Italijani na lošem tragu, Falčinelijeva cena za Zvezdu je 1.000.000 evra u tri rate

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.11.20. | 15:08

U Bolonji barataju pogrešnim informacijama

Dijego Falčineli je letos iz Bolonje došao kao napadač koji se celog leta čekao na Marakani.

I nije baš dočekan sa mnogo optimizima među navijačima. Internet komentatori su bili skeptični zbog pozajmice napadača od 29 godina koji je prošle godine u Seriji B dao samo tri gola i ispao sa Peruđom. Dovoljno je pogledati komentare na našem sajtu od tada i ogromnu dozu skepse i sarkazama koji su dočekali iskusnog Italijana.

Izabrane vesti

Nešto više od dva meseca po debiju za Crvenu zvezdu, opšti utisak je da je Crvena zvezda ubola sa pojačanjem, da je Siniša Mihajlović preporučio Dejanu Stankoviću pravog igrača i da je Falčineli pun pogodak. Postigao je šest golova na sedam mečeva u prvenstvu i još dva na četiri evropska duela. Više nego za prethodne tri godine ukupno.

Uz sve to, ostavio je odličan utisak i zbog drugih kvaliteta osim postizanja golova. Taktički inteligentan, tehnički pismen što u našoj ligi i te kako odskače, požrtvovan u defanzivnim akcijama, na usluzi ekipi i saigračima...

Sve to su videli i oni koje treba da vide na Marakani, pa je u upravi Zvezde već odlučeno da će Falčineli biti otkupljen.

Tu dolazimo do male zabune.

Lokalni mediji u Bolonji koji sve više prate Falčinelijeve igre u dresu Crvene zvezde i skreću pažnju na njegov golgeterski preporod, tvrde danas da je njegova otkupna cena 3.500.000 evra.

Već na prvi pogled to deluje nerealno i iznad svih limita u srpskom fudbalu. Praktično, nedodirljiva granica za Zvezdine finansijske mogućnosti jer bi to bio najveći ulazni transfer u istoriji kluba. U Bolonji pišu da je to fiksna cena kako bi se izbegla “minusvalenca” na Falčinelijvom transferu koji je koštao 7.000.000 evra pre dve godine kada je došao iz Sasuola. U teoriji to deluje ispravan rezon. Pogotovo jer su verovali su da je minusvalenca neizbežna s obzirom da je igrač bio u padu forme i vrednosti na tržištu.

Međutim, baš zbog tog momenta u kojem je bio Falčineli, njegova otkupna cena nije ona koju lokalni mediji pominju. Bolonja je bila svesna da ne može da dobije te pare ni od koga…

MOZZART Sport je još prilikom dolaska Falčinelija ekskluzivno otkrio da će njegova otkupna cena biti 1.000.000 evra u tri rate, a da će Zvezda plaćati nešto manje od pola (35.000 evra) njegove mesečne plate u Bolonji koja iznosi 75.000 mesečno, odnosno 900.000 evra godišnje.

Ta informacija nam je i danas potvrđena. Zvezda ima klauzulu po kojoj Falčinelija može da otkupi za 1.000.000 evra u tri rate i to će skoro sigurno i uraditi na proleće.

Iako je 3.500.000 evra bila granica ispod koje Bolonja i teoriji ne bi trebalo da ide kako ne bi napravila minusvalencu, klub sa Dal’Are je to letos morao da uradi. Falčineli je imao samo ponude drugoligaša poput Ređine i onda se javila Zvezda. Igračeva vrednost u tom trenutku je bila takva da je Bolonja pristala i na otkup od 1.000.000 evra samo da izvuče nešto kada već nije mogla da ostane “na nuli”.

Možda sada u Italiji žale što su tada pristali na pomenutu cenu jer igrač sada sigurno vredi više. Golovi u Zvezdi i pogotovo igranje u Ligi Evrope je Falčinelija vratilo i na radar italijanske fudbalske javnosti pa je u prethodnih mesec dana nekoliko puta u tamošnjim manjim medijima pisano o njegovoj karijeru u Beogradu.

Jeste Zvezda prošle sezone rizikovala sa Italijanom koji je bio u padu forme ali je Dejan Stanković pre svih znao da igrač ima kvalitet i da samo treba opet da oživi taj kvalitet. Deluje da je Zvezdin trener uspeo u tome, a da je klupska uprava dobro prošla u opkladi na Italijana posle prošlogodišnjeg debakla sa inostranim pojačanjima.

Onih 1.000.000 evra u tri rate sada deluju kao prilično dobra investicija…


tagovi

Dijego Falćineli

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara