©AFP
©AFP

Italijani za pet minuta vratili Švajcarce u život pa strepeli do kraja, Nemci na pragu eliminacije

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.06.23. | 20:04

Mlada reprezentacija Italije povela 3:0, došla u situaciju da se grčevito brani (3:2), istovremeno branilac titule porazom od Češke (1:2) ostao na samo bodu

Poraz na premijeri protiv Francuske (1:2) nametnuio je pred juniore Italije imperativ pobede u drugom kolu protiv Švajcarske, a idealan ulazak u susret nagoveštavao je lak posao za mladu reprezentaciju Azura protiv Švajcarske. Ipak, pad u nastavku susreta i dva primljena gola za pet minuta uticala su da tim Paola Nikolata dođe u situaciju da strepi do poslednjeg minuta. Ipak, motivisani Švajcarci nisu uspeli da u završnici susreta izbegnu poraz (2:3) te su vratili Azure u trku za narednu fazu.

Istovremeno, za razliku od Italijana, mladi reprezentativci Nemačke posle ramija sa Izraelom poraženi su od Češke (1:2), te će u poslednjem kolu izaći na megdan Englezima u nadi da će stići do celog plena, kao i da će se drugi susret Grupe C završiti povoljnim ishodom po njih.

Izabrane vesti

Svesni da nemaju pravo na grešku mladi Azuri su furiozno otvorili susret sa Švajcarcima te je već u šestom minutu Lorenco Pirola, posle kornera koji je izveo Sandro Tonali, načeo mrežu rivala. Još u nokdaunu od prethodnog udarca, Švajcarci su samo pet minuta kasnije pretrpeli novi, a ovog puta egzekutor je bio Vilfrid Njonto. Perspektivni ofanzivac zapretio je iz peterca posle centaršuta sa desnog boka, Amir Saipi je odbranio udarac, ali je lopta stigla do napadača koji je iz popravnog bio neumoljiv.

Sjajno poluvreme Italijani su upotpunili trećim golom duboko u sudijskoj nadoknadi, a ponovo su put do mreže našli po desnom boku. Ovaj put, Belanova je uputio centaršut, Blum je Katastrofalno reagovao i poklonio idealnu šansu Fabijanu Parisiju koji je oberučke prihvatio dar.

Rafal u prvom poluvremenu nagoveštavao je lak posao za Azure u nastavku, ali su Švajcarci golovima u 47. i 52. minutu uspeli da se praktično u potpunosti vrate u utakmicu. Nagoveštaj buđenja predstavljao je sjajan udarac Kastriota Imerija sa 20 metara za 3:1, a nade Švajcaraca u potpunosti je oživeo Zeki Amduni pet minuta kasnije.

Na krilima dva gola Švajcarski su u završnici utakmice bili konkretnijirival, međutim nisu uspeli da inicijativu pretoče makar u bod. Najbliži trećem golu bili su u 75. minutu kada je Darian Males imao odličnu šansu, ali je gađao pored leve statice. Pri sumiranju utisaka Švajcarci će imati povoda da žale i za situacijom iz 70. minuta kada je Imeri oboren u kaznenom prostoru rivala, ali je reakcija sudije izostala, a utisak je da bi VAR (koji ne postoji na EP za mlade) preinačio odluku arbitra.

Pobedm na drugom koraku Italijani su se vratili u trku za dva mesta koja iz Grupe D vode u narednu fazu, te će protiv Norveške na narednom koraku pokušati i da overe plasman u četvrtfinale, dok će pred Švajcarcima biti znatno teži zadatak iako takođe imaju tri boda imajući u vidu da im sledi susret sa Francuskom.

Istovremeno, branilac kontinentalne krune u juniorskoj konkurenciji nastavio je da prosipa bodove. Posle remija sa Izraelom, mlada reprezentacija Nemačke je pretrpela poraz od Češke (1:2) i tako došla u situaciju da joj u poslednjem kolu ni pobeda ne garantuje narednu fazu.

Vaclav Sejk nagovestio je novi kiks Pancera pogotkom u 33. minutu, međutim Štiler je izjednačivši rezultat u 70. probudio nadu u redovima branioca trofeja. Tinjao je san Nemaca do 87. minuta kada ga je raspršio Vitik i postavio konačni rezultat kojim su Česi stigli do celog plena i situacije da protiv Izraela overe mesto u četvrtfinalu.

GRUPA C

Nedelja

Češka - Nemačka 2:1 (1:0)

/Sejk 33, Vitik 87 - Štiler 70/

Engleska - Izrael 2:0 (1:0)

/Gordon 16, Smit Rou 68/

GRUPA D

Nedelja

Švajcarska - Italija 2:3 (0:3)

/Imeri 47, Amduni 52 - Pirola 6, Njonto 11, Parisi 45+4/

20.45: (6,50) Norveška (4,30) Francuska (1,50)



tagovi

Evropsko prvenstvo za mlade

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara