Ivica Iliev: Dovodimo štopera, krilo i bonusa! Odlaze dvojica

Vreme čitanja: 4min | čet. 30.06.22. | 19:29

Sportski direktor Partizana zadovoljan dosadašnjim aktivnostima i posebno dolaskom Patrika Andradea

Partizanova rekonstrukcija je tek počela. To je siže poruke sportskog direktora crno-belih Ivice Ilieva tokom priprema u Sloveniji. Klub iz Humske je do sada angažovao trojicu novajlija - Zlatana Šehovića, Aleksandra Filipovića i Patrika Andradea, a u dogledno vreme treba očekivati još trojicu.

U razgovoru sa izveštačima beogradskih medija u Ptuju čovek zadužen za sportska pitanja u Humskoj poručio je da je Partizanu bio neophodan rez, uz konstataciju da bi crno-bele mogla da napuste još dvojica momaka. Verovatno je aludirao na Sašu Zdjelara i Marka Milovanovića, za koga je Almerija pokazala ozbiljno interesovanje.

Izabrane vesti

”Napravili smo ogroman rez ove godine i kada "vratim film" unazad, otkako sam u Partizanu nešto slično se dogodilo jednom ili dva puta. Poslednji sličan se dogodio u mandatu kod Sava Miloševića, kada je otišlo deset fudbalera, ali naprosto smo morali to da uradimo, ekipa nam je bila prestara i promena je bila neophodna. Kada imate starije igrače, teško je dati šansu mlađima, mislite ima vremena, a vreme prolazi i kada se osvestite, ta deca više nisu ni mlada”, poručio je Ivica Iliev, a preneo portal Telegraf.

Deluje da je nekada vrsni napadač zadovoljan urađenim. Posebno što je u pripremnom meču protiv Spartaka iz Trnave (3:0) blistao Patrik Andrade.

” Imali smo zato obavezu da posebno dopunimo dve pozicije, to je mesto centralnog veznog koje je pokrivao Miloš Jojić i igrao značajnu ulogu i ovom prilikom želim da mu se zahvalim na neverovatnom profesionalizmu, radi se o momku koji je džentlmen u kopačkama. Umesto njega smo doveli Patrika Andradea i volim da kažem da se ponovila situacija iz januara 2016. godine, kada sam došao na mesto sportskog direktora. Rekao sam tada da ako mogu da biram da dovedem igrača koji je najpotrebniji timu, to je Everton Luiz. Ove sezone je to Andrade i to ne govorim zbog prvom meča gde je dao gol, jer tek očekujem da će da donese dobro ekipi, klubu, navijačima i našem fudbalu, već govorim zato što njegov dolazak ima težinu”.

Drugačije će izgledati i odbrana crno-belih.

”Pojačali smo pride i odbranu, iako smo na papiru imali tri leva beka, u suštini smo, zbog povreda i problema, bili svedeni samo na Slobodana Uroševića. Došao nam je i Zlatan Šehović, koji je u prvom mandatu oduševio karakterom, voljom, zalaganjem, a koji je u prvom mandatu bio mlad i iskustvo u inostranstvu je od njega napravilo zrelog igrača, pa verujem da će biti dobra priča za dve pozicije - levog beka i štopera. Pojačali smo i desnu stranu sa ozbiljnim igračem, sa ozbiljnom karijerom, koji je igrao u ozbiljnom klubu, šampionu jedne zemlje. Svi oni su idealni za sistem našeg trenera Ilije Stolice”.

To, naravno, nije sve, Partizan će angažovati bar još tri igrača, dok će ostatak aktivnosti u prelaznom roku zavisiti od odlazaka.

“Ostaje da popunimo poziciju štopera umesto Nemanje Miletića i, razume se, uvek težimo ka tome da svaki sledeći igrač koji dođe bude kvalitetniji i bitniji za tim. Gledaćemo da dovedemo još jednog bonusa i to nekoga ko pravi razliku i pride bude dobra investicija za budućnost, ko nije samo broj na terenu. To pravilo o bonusu, to je moj lični stav, ne sviđa mi se nimalo, jer je veštačko forsiranje, a Partizan je nasuprot tome poznat da stavlja akcenat upravo na mlade igrače kada su spremni za najviši nivo. Iz toga izlaze igrači za prvi tim, reprezentaciju, evropski nivo i predstavljaju i fudbalsku i finansijsku dobit za Partizan. Na silu nemate ništa od toga, već imate situaciju u kojoj je trenutno naša mlada reprezentacija”.

Konkretno.

”Ali, da se vratim na temu, potrebno nam je i krilo, neko ko će da pravi raziliku, ko će biti lider na terenu i preuzeti konce igra u ruke, sposoban da egal mečeve sam preokrene individualnim kvalitetom. Nadam se da ćemo uskoro imati lepe vesti...”

Aktuleni su i odlasci. Čini se da će Humsku ovog leta napustiti dugogodišnji kapiten Zdjelar, dok bi klup mogao da profitira prodajom Milovanovića Almeriji.

” Realno je da nas napuste dva igrača. Neću o imenima, ali se već negde i spekuliše i to je nešto što je za funkcionisanje kluba potrebno. Iskreno, pitanja o odlascima igrača su u domenu posla generalnog direktora Miloša Vazure, a kod nas u klubu se poštuje hijerarhija, svako obavlja svoja zaduženja... Šta god da bude, to neće remetiti planove, eventualni odlazak jednog od pomenute dvojice će nas navesti na reakciju, na angažovanje pojačanje. Ako se ne desi, dolaskom štopera, bonusa i krila završićemo prelazni rok. Nadam se da će sve to biti rešeno u narednih nekoliko dana”, dodao je Iliev.

 


tagovi

Ivica IlievPatrik Andrade

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara