Istorijska blamaža Nemačke i najteži poraz u 120 godina! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 17.11.20. | 22:43

Blistava Španija sravnila sa zemljom šampione sveta iz 2014. i otišla na završni turnir Lige nacija...

Za Špance spektakl kakav nisu mogli ni da sanjaju, za Nemce istorijska bruka. U Sevilji, na Olimpijskom stadionu, začuđujućih i vrlo verovatno neponovljivih 6:0! Nemački fudbal ne pamti ovakav debakl! Ako izuzmemo predratne prijateljske utakmice sa Austrijancima i Englezima, ovo je daleko najteži neuspeh Pancer divizije u 120 godina postojanja Dojčer fuzbal bunda.

Priče da šampione sveta iz 2014. ne interesuje Liga nacija, posle ovakve sramote, više ne piju vodu. Jer ovde se više i ne radi o plasmanu ili neplasmanu na F4, već o kaljanju ugleda jedne od najmoćnijih fudbalskih sila sveta. Ovo nije šamar. Ovo je nokaut za istorijske udžbenike.

Izabrane vesti

A ono što posebno treba da brine Jogija Leva možda čak i nije samo ovih šest komada u mreži slavljenika Manuela Nojera (prestigao Sepa Majera po broju utakmica u dresu s nacionalnim grbom), nego činjenica da danas nije igrao kombinovani sastav, nego da je na teren poslao skoro pa ono najbolje što Nemačka ima. Ako izuzmemo povređene bekove Lukasa Klostermana i Marcela Halstenberga, iz istog razloga odsustnog Jozuu Kimiha, te Kaija Haverca koji nije pozvan za ovu akciju - to je to.

Tu je bila turbo navala sa Gnabrijem, Saneom i Vernerom; tu je bio vezni red sa Krosom, Gundoganom i Goreckom; tu su bili i defanzivci koje Lev već mesecima rotira i nikako da im pronađe prave pozicije. Mada, ako ćemo ruku na srce, daleko je to od nivoa Humelsa i Boatenga kojih se nemački selektor, sada će mnogi konstatovati, prerano odrekao. Zule, Ta, Ginter, Maks, a pre svih Robin Koh - nije se znalo ko je bio kriminalniji.

I opet, možda je manji problem sve ovo što se dogodilo večeras od činjenice da Lev još od Rusije pokušava da pronađe sistem koji će igrati. Probavao je sa četvoricom pozadi, probavao sa trojicom - nije išlo. Nemačka je od 2018. na 15 utakmica protiv selekcija iz TOP 25 sa FIFA rang liste primila 32 gola?!

A u zadnjoj su se liniji kroz razne sisteme oprobali još Ridiger, Džan, Maks, Kerer, Gosens, Štark, Henrihs...

Posle svega, nameće se logično pitanje - da li će Jogi Lev popustiti pred već viđenim pritiskom da u nacionalnim tim vrati Matsa Humelsa i Tomasa Milera?

O navali je posle ovakvih 90 minuta suludo i govoriti. Ali čisto da notiramo - Nemačka je ka golu Španije uputila jedan jedini udarac i imala posed lopte tek nešto iznad 30 odsto?!

Šta reći o Špancima... Usled istorijske bruke četvorostrukih šampiona sveta njihova sjajna partija ostala je u zapećku. A od dominirali su od prvog do poslednjeg minuta i mogli da daju još koji gol. Ludački motivisan bio je Alvaro Morata, on je i načeo Nojera, jedno od najboljih izdanja u karijeri imao je mladi Feran Tores, trostruki strelac, upisali se još Rodri i Ojarzabal. Ne treba zaboraviti po dve asistencije Hozea Gaje i Fabijana Ruiza...



tagovi

Liga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara