Miloš Kerkez (©MN Press)
Miloš Kerkez (©MN Press)

Isti među jednakima

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.09.23. | 13:53

Česi će pokušati da poprave utisak posle remija sa Albanijom protiv vruće Mađarske

Puškaš Arena u Budimpešti biće poprište prijateljskog obračuna Mađarske i Češke. Izabranici selektora Marka Rosija i Jaroslava Šilhavija pokušaće da ojačaju, odnosno poprave utisak u septembarskim kvalifikacijama. Mađari su slavili u Beogradu 2:1, dok su Česi remizirali sa Albanijom 1:1, koji im je zakomplikovao borbu za plasman na Evropsko prvenstvo.

Decenijama nije bilo da Mađari mogu da se pohvale statusom "drugokategornika" u evropskom fudbalu. Istina, poslednju Ligu nacija odigrali su A diviziji - i narednu će - ali realnost je nešto drukčija i oni po svim standardima pripadaju drugom kvalitativnom "ešalonu". Imaju nekoliko zanimljivih igrača, veoma pristojan tim, iskusnog selektora Rosija – dobrog taktičara.

Izabrane vesti

I Česi su na sličnom nivou. Čak se i tržišna vrednost ove dve selekcije maltene poklapa - po Transfermaktu staju oko 130.000.000 evra - pa treba očekivati neizvestan duel.

18.00: (2,75) Mađarska (2,95) Češka (2,85)

Mnogo toga zavisiće od sastava za koji se dva selektora opredele. Jer ipak se radi o prijateljskom susretu koji dolazi samo tri dana posle onih zvaničnih, kvalifikacionih i za jedne i za druge.

Obe selekcije nanizale su nekoliko dobrih rezultata u poslednje vreme, utegli odbranu. Zanimljivo, od raspada Čehoslovačke sastali su se samo tri puta. Po pobedu imaju i jedni i drugi, dok je poslednji okršaj 2013. godine završen bez pobednika.

Meč će biti odigran na Puškaš areni u Budimpešti, gde Mađarska ove godine ima tri pobede i mreža joj se nijednom nije zatresla – gol-razlika 6:0. Česi ubedljivi na dva potonja gostovanja – 4:1 u Podgorici i 3:0 na Farskim Ostrvima.

-----------

Zaroni u svet Mundobasketa, rešavaj izazzove svakog dana i osvoji deo od 200.000 dinara dnevnog nagradnog fonda!

-----------

PRIJATELJSKA UTAKMICA (BUDIMPEŠTA)

Nedelja

18.00: (2,75) Mađarska (2,95) Češka (2,85)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Prijateljske utakmiceFudbalska reprezentacija Mađarskereprezentacija MađarskeFudbalska reprezentacija Češkereprezentacija Češke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara