Ispunjen i drugi uslov, Dija u Salernu: Sadik uskoro postaje najskuplje pojačanje u istoriji Viljareala

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.08.22. | 19:33

Konačan dogovor se očekuje tokom iduće nedelje...

Prvi uslov bio je da skinu Paka Alkasera sa plate - juče komletirao pozajmicu u Ujedinjene Arapske Emirate; drugi uslov bio je da ode Bulaje Dija - večeras ozvaničen transfer u Salernitanu.

Na ovaj način trebalo bi da su pale i poslednje prepreke da Viljareal i Almerija pruže ruku u ruci i zaključe veliki posao koji se dugo najavljuje - da Umar Sadik postane najskuplje pojačanje u istoriji kluba sa Madrigala.

Izabrane vesti

Odlaskom Alkasera Žuta podmornica je oslobodila prostor u budžetu za plate, dok bi transfer Dije mogao da donose 13.000.000 (pozajmica 1.000.000 evra i opcioni otkup 12.000.000), što u zbiru s prihodom od prodaje Pervisa Estupinjana u Brajton daje cifru koja bi trebalo da zadovolji Almeriju.

Španci navode da će poslednja ponuda Viljareala za Umara Sadika glasiti 25.000.000 + 5.000.000 kroz bonuse, odnosno da će Andalužani tokom iduće nedelje konačno reći - 'DA'. U slučaju da se bilo šta neplanirano dogodi i posao propadne, alternativa za napadača iz Nigerije biće slobodni agent Edinson Kavani.

Najskuplja akvizicija Viljareala trenutno je Arno Dandžuma (23.500.000). Ta će cifra biti premašena čak i bez bonusa kada Sadik stavi paraf na ugovor sa novim klubom.

Što se Almerije tiče, kolege iz Španije navode da su u planu čak tri pojačanja čim nekadašnji golgeter Partizana ode, ali zanimljivo da nijedno neće biti direktna zamena za Sadika.

Povratnik u Primeru radi na dovođenju Rejnijera iz Reala, Susa iz Sevilje i Puertasa iz Granade.


tagovi

Bulaje DijaUmar SadikLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara