Istina je, Bejl na pragu ogromnog transfera u Kinu!

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.07.19. | 21:12

Niko u Evropi nije mogao ni želeo da mu ponudi takve uslove

Geret Bejl je tema dana u svetskom fudbalu. Rastanak je nenimnovan... 

Zindein Zidan je jasno otkrio posle meča sa Bajernom da mu Velšanin nije u planovima i da može da ide. Bejlov agent Džonatan Barnet je ekspresno odgovorio da Zidana treba da bude sramota zbog tretmana koji Velšanin ima kod njega. A gomila španskih novinara večeras javlja da je transfer u Kinu na vidiku.

Izabrane vesti

Iz Španije stižu vesti da Bejl nije igrao protiv Bajerna jer je to njegov menadžer tražio od kluba. Navodno je Barnet zamolio Real da ne koristi Bejla zbog straha od povrede jer su u odmaklim pregovorima sa klubom iz Kine. Stvar je ozbiljna jer je Bejl ipak pristao da ode u Kmnu za veliki novac.

Španski novinari otkrivaju da su dva kluba u pitanju i da Barnet pregovara sa oba. Jedan bi trebalo da je Peking Guam, a drugi je navodno Đijangsu Suning. Neki mediji spekulišu da je i Šangaj Šenhua u igri.

Bejl u Realu zarađuje oko 17.000.000 evra godišnje neto što ga čini najplaćenijim igačem u ekipi i posle Mesija najplaćenijim u Primeri.

Zbog te ogromne plate, Bejl nije realna opcija za klubove poput Intera, Pari Sen Žermena, Bajerna, Mančester Junajteda i Totenhema kojima je nuđen ili koji su samo razmatrali opciju njegovog dolaska. Najkonkretniji je bio Totenhem koji mu je nudio duplo manju platu, ali Velšanin i njegov agent su tu ponudu glatko odbili.

Kina je jedina moguća destinacija na kojoj Bejl može da dobije platu kao u Realu. Štaviše, i mnogo bogatiji ugovor od onog koji ima trenutno.

Ostrvski Terlegraf javlja da je Peking Guam najviše zagrizao jer očajnički pokušava da dovede neko zvučlno ime pošto ih je Vilijan iz Čelsija odbio. Peking je spreman da ponudi Velšaninu platu od 36.000.000 evra godišnje bruto za tri sezone. S obzirom na porez koji je manji nego u Španiji (skoro duplo), Bejl bi zarađivao više nego u Madridu. Dodatna spona za transfer je što u Pekingu već igra Sedrik Bakambu koji je takođe klijent Džonatana Barneta i kojem je najmoćniji ostrvski agent obezbedio platu od neverovatnih 18.000.000 evra po sezoni! Neće mu biti problem da Bejlu izbokusuje veći ugovor od Bakambuovog...

Španski mediji pišu i da je Đijangsu spreman za trku za Bejla. Suningov klub nudi Velšaninu identičnu platu onoj koju ima u Realu.

A ne treba iz trke otpisati ni Šangaju Šenhuu čiji trener Kike Flores insistira kod uprave kluba da ne propuste šansu kada je Bejl već spreman da dođe u Kinu. Oni su navodno spremni da ponude daleko veću platu od Pekinga i Đijangsua, ali nemaju nameru da plate obeštećenje. Po kineskom zakonu, svaki klub plaća dupli porez na obeštećenje od preko 10.000.000 evra.

Peking i Đijangsu bi platili neko obeštećenje, ali ne preveliko. Zato su primamljivije opcije za Real koji se nada makar 50.000.000 evra od prodaje Bejla.

Realu ne odgovara manje obeštećenje, ali mu ne odgovara ni nezadovoljan Bejl sa najvećim ugovorom u svlačionici. Real mora negde da bude spreman na žrtvu...

Vremena nema mnogo jer prelazni rok u Kini traje još deset dana. Kina je jedina šansa da se Real reši Bejla. Igrač je posle dugog razmišljanja pristao da se preseli u Kinu, Barnet je u pregovorima sa dva kluba, pokušava da izboksuje što jači ugovor i nada se zelenom svetlu Reala.

Epizoda Gereta Bejla u Real Madridu bi trebalo da se završi do kraja meseca.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara