Ivanić može mirno da spava, Bahar nudi Rodiću spasonosni pojas

Vreme čitanja: 3min | čet. 01.06.23. | 17:25

Sve to pod uslovom da na Marakanu stigne Mihailo Ristić jedna od najvećih želja izraelskog stručnjaka

 Situacija u Crvenoj zvezdi je daleko od smešne, ali posle spoznaje da je novi trener Barak Bahar spremio drugačiju ulogu kapitenu Milanu Borjanu i najboljem igraču Aleksandru Kataiju, ima i zanimljivih komentara o tome kako je pitanje ko će sve preživeti izraelsku „seču knezova“. Neće moći u Ljutice Bogdana da uživaju u šampionskoj euforiji, niti da jedu slatke plodove uspešne domaće sezone. Moraće dobro da izvagaju između svega onog što u novijoj istoriji predstavljaju Milan Borjan i Aleksandar Katai, emocije publike, ali i zahtevima novog šefa stručnog štaba koji ima legitimno pravo da bira ekipu po svom ukusu.

Rasplet oko Milana Borjana će biti poznat tek kada se kapiten vrati sa odmora i reprezentativne akcije u dresu Kanade, ali je uznimirjući poziv, koji je dobio od Baraka Bahara, stavio pod lupu i status ostalih protagonista novije istorije. Prema pojedinim informacijama razloga za brigu nema Mirko Ivanić.

Izabrane vesti

Kako se može čuti oko najvećeg srspkog stadiona Barak Bahar izuzetno ceni potencijal bivšeg reprezentativca Crne Gore i čoveka koji je procvetao pod trenerskom palicom Dejana Stankovića. Bio je Ivanić najbolji igrač Crvene zvezde u beogradskom revanšu protiv Makabija iz Haife, postigao lep pogodak, imao i volej udarac o kojem bi se pričalo mesecima da je završio u mreži. Ali ne samo to: Bahar zna da je Ivanić bio najbolji igrač Crvene zvezde u dvomeču protiv Milana, da je postizao redovno golove u evropskim kvalifikacijama. Spreman je da mu ponudi blanko podršku, pošto ga vidi na više pozicija u novoj kompoziciji tima.

U sezoni za nama Mirko Ivanić je imao strašan početak, ali je tokom proleća, kao i ostatak tima, bio na nekim mečevima neupadljiv. Na kraju je došao do solidnog učinka (bar za njegove standarde) od 11 golova i čak 15 dodavanja u svim takmičenjima, završivši sezonu kao prvi asistent ekipe Miloša Milojevića. Primera radi u prošloj takmičarskoj godini je imao učinak od 23 gola i deset asistencija.

Vidi Bahar Ivanića kao ofanzivnog vezistu, nekad i na poziciji levog krila gde bi, bar na početku, prednost trebalo da ima Piter Olajinka.

Mnogo toga se moglo čuti i o statusu dugogodišnjeg levog beka Milana Rodića. Mnogo je oscilirao u formi bivši reprezentativac Srbije, čak tokom proleća izgubio status prve opcije na levom beku. Povremeno je delovao kao da nema dovoljan fokus, i da je fizički totalno isceđen. To ne bi trebalo da čudi ako se zna da je Milan Rodić četiri od šest sezona igrao bez adekvatne zamene... Stigao ga je zamor materijala i zasićenost, ali je Barak Bahar spreman da mu ponudi pojas za spasavanje.

Sevstan je Izraelac da je i pored Rodićevih godina teško naći beka takvog profila. Dominantnog u skok igri što je na početku mandata obilato koristio Vladan Milojević, čak ga je sve to kasnije nadogradio Dejan Stanković. Veruje Bahar da Rodića može da vrati na ozbiljan nivo, iako je biologija u slučaju nekadašnjeg člana Zenita učinila svoje...

Vidi Bahar Rodića kao opciju, ali nada se dolasku Mihaila Ristića, čiji dolazak bi možda mogao da utiče na status Iraklija Azarova. Prema pojedinim informacijama aktuleni član Benfike je jedna od najvećih želja izraelskog stručnjaka. Ostalo je na rukvodiocima crveno-belima, mada će taj poduhvat biti složen. Posebno što španska agencija, koja vodi brigu o Mihailu Ristiću, veruje da njihov klijent može da završi u jednoj od najjačih liga Evrope.


tagovi

Mirko IvanićMilan RodićBarak Bahar

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara