosti za novcem. Najjači timovi u Evropi su sastavljeni uglavnom od igrača starijih od 25 godina, uz dosta veterana preko 30. Tek po koji 22-23 godine. Al ovde je sve podredjeno tome da se za dobte pare prodaju lažni "potencijali".
s

simicmacan

pre oko 2 meseca

Pa kada nema jakih sponzora, niti velikuh para iz drugih izvora, jasno je da srpski fudbal moze da prezivi samo od prodaje mladih igraca
М

Марлоне

pre oko 2 meseca

Најачи тимови имају по 800 милиона еура буџета, код нас по пар милиона. Српски фудбал може само да производи играче и продаје, те тако живи, а и напредује. То раде далеко јаче лиге попут Холандије и Португала, а Срби се пореде са онима који су финансијски јачи стотину пута. А кад се већ и пореди, погледајмо тим Реала и Барселоне, Реал има два бонус играча, а Барселона има седам бонус играча, са значајном улогом у првом тиму.
g

glupost

pre oko 2 meseca

ajde da stavimo bonus najbolje 2009 i mladji... Treba da igra ko zasluži, kakvo glupo pravilo koje nije donelo nikakav boljitak u našem fudbalu osim kojeg miliončeta u džep funkcionerima...
T

Teška

pre oko 2 meseca

Glupost, pa ja bi prvi voleo da u prvom timu igraju, Šljivić, Knežević, Mimović, itd. Ali je to nemoguće, bilo bi moguće kad bi minimum tri godine bili zajedno.
v

v1ad

pre oko 2 meseca

Zasto mi ovaj covek svaki put igleda kao da ce da stavi mali prst na usta i kaze "one million dollars"
v

vod1301

pre oko 2 meseca

Napad panike dobijem kad čitam ovog tipa. Inače nisam zvezdaš, navijam za Vošu
c

cv

pre oko 2 meseca

ovo je najgluplje pravilo. igraće onaj ko zasluzi a ne samo zato sto pravilo tako nalaze
2

2305

pre oko 2 meseca

ko kaze da ce igrati pa nije valjda da ima samo jedan bonus u ekipi.jok treba da igraju matore vucibatine.pravilo je odlicno za razvoj mladih igraca
b

bingosale76@gmail.com

pre oko 2 meseca

Ljudi,to sa bonusom je takva glupost,da vi nemate pojma. Mlad igrac,ako ima kvalitet sigurno ce igrati,a vi na silu hocete dva igraca u postavi,ne bitno dali ima kvalitet. Setite se stare luge,tu su mladi igraci sa 18 god igrali jer su imali kvalitet,a vi silite,mislite da cete nesto postuci,a u stvari cinite kontra efekat
K

Kakva

pre oko 2 meseca

Glupa priča, ne mogu da verujem.Pa stavite i 11 bonusa, ko vam brani.

Sakur

pre oko 2 meseca

Ovo samo ide u korist zvezdi jer oni i strance guraju u bonuse i daju im drzavljanstva.Ovaj je terziceva marioneta i radi sta mu zvezda kaze
V

Vidi

pre oko 2 meseca

Ovo pravilo ide protiv onog, ko ima bolje strance.
п

поготово кад

pre oko 2 meseca

ти Ђига бонус....
G

Gost Djape

pre oko 2 meseca

Stvarno sa vama uvek neki urnebes, pa procitaj barem tekst, podrzao ga je Partizan a ne Zvezda. Slazem se sa komentarima, ko vam brani da imate svih 11 igraca bonuse, ovde se ne radi o davanju sanse mladim igracima, nego o nacinu kako da se oslabe jaci klubovi. Pravilo je glupo, i po mome svako treba da odluci koliko zeli mladih igraca u timu, naravno prema kvalitetu tih mladih igraca. Ako Zvezda ne zeli mlade u timu oni ce onda odlaziti u timove koji im daju sansu, a onda ako Zvezda zeli da zadrzi mlade talentovane igrace davace im vise sanse u igri. Prema tome prica o bonusima ne pije vodu.

Sakur

pre oko 2 meseca

Al cuj ovog podrzao ga je Partizan ahahahah pa uprava Partizana radi sve u korist zvezde
N

Nenad1246

pre oko 2 meseca

@shupak Koju vi maniju gonjenja imate. Uprava Partizana radi za Zvezdu, Nađ radi za Zvezdu, Šamroje od Flore radi za Zvezdu, Duljaj radi za Zvezdu, Žoc radi za Zvezdu, Ostoja radi za Zvezdu, Avramović radi za Zvezdu... al je vama isprai mozak(ako ste ga imali) onaj ludi Pantić to je neverovatno.