Ivan Jovanović (©Reuters)
Ivan Jovanović (©Reuters)

Ivan Jovanović na korak od klupe Ludogoreca

Vreme čitanja: 1min | sub. 19.12.20. | 19:47

Pominjao se i kao kandidat za selektora Srbije

Na pomolu je povratak Ivana Jovanovića u evropski fudbal. I to u komšiluk – u Bugarsku.

Nekadašnji veoma uspešni trener APOEL-a iz Nikozije prvi je favorit da postane novi šef struke Ludogoreca, „večitog“ prvaka Bugarske. Kako javlja Sportal, Jovanović je ubedljivo prvi favorit od svih kandidata i očekuje se da se u narednih nekoliko dana pregovori završe njegovim imenovanjem za prvog trenera.

Izabrane vesti

Trenutno Ludogorec vodi Stanislav Genčev, ali sa zvanjem vršioca dužnosti prvog trenera, pošto je krajem oktobra Pavel Vrba napustio klub, što zbog nedovoljno dobrih rezultata, što zbog zdravstvenih problema.

Čelnici „lude šume“ su rešili da u prolećni deo prvenstva uđu sa novim trenerom i izbor je, kako sada stoje stvari, pao na Ivana Jovanovića. Srpski stručnjak je najpoznatiji po tome što je u sezoni 2011/12 doveo APOEL do četvrtfinala Lige šampiona. U kiparskom klubu je osvojio četiri titule prvaka, a ukupno devet trofeja.

Nakon razlaza sa APOEL-om Jovanović je vodio Al Nasr iz Emirata, a jedno vreme je bio i selektor reprezentacije UAE, što mu je i poslednji angažman.

U moru kandidata za novog selektora Srbije u poslednjih mesec dana pominjao se i Ivan Jovanović, međutim, u FSS smatraju da je rođeni Lozničanin predugo van srpskog fudbala, pa su prednost dali drugim kandidatima.


tagovi

BugarskaIvan JovanovićLudogorec

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara