Istok se budi: "Mini Pazova" niče u Niškoj Banji; regionima po dva terena godišnje

Vreme čitanja: 5min | ned. 01.01.23. | 09:08

Predsednik Trajala i potpredsednik FSRIS, Vladan Gašić, za Mozzart Sport o jeseni u kruševačkom prvoligašu, planovima, unapređenju fudbala na Istoku...

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca/

Trajal je novu prvoligašku sezonu započeo kao iz bajke, trijumfom na Banjici protiv Rada (2:1), ali je prve dve vezane pobede ostvario tek u oktobru, beležeći između svih tih trijumfa promenljivu formu. Porazom u Šapcu (1:3), Gumari su upisali peti meč bez pobede, da bi nakon toga usledili blistavi momenti. Uz četiri uspeha u poslednjih pet kola, Trajal je ušao u zonu plej-ofa Mozzart Bet Prve lige i probio se na sedmu poziciju na tabeli sa 25 bodova, četiri manje od baraž zone za ulazak u najviši rang. U toj seriji pod Bagdalom je pao i jedan od favorita za plasman među najbolje, pančevački Železničar (1:0).

Izabrane vesti

"Zadovoljni smo polusezonom, napravili smo dobar uspeh posle povratka iz nižeg ranga takmičenja. Svi su nas otpisivali nakon ulaska u Mozzart Bet Prvu ligu, imali smo neverovatan pritisak, ali smo potvrdili da smo kvalitetan klub, koji zaslužuje mesto na kome se nalazi. U jednom trenutku smo bili pretposlednji na tabeli, napravili smo tada sastanke i manje rezove, gde smo se dogovorili da sami od sebe zavisimo i da moramo da damo sve da se izdignemo iz te situacije. Uspeli smo u tome, zauzeli visoko sedmo mesto na tabeli i na najbolji način potvrdili da smo nezasluženo ispali pre dve sezone", počinje razgovor za Mozzart Sport prvi čovek Trajala, Vladan Gašić.

Pre početka sezone žuto-crni su najavljivali ulazak među osam najboljih prvoligaša, a pozicija na tabeli pravi vidik i ka Mozzart Bet Super ligi. Ipak, u Kruševcu mirno stoje na nogama i znaju svoj prvi zadatak.

"Prvenstveni cilj nam je obezbeđivanje plej-ofa. Što se tiče ulaska u najjači rang, mi smo Savezu predali dokumentaciju za licenciranje. Svakako je naša želja da ostvarimo što bolje rezultate i nadmašimo sopstveni rekord (9. mesto drugoligaškog karavana u sezoni 2017/18). Najpre, da uđemo u plej-of, pa ćemo videti kako će se stvari odvijati. Taj trenutak treba iskoristiti da šansu damo mladim igračima i vidimo koliko nam kvaliteta donose za naredne godine", napominje Gašić.

Vladan Gašić (FK Trajal)Vladan Gašić (FK Trajal)

U Trajalu su pre pobede protiv Zlatibora (2:1), meč u Užicu najavljivali kao prekretnicu sezone i taj trijumf, u poslednjem kolu jeseni, Gumarima i jeste doneo proboj do sedmog mesta na tabeli. Ipak, predsednik kluba vraća scenario unazad i zna koji je momenat u sezoni doneo preokret.

"Prelomni trenuci jeseni su dešavanja posle meča u Šapcu. Nakon poraza protiv Mačve usledila je šok terapija. Uprava i stručni štab su zajedno smogli snagu da motivišu igrače. Pobedili smo potom Loznicu (1:0) i Rad (2:1), ponovo nesrećno poraženi od IMT-a (2:3), ali smo krunisali jesen protiv Železničara (1:0) i Zlatibora (2:1). Igrali smo do kraja prvog dela sezone baš onako kako smo se dogovorili: koncentrisano do poslednjeg minuta, agresivno i odgovorno, bez povlačenja posle vođstva", istakao je Gašić.

Pred meč protiv Grafičara, Trajal je promenio trenera, kada je Milan Nikolić nasledio Ivana Radivojevića. U Kruševcu izabranim rečima pričaju o obojici stratega.

"Možemo samo pohvalno da pričamo o Ivanu Radivojeviću. Negde se nismo pronašli u tekućoj sezoni i usledio je rastanak. Fudbal ne trpi sentimentalnost i svaki trener zavisi od rezultata. Morali smo u jednom trenutku da reagujemo promenom, a samog Milana Nikolića je iznenadio naš poziv. Radi se o mladom, ambicioznom treneru, koji odlično poznaje fudbal, a sebe svakim danom unapređuje. Nedavno je aplicirao i za dobijanje profi licence", hvali i sadašnjeg stratega predsednik Trajala.

Bilo je igrača koji su odskočili tokom jeseni, ali i onih od kojih se očekivalo više.

"Izdvojio bih Mijailovića, našeg desnog beka koji je vrhunski odradio polusezonu. Sredojević i Aleksić su bili odlični na štoperskim pozicijama, sve pohvale idu i Saviću. Iskusni Milisavljević je u svakom minutu na terenu pokazao svetsku klasu. Očekivao sam više od Golubovića, iako je interno izabran igračem jeseni u Trajalu, i od Pavlovića. Dva mlada igrača Stojanović i Radivojević pokazali su šarenu formu, definitivno nagovestili da mogu mnogo. Njih dvojica treba da nađu način da skreću pažnju na sebe u kontinuitetu, da pokažu da žele da napreduju", smatra Gašić.

Što se promena tokom pauze tiče, Trajal su već napustila četvorica fudbalera,a pod Bagdalom očekuju nova lica.

"Sa Pavlovićem, Matejevićem, Fratrovićem i Nikolićem smo raskinuli saradnju, a tokom zime želimo da se pojačamo na poziciji bočnog ofanzivnog, zadnjeg veznog igrača i štopera, eventualno desnog beka, da bi Mijailović imao konkurenciju. Želimo da dovedemo Raškovića iz Napretka na pozajmicu i mislim da su realne šanse za to", veruje Gašić i još jednom napominje njegov pogled na dva kluba pod Bagdalom.

"Niko u Trajalu ne traži da bude iznad Napretka. Ljudi u Kruševcu moraju da prihvate činjenicu da imamo dva kluba u dva najjača ranga, čime mogu da se pohvale samo Beograd i Novi Sad. Pritom, mnogo Kruševljana se nalazi u trenutnom sastavu Trajala.

Na tabeli Mozzart Bet Prve lige su se izdvojili Grafičar, IMT i Železničar, ali Vladan Gašić smatra da je liga uglavnom izjednačena.

"Stanje na tabeli još uvek nije sasvim realno, verujem da će biti nekih promena do kraja sezone. Prve tri ekipe nisu iznenađenje, jer su se zaista podigle kvalitetom. Očekivao sam više od Inđije i Metalca, dok je Sremska Mitrovica pravo prijatno iznenađenje. Mi smo se dokazali protiv favorita, pobedili Železničar, ali u svakom meču sa vodećim trojcem uvideli da smo blizu".

Kruševljani će zimske pripreme provesti pod Bagdalom, a protivnici će ima biti Meševo, Dubočica, Radnički 1923, Budućnost Popovac, Metalac i IMT, dok se još jedan rival traži.

Osim što je angažovan oko Trajalal, Vladan Gašić, kao prvi potpredsednik Fudbalskog saveza regiona Istočne Srbije, sa saradnicima pokušava i da unapredi fudbal u čitavom okrugu.

"Pre svega, moram da pomenem da smo pre dve nedelje imali strašan gubitak, kada je Oliver Jevtić, prvi čovek Budućnosti iz Popovca, tragično izgubio život. Bio je čovek pun entuzijazma, ulagao mnogo u fudbal i infrastrukturu... Što se fudbalskog Istoka tiče, sredinom januara pravimo nove prostorije regiona, renoviramo stare, u fazi smo izrade projekta za 'Mini Pazovu', koja će se nalaziti u Niškoj Banji. Infrastruktura, tereni, smeštaj, terena, restoran biće namenjeni za sve sportove, a pre svega za fudbal. Inicirao sam pre nekog vremena sastanak Istoka i Zapada, posle kojeg je rešeno da svaki region dobija po dva nova terena godišnje, posebno u opštinama u kojim manjkaju veštački tereni. Zalaganjem države i predsednika, koji puno ulažu u razvoj sporta, istok Srbije će dobiti i dva sjajna stadionu u Leskovcu i Zaječaru". navodi Gašić i dodaje:

"Što se Rasinskog okruga tiče, održali smo pre nekoliko dana još jednu manifestaciju 'Rasinska zvezda', na kojoj su izabrani najbolji sportisti. Okrug će dobiti dva nova terena sa veštačkom travom, pomažemo svim klubovima, oformili smo dve nove lige petlića i pionira, prava takmičenja za promociju sporta, ali i razvoj mladih sudija", izneo je Vladan Gašić ambiciozne planove na kraju intervjua za Mozzart Sport.


tagovi

FK TrajalMozzart Bet SuperligaMozzart Bet Prva liga SrbijeVladan Gašić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara